Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Мдааа, лоша работа. Утре мислих да ходя, но явно ще проверя как е положението на Цонево. 10х за информацията!!!TabE написа:Аз ходих миналата неделя (29.07) с един приятел. Отидохме късно, към 11:00. Тъкмо си тръгваха някакви състезатели, които са ловили само дребаци. Застанахме на захранени места и хвърлихме пружини, царевица, червей. Излизаха само шаранчета и таранки, големи, колкото цигарена кутия (само на пружините). Самият пазач също се оплака, че рибата нещо не яде в последно време. Към 17:00 часа покрай нас мина другата единствена групичка от 3-4 човека и те носеха около 2-3 килограма същите дребаци (не знам защо си ги взехаjibira написа:Невярвам никой да не е ходил на под-а, ха пишете де ее...). Така че след около 6 часа висене и смяна на стръвта, резултата беше едно голямо нищо.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- ще става разбирач
Мда на Пода бях на 28.06 - същата работа. Само дребни таранки на бял червей. Едрата риба не се храни изобщо. Според мен причината е в много високата температура на водата и липсата на кислород. Риби на по 2+кг обикалят на около метър от брега, но не приемат храна. Шарана шляпа на повърхността.
Преди по-сериозно захлаждане няма смисъл да се ходи на Пода.
Преди по-сериозно захлаждане няма смисъл да се ходи на Пода.
на 06.07 бях на Киселово,
пълна скръб
захраних с около 5кг царевица
хвърляхме пружини,царевица,червеи
и нищо от 5 сутринта до 3 след обяд нищо 

хвърляхме пружини,царевица,червеи

-
- новобранец
- Обратна връзка:
не съм ходил от месец за риба ще съм благодарен за някаква свежа информация за водоемите около варна като гледам форумите май на тази жега никаде не кълве
благодаря предварително
благодаря предварително

purko написа:не съм ходил от месец за риба ще съм благодарен за някаква свежа информация за водоемите около варна като гледам форумите май на тази жега никаде не кълве
благодаря предварително
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Времето позахладня, дано това промени апетита на рибоците. Пожелавам все повече успешни мнения и отзиви тук!!!
Вчера бях на Пчелник,много слаба работа,шаранчетата са мизерни-максимум да 1,5 кг,сомчетата кълват като луди и на царевица,но са по 50 грама,таранката и се четат ребрата,толкова е слаба, има само едър толстолоб но шанс да хванеш няма, защото той не се храни като другите риби.таксата е 10 лв.Шарана 4 лв. -кг,амура и толстолоба-5 лв,за първи път виждам амура и толстолоба да са по-скъпи от шарана.Моето мнение е ,че не си струва за тая дребна риба да се плаща.таранката е безплатна ,но рискувате ако я ядете да ходите после на доктор да ви вади кости от гърлото.
И ПРЕЗ ЛЯТО И ПРЕЗ ЗИМА ЗА БАТ МИКИ РИБА ВИНАГИ ЩЕ ИМА!!!!!!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес на под-да бе същото положение.miki_sos написа:Вчера бях на Пчелник,много слаба работа,шаранчетата са мизерни-максимум да 1,5 кг,сомчетата кълват като луди и на царевица,но са по 50 грама,таранката и се четат ребрата,толкова е слаба, има само едър толстолоб но шанс да хванеш няма, защото той не се храни като другите риби.таксата е 10 лв.Шарана 4 лв. -кг,амура и толстолоба-5 лв,за първи път виждам амура и толстолоба да са по-скъпи от шарана.Моето мнение е ,че не си струва за тая дребна риба да се плаща.таранката е безплатна ,но рискувате ако я ядете да ходите после на доктор да ви вади кости от гърлото.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
някой пробвал ли е скоро на блатото на паша дере едно време имаше хубави шарани и амури докато галенци не го бяха нападнали да тралят бомбят и т-н някой знаели нещо за камчийски пясаци гледах че някой се е пробвал да лови там из блатата 

- Моряка
- кандидат преподавател
Пурко големите шарани и амури ги няма отдавна ,но малка таранка на плувка бол.Също и костурчета,но рядко.Той отдавна е с много папур и дребна риба има.За костур може да ползваш филе от таранка,на дъно и малки блеснички.
А сега де? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Интересно за Паша Дере,ама на Камчия първо стрелят после питат.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- ceco1971
- новобранец
- Обратна връзка:
Кажете нещо за яз.Блъсково?Чух ,че са го отворили на 26ти .Ходил ли е някой тази година и ако е ходил да каже впечатления,улов и на какво върви и не на последно място какви са условията -цена по точно?Смятам този уикенд да го навестя ако не ми мине котка път от миналата година знам че има хубави екземпляри там ,а дали и тази година е така?
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
виж тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=11&t=16294ceco1971 написа:Кажете нещо за яз.Блъсково?Чух ,че са го отворили на 26ти .Ходил ли е някой тази година и ако е ходил да каже впечатления,улов и на какво върви и не на последно място какви са условията -цена по точно?Смятам този уикенд да го навестя ако не ми мине котка път от миналата година знам че има хубави екземпляри там ,а дали и тази година е така?
кажете къде може да се ходи , дори да е платено и каквиса условията
благодаря предварително
благодаря предварително