Огоста - вятър и студ

Модератори: bobopeli, sapuna

itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Огоста - вятър и студ

Мнение от itso »

Здрасти колеги!
В неделя виснахме с един приятел още от 7 часа (по новото старо време) с един приятел в района на Бутан и Гложене с намерението да прилъжем някоя и друга щука, след като миналата седмица хванахме само по една.Този път - още по-малко.До 13 ч. нямахме изобщо удар, колегите, които срещнахме - също, а имаше и други будали като нас.
Докато е било по-топло, щуката била по-активна според местните.Очаквах,че североизточният вятър ще ни изиграе лоша шега, но трябваше да опитаме.Към един и нещо на мене ми удари на рибката, която влачех като спининг, но не успя да се закачи.Това ни задържа още около час, втори път щуката не се излъга, колкото и на каквото и да опитвах.
Прибрахме се по живо и здраво и кроим планове за следващата седмица.
Изводът е, че на крив рибар я водораслите, я вятърът, я налягането му пречат...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

А някаква друга риба (морунаж, скобар) освен щуката появи ли се или беше пълно мъртвило?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Освен щука друго не сме търсили.Имаше двама-трима ентусиасти, които вадеха дребни кленчета и може би морунажи, но бяха на другия бряг, откъм Мизия.Имаше и една групичка с няколко заложени дънни въдици, те също нямаха удари до обяд.
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Да ама аз в неделя имам добър улов на щука - 1,5 кг. един брой и две по-малки :D
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”