Сезонът на костурите!

Модератор: sapuna

Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Сезонът на костурите!

Мнение от Troli Rapala »

Гледам в "Успешни" доста колеги са имали слука на различни места от добри костури! :D При мен положението е същото!Сега костурите са много активни и налитат на всичко.По-дребните са до брега и на дълбочина 3-4 метра гъсто групирани.Едрите са на дълбочина 8-10 метра и са на групи от по 3-4 екземпляра.Все още на рибе са по-активни,защото е пълно с малки рибки.Но в средата на Август,след намаляването на рибетата костурите ще се ловят по-бързо и успешно на изкуствени примамки.Костурският риболов е много емоционален,така че действайте! :D :D :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сезонът на костурите!

Мнение от Troli Rapala »

На 20 едри костура хванати на рибе,успявам да тресна 3-4бр. по-дребни на касмастер и задължително привечер по една сулка-релийз! :wink: Спре ли внезапно кълването,бъдете на щрек защото някоя сулка или бяла се е завъртяла на близо! :wink:Те удрят уж плахо и предпазливо,трябва малко да се изчака па после при ваденето зора е по-голям! :D :D :drinkers:
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Тук за кой водоем става на въпрос , защото мисля , че при всеки един водоем е различно ???? :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Говоря общо,но се търси дълбок залив или полуостров!Костурските места на различните водоеми са ясни.Аз знам местата на 4-ри язовира,но на Батак с опит бих се ориентирал.Дълбочината е еднакво валидна за почти всички язовири! :wink: Тактиката на едрите е следната! :wink: През половин-един час минава група от 3-4 екземпляра и удрят и на двете въдици.После пауза и пак нова група атакува.Хващаш до 3бр. за минута и пак чакаш да се завъртят.Удрят до 50см. над дъното,иначе те очакват по-дребни.При мен екземлярите са 23-25см. и само един 30см.-500гр.!Но са с гърбави-дълбоководни и тъмни на цвят.Скоро ще кача и снимки! :wink:Такъмът ми също е уникален за България! :wink: Ловя по този начин втора година и мачкам наред!Кефа е все едно ловиш с мухарка! :roll: :drinkers:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Тролка-така и така си на Искара местен-ходи на ихтиманските биваци -на резервата-първия залив-след мрежата-олово-20 гр -и над него 2 куки на рибета-от 8 до 10 -1 кофа добра-верно педя са
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

xenohаck написа:Троли на равно с костурите аз вече втора седмица хващам и бели риби ! Иначе колкото е по - едра рибката толкова е по вероятно да удари по-голям екземпляр ! Белите излизат обаче само през ноща ! Моят такъм също е уникален :lol: с ластик ! :twisted:
Тая година излизат и сутрин към 9-10 часа на уклеи-5 метра дълбочина

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тоя,Ксено ме уби! :drinkers: На ластик играех с момичетата на улицата,като малък! :D Вече съм голем,го в...дя! :D Интересно,интересно!Като ми върне фотото една тинейджърка,ще си снимам такъма и рибите.При мене няма бели,но вчера некой се опита да ми свие пръчката! :shock: Добре,че имам рефлекс та я фанах,увреме!Жалко,че го изпущих костур ли,белок ли така и не разбрах.Явно всички са се преориентирали на време с тия велики костурски емоции. :D :drinkers: Тия едрите са много-хитри и доста нежно пипат.Трудно ми е! :oops:
lusienn

Мнение от lusienn »

Троли или тебе те люлят на ластик или е браконерски метода-на времето така се ловеше пъстърва на Доспат-опеваха го пред мене ама тогава лъжехме коттенцета малки-и рибите не беха на план :D

Риболовци.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Наистина за всеки водоем е различно. Ходих на едно блато до Плевен за щука имах хванати костури на тапите за щука на повърхноста, много се изненадах, но и зарадвах тъй като костурите бяха добри.
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

Аре де дайте малко инфо за този метод много ме изчовъркахте :shock: :shock: :shock:
lusienn

Мнение от lusienn »

Не ти трябва да знаеш гледай природа -дивотия -и си почивай -не е кой знае кво -ако си добър риболовец ще хванеш 5 пъти по малко-много важно :lol:

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

В събота пак забърсах 27бр.едри костуряци,а в неделя "само" 19бр.!Голям кеф е,много са хитри и на края ме изиграха! :oops: На едната пръчка потрепери леко върха,пресегнах се и тъкмо да засеча и :cry: :cry: :cry: !От ляво се чу плясък и виждам,как втората въдица потъна в дълбините! :oops: НЕЩО,я отнесе кат "Титаник"! :shock: Боли ме,аз съм омерзен,опозорен,смазан и обезкостен! :shock: Смеех се на легендите за отнесени пръчки и ето,господ ме наказа! :oops: Вече съм "хит минус едно пръчле с макаре"! :D :D :D
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Troli Rapala написа:В събота пак забърсах 27бр.едри костуряци,а в неделя "само" 19бр.!Голям кеф е,много са хитри и на края ме изиграха! :oops: На едната пръчка потрепери леко върха,пресегнах се и тъкмо да засеча и :cry: :cry: :cry: !От ляво се чу плясък и виждам,как втората въдица потъна в дълбините! :oops: НЕЩО,я отнесе кат "Титаник"! :shock: Боли ме,аз съм омерзен,опозорен,смазан и обезкостен! :shock: Смеех се на легендите за отнесени пръчки и ето,господ ме наказа! :oops: Вече съм "хит минус едно пръчле с макаре"! :D :D :D
Не си ли чувал, че има и аванси! :P

Сега сериозно: И аз съм оставил някои неща във водата - въдици, GSM, ключове, чадъри, шапки...... Да знаеш, че водата взема и дава! Готви се да ти даде нещо голямо!
Сомът обича смелите!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Айде малко помощ :wink: :wink: :wink:

Изображение
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”