Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Златна панега-малко ама от сърце!
Модератор: sapuna
Златна панега-малко ама от сърце!
Хубава разходка,хубава природа и още нещо!
Ето вижте сами!

И ооп и ни зарадва ето това!
И естествено беше пуснато по живо и по здраво!
Ето вижте сами!

И ооп и ни зарадва ето това!

И естествено беше пуснато по живо и по здраво!
Dio perdona-Io No!

-
- научил се да хвърля
Re: Златна панега-малко ама от сърце!
Ашколсун!!!

Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта - Аристотел
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Супер!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Златна Панега,повечко но с мерак!

80 см. и 3.800 кг. американка!

Големите риби в мътна вода се ловят!!!
-
- учете се от него
RibaRiA написа:Златна Панега,повечко но с мерак!![]()

От миналата седмица,но не съм азIDA написа:RibaRiA написа:Златна Панега,повечко но с мерак!![]()
80 см. и 3.800 кг. американка!![]()
![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
Явно Златна Панега си е ереал на яките захапки , евала на колегата за темата и улова- другия път да е от големите муцуни. То май там всякакви изненади са актуални

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
МммммммДам ! Се си мислех че познавам доста добре тази река ама тази стена защо не съм я срещал по нея
То е възможно снимката да не е на реката де та ...........

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Румбата
- разбира нещата
Човеко ,какъв е този мутант бе !!!? Искам и аз така да се снимам с мой улов , кажи къде е мястото !!!?
Ще го гоня този екземпляр ,като като млад войник перачка в поделение !!! Евала на хващача , на какво е хваната !? Поздрави !
Ще го гоня този екземпляр ,като като млад войник перачка в поделение !!! Евала на хващача , на какво е хваната !? Поздрави !

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Да я познаваш е силно казано,но някой друг дънер,камък,завой,бързей,може и да си научил по нея.Павел Иванов написа:МммммммДам ! Се си мислех че познавам доста добре тази река ама тази стена защо не съм я срещал по неяТо е възможно снимката да не е на реката де та ...........

Това е новият ВЕЦ и рибата е хваната там,но Димитър(работниците му) не дават да се лови в него.Но по канала до ВЕЦ-а може(който се отделя от реката).Там хванах балканката(1.5 кг.) на снимката която качих преди време.
Хиляди от тия гадове

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Познавам я вервай ми
То верно че при ВЕЦа немам работа та ......... Инак както казах браво за слуката ! В тая река има и по-големи рибета ама се основно през забраната ги ловят ми се струва ( ся да не кажеш че се ям , просто споделям относно резултатите на едни 4+ килограма риби на восъчен молец
)
Инак не толко столичани колкото тоя ВЕЦ еба майката на реката !!! Бах го да го еба ! Рибният канал на тоз ВЕЦ е открит за риби само когато има потоп инак кур бате баница и миграцията на балканката с цел хайверо полагане спада с едно 80 - 90% процента от досега коет ще рече че колкото и да я зарибяват некои от напъплилите я столичани още най много десетина годинки и балканката в нея ще е мит ! Е то ако се случи варианта верно да улетнеме у Европата и благодарение на НАТУРА2000 въпросният ВЕЦ да отшуми като приказка при положение че е действащ благодарение на "неподкупната" ни бюрокрация и не спазващ нито една разпоредба относно опазване на околната среда ( представям си едно наводнение като това от преди три години ! освен пълноводието и целият канал обазопасен с найлон ще се излее върху Румянцево ! ) и живота на хората в околностите му !!!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Прав си за съжаление.В забраненото ги дънят(при теленото мостче на реката срещу техникума в с.Зл Панега) с пушки.Гърмят ги големите екземпляри в бързея.Знам в село Зл.Панега трифейна глава на мъжка балканка с невероятните размери от 5.400 кг след подобен отстрел.Направо ги взеха за дивеч.С издадената долна челюст и променен цвят почти от лилаво до черно.А рибата в реката е на привършване и ще свърши до няколко години.Точно в тая отсечка на реката,която пресуши ВЕЦ-а беше лобното място на балканката за хвърляне на хайвер.Срещу старите рибарници съм виждал фентастично едри балканки.Може да някой да му звучи смешно но съм галил във водата рибета около 4-5 килограмови точно в периода на хвърлянето на хайвера.Можеше спокойно да се ловят с ръце.Но като знаем,че колемите риби хвърлят голямото количество хайвер е кощунство да се ловят а,особенно в този период.Лошото е,че размножителнияя период на двата вида пъстърва(дъгова и балканска) е различен и затова намаля до размери за Червената книга.Май имаше в Природно-научния музей трофеен екземпляр от тази река в размери 8.3 кг.(или снимка)А като се сетя,че преди 20 години повече от 40-50(нулата не е грешка) кг.на излет не съм хващал а сега е блян 4-5 бройки ми се плаче.Павел Иванов написа:Познавам я вервай миТо верно че при ВЕЦа немам работа та ......... Инак както казах браво за слуката ! В тая река има и по-големи рибета ама се основно през забраната ги ловят ми се струва ( ся да не кажеш че се ям , просто споделям относно резултатите на едни 4+ килограма риби на восъчен молец
)
Инак не толко столичани колкото тоя ВЕЦ еба майката на реката !!! Бах го да го еба ! Рибният канал на тоз ВЕЦ е открит за риби само когато има потоп инак кур бате баница и миграцията на балканката с цел хайверо полагане спада с едно 80 - 90% процента от досега коет ще рече че колкото и да я зарибяват некои от напъплилите я столичани още най много десетина годинки и балканката в нея ще е мит ! Е то ако се случи варианта верно да улетнеме у Европата и благодарение на НАТУРА2000 въпросният ВЕЦ да отшуми като приказка при положение че е действащ благодарение на "неподкупната" ни бюрокрация и не спазващ нито една разпоредба относно опазване на околната среда ( представям си едно наводнение като това от преди три години ! освен пълноводието и целият канал обазопасен с найлон ще се излее върху Румянцево ! ) и живота на хората в околностите му !!!
Ще останат само спомените от това и все пак снимката на балканката която улових преди години(качена във фото-албума) с която ще се гордея докато съм жив,защото друга такава няма да хвана(60 см. и 2.830 кг.!
ми много ясно,че при 40-50 бр на излет няма да има риба в реката,и ако всички ловят по толко

риболова не е увлечение,а диагноза
Не бъркай килограмите с бройки.brabra написа:ми много ясно,че при 40-50 бр на излет няма да има риба в реката,и ако всички ловят по толко![]()
![]()
![]()

Това беше преди много години,но и не винаги са били толкова богати уловите.
Да припомня,че преди повече от 20 години там ходехме 10-15 човека.
Такива количества улавяхме,когато от рибарниците изпуснеха риба и то в продължение на 10-тина дена.