Воблери за лефер , паламуд

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
pastarvata
новобранец
новобранец

Re: Воблери за лефер , паламуд

Мнение от pastarvata »

Не не за теб Милен,Милен е шампиона по тролинг стана 1 с 6.6кг сулка - евалла голям майстор!!!!
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

А,колкото за паламуда - вече има няколко хванати бройки на чепаре за сафрид но... 15-16см.след около месец ще видим ако до 25-30 авг. навътре не заиграе циганка-лошо . А колкото до старите рибари според мен се самонавиват.Тази година паламудска,онази леферска-ами нали на тези риби чакат .... имало е години ако хване провеза за 2 дни е до Босвора и изобщо не мисли да прави деври . Така ,че смятам ,че е божа работа
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Хм,то че "божа" работа е сигурно ама виж какво става понякога.За 4г дракон не бях хващал пък сега ...... .Същото беше и в ранния ми период - няма,няма та като се почна...... .И аз си мислех че е до мястото и времето ама изглежда си има години в които популацията на дадени риби е много голяма.Преди години (докато тренирах ветроходство) често посещавах стоянките до "Черно Море".един ден гледам бай Илия преплита кошовете за кая,здрави пък ги разваля и ги плете наново.Питам аз - що бре ,той вика -тая година ще има змиорка.И-и-и-и - познай..... позна,имаше.Понеже с един приятел често му "помагахме" да вади кошовете и мрежите бях свидетел.Има хора които познават морето и циклите му и трябва да ги слушаме въпреки явната промяна на климата(и климата също си има цикли).
Между другото ако някой знае дали Бялата риба която хващаха в ония години е същата Сулка която лови бат Милен в Бургаз моля да сподели.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

В предния си пост,прогнозата ще я подчертая.Значи,идеята е,който е чувал,или знае за такива прогнози,да ги пишем тук,а с течение на времето,ще видим кои се сбъдват.
Ние рано или късно си отиваме от този свят,но този форум може да остане дълго,макар и видоизменен,и информацията ще е ценна за тези след нас.Такава ми е идеята.
А и моите наблюдения тази година са,че наистина е неустойчиво времето през юни и юли.Обикновенно тези два месеца са си спокойни,рядко е излизал вятър.Почти през цялото време морето е било огледало.
Рядко си позволявам да откривам нови теми,но за такава ще си помисля малко.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

КИРО написа: ....... работя основно с чепарета, с куки 7,8 и 9 номер за сафрид, N 4 за карагьоз и чернокоп, и сега се подготвям да си правя вече за лефер и паламуд с 2/0
Имам следния въпрос - каква дебелина на влакното трябва да са чепаретата за чернокоп и лефер, така че рибите да не могат да "опасат"(имам в предвид да не прерязват със зъби влакното) чепарето? Благодаря предварително за отговорите и наслука! :D
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

И 0.50 да сложиш пак ще се пасат.Ах бих сложил за чернокоп 0.20 на 0.22 и 0.25 на 0.30 за лефер твърд монофил или ФК.Който по е правил такива да пише.
А сега де? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

moriak1 написа:И 0.50 да сложиш пак ще се пасат.Ах бих сложил за чернокоп 0.20 на 0.22 и 0.25 на 0.30 за лефер твърд монофил или ФК.Който по е правил такива да пише.
За лефера това е ОК.Преди запоявах на куката 4 см струна за китара,след това 0.25 или 0.3 към 15см.Това за бидем.
Голяма играчка е,но не може да го гризе.Е,тогава нямаше сегашните материали.Имах една лодка,направо пирога си беше,влачех на гребла.Не можех много навътре да влизам,но съм вадил десетина и нещо лефера / 500-700гр,не по=-големи/.Голям майтап беше,майката вързана за борда,но минава през големия пръст на крака,да се чувства.Като закача нещо,вдигаше ми се адреналина докато го извадя.Към края на годината го подарих това чепаре на един авер.Есента каза,че е работило добре на лефера,но аз с пирогата нямаше как да влизам,имаше си доста вълна за моите възможности.
Сега мисля да заменя струната с пружинки от химикал.Нанизваш ги на бидема,да стоят до куката.Като го направя,ще пусна снимката.Лефер / около 500гр /,прегризва кибритена клечка от раз.
Иначе в магазина са към 25-30лв.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

ловя /купувам си/с чепарета -10бр.куки #3-#4 перо/но тънко/+ламе или черно ламе + сребристо но с по-дълъг бидем /от лодка ''се отваря по-добре''/
а вместо олово ЗАДЪЛЖИТЕЛНО слагам пилкер ичепаретата имат около 2см.светеща/флуорорисцентна /шлаухка -пази отзъбките на гадинките но въпреки това ако се хване риба -газ на макарата/никакъв фандък на гада/ защото чернокопа и лафера имат лошият навик ''да се катерят по куката''
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Манете ги тея чепарета,истината е в блесните и воблерите! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

Добре, Камба препоръчай някои воблери
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Аз не съм хващал още ама това ми грабна окото

Изображение
А сега де? :roll:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

pastarvata написа:Добре, Камба препоръчай някои воблери

Rapala Magnum

Изображение

Yo-Zuri Crystal Vibe

Изображение
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

До Моряк-този пилкер е добър но само вместо олово на чепарето Камба,на магнума се хващат но на не всеки размер и цвят от Рапалите работи друг модел с цвят ''ВВ'' много стар модел лошото е ,че е от балса и лесно го дупчат.Зурита-suspending minow/gb;ts;bs;c/ minow/bs;hbs;blue-silver/ mag min./gs;hbf/ някои ''мариа'' и.т н.т . Но това е основното което трябва да имаш иначе по-добре карай на чепарета
Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

МОРЯК аз също ползвам този пилкер и съм доволен.също така ползвам и кастмастер и преди него три куки от чепаре втори номер.имали го гада има и успех :lol:
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Това, което е показал моряка се води воблер - Tormentor coast . На два пъти го наричате пилкер. Значи ли това, че пилкерите са вид воблери, които нямат лопатка :x
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”