Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Самоделката работи ++++++++
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- rosboz
- ще става разбирач
Самоделката работи ++++++++
След десетина скъсани клатушки изпробвах една направена от мен ( За модел ползвах една на Джексън, която ми харесва как лети , играе а и се доказа че хваща.Подобна винях и на Мепс , но 10 лева за 10 грама ламарина не давам - това си е живо обиране.
И така във вторник след работа веднага на реката след няколко хвърляния последва атака и забиване във водораслите и последващо откачане, но както се знае това не отказва щуката и след няколко хвърляния видях щялата атака ( не твърдя че е същата щука).
Тъй като пробвах нова примамка я следех внимателно, когато започвах да я виждам до брега и точно преди да я извадя щуката като че ли се изтреля и я захапа, а аз директно я изхвърлих на брега.
Пожелавам на всеки да изпита това удоволствие.
Подробности за клатушката малко по-късно.

И така във вторник след работа веднага на реката след няколко хвърляния последва атака и забиване във водораслите и последващо откачане, но както се знае това не отказва щуката и след няколко хвърляния видях щялата атака ( не твърдя че е същата щука).
Тъй като пробвах нова примамка я следех внимателно, когато започвах да я виждам до брега и точно преди да я извадя щуката като че ли се изтреля и я захапа, а аз директно я изхвърлих на брега.
Пожелавам на всеки да изпита това удоволствие.
Подробности за клатушката малко по-късно.

Последно промяна от rosboz на Нед Авг 24, 2008 12:22 pm, променено общо 3 пъти.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Самоделката работи
Браво колега, страхотно е когато твоя примамка хване риба.
Чакаме подробности за блесната
Чакаме подробности за блесната
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
браво 

Браво ! 

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
eи ще те пляскам ( не че ще мога ама ...) Самопоканвам се на риболов с калтушки ...
Ти само кажи кога и къде
Чекам Л.С.
И все така и занапред

Ти само кажи кога и къде

Чекам Л.С.

И все така и занапред

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- rosboz
- ще става разбирач
Нямат търговски вид , но летят превъсходно , играят супер и накрая хващат

ski today
work tomorrow
work tomorrow
- rosboz
- ще става разбирач
Костура се хвана на Джексана и колегата го навря там за бъзик
Важно е че самоделката работи и сега ще хвърлям по близо до коренишата и ще късам на воля
Е сега пробвам една система с която ще губя само тройката, но като я изпитам ще споделя
Важно е че самоделката работи и сега ще хвърлям по близо до коренишата и ще късам на воля
Е сега пробвам една система с която ще губя само тройката, но като я изпитам ще споделя
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- rosboz
- ще става разбирач
Самоделката работи ++++
Вчера се успах и пропуснах изгрева , но и това е добре

А сега за самоделката - направих я по - голяма 13 см,
облякох я в нова премяна ( лепнах и светлоотразително фолио ) и
и щуката полудя за 1 час шест броя.

е такова удоволствие пожелавам на всеки да изпита.
След натрупания опит с щуките във мен се прокрадват съмнения към това което пише за щуката.
по - голяма примамка по- голяма риба
Ами четири си бяха над нормата но много хилави и ги пуснах за угояване .
http://video.fensko.com/play/O12S1710MN67CGYW21
Явно големината не пречи и на по -малките да се хващат
Утре ще изрежа една 20 см клатушка па да видим какво ще стане.

А сега за самоделката - направих я по - голяма 13 см,
облякох я в нова премяна ( лепнах и светлоотразително фолио ) и
и щуката полудя за 1 час шест броя.

е такова удоволствие пожелавам на всеки да изпита.
След натрупания опит с щуките във мен се прокрадват съмнения към това което пише за щуката.
по - голяма примамка по- голяма риба
Ами четири си бяха над нормата но много хилави и ги пуснах за угояване .
http://video.fensko.com/play/O12S1710MN67CGYW21
Явно големината не пречи и на по -малките да се хващат
Утре ще изрежа една 20 см клатушка па да видим какво ще стане.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- rosboz
- ще става разбирач
Re: Самоделката работи +++

Последно промяна от rosboz на Съб Авг 23, 2008 2:34 pm, променено общо 1 път.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
rosboz написа:
Алооо ... нашия ... какво правиш ти бе ... драсни 2-3 реда какво си изперил само тия снимки

SPINING FOREVER 

Евала колега!Наистина невероятно. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Самоделката работи ++++++++
Голиама красавица си хванал.Успехи и за напред 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- rosboz
- ще става разбирач
Re: Самоделката работи ++++++++
Здравейте,
след заслужената почивка (на мен от щуки и на щуките от мен ) време е да ги почнем отново.
Връщайки се на терена се сблъсках с море от водорасли - на места до 20 м от брега и тежките клатуки ставаха само за вадене на тонове водорасли.
Отделих един цял ден във хвърляне на попери. Първите опити бяха плачевни обирах водораслите по повърхноста без никакъв проблем. По едно време махнах тройката от корема и положението се подобри закачането се намали драстично и на щуките това им хареса.
И се заредиха щука след щука , но но по - голяма от 30 см не се хвана
Наистина са много хубави

и е се вижда цялата атака - как тръгва, засилва се , провира се между водораслите и захапва, но я няма тръпката при появата на голямата опашка.
И така вчера следобед малка забежка от работа и отново при щуките
Лятото на майтап си купих от магазин за един лев 6 лъжици за 1.50 и реших да пробвам една изрязана дръжка.
И това сега е навият ми фаворит

Лека е , а лети отлично и я позиционирам където пожелая и най важното имам пълен контрол върху потъването и закачването на водорасли е минимално.
Е най-важното че щуките я харесаха и четири мерни се боднаха и трябваше да ги вадя на брега ( три се върнаха обратно )
а тази 55ца си я запазих за мен. Нейното хващане изискваше доста търпение от моя страна - при първата атака я видях но не се закачи и трябваше да продължа на хвърлям на същото място и след около десетина хвърляния последва втора резултатна.

А в корема и имаше 20 см червеноперка.
след заслужената почивка (на мен от щуки и на щуките от мен ) време е да ги почнем отново.
Връщайки се на терена се сблъсках с море от водорасли - на места до 20 м от брега и тежките клатуки ставаха само за вадене на тонове водорасли.
Отделих един цял ден във хвърляне на попери. Първите опити бяха плачевни обирах водораслите по повърхноста без никакъв проблем. По едно време махнах тройката от корема и положението се подобри закачането се намали драстично и на щуките това им хареса.
И се заредиха щука след щука , но но по - голяма от 30 см не се хвана
Наистина са много хубави

и е се вижда цялата атака - как тръгва, засилва се , провира се между водораслите и захапва, но я няма тръпката при появата на голямата опашка.
И така вчера следобед малка забежка от работа и отново при щуките
Лятото на майтап си купих от магазин за един лев 6 лъжици за 1.50 и реших да пробвам една изрязана дръжка.
И това сега е навият ми фаворит

Лека е , а лети отлично и я позиционирам където пожелая и най важното имам пълен контрол върху потъването и закачването на водорасли е минимално.
Е най-важното че щуките я харесаха и четири мерни се боднаха и трябваше да ги вадя на брега ( три се върнаха обратно )
а тази 55ца си я запазих за мен. Нейното хващане изискваше доста търпение от моя страна - при първата атака я видях но не се закачи и трябваше да продължа на хвърлям на същото място и след около десетина хвърляния последва втора резултатна.

А в корема и имаше 20 см червеноперка.
ski today
work tomorrow
work tomorrow