В Неделя на Безден до Костинброд

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
seta
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

В Неделя на Безден до Костинброд

Мнение от seta »

С пичовете се чудехме къде да си загубим времето и решихме тази неделя (27.07.08) да половим рибоци. Досега не бяхме ходили на този водоем и решихме да опитаме въпреки че се "плаща" (после разбрахме).
Както и да е заседнахме към 15 и 30 и отначало беше малко напрегнато, но лека по лека "нещата потрънаха".
Кофти е че ако не ти се давата парички хубавите рибки ги пускаш обратно, но пък за чешане на крастата е перфектно, а пък и каракудата примерно си я взимаш и накрая ако хванеш си похапваш и рибка.
Ето малко снимки от мястото на което бяхме.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Общо взето бяхме трима и всеки хвана по три до пет като тези шаранчета на снимките.
Бяхме запазили един по голям но към 18 тръгна каракуда та до 19 наловихме толкова
Изображение
и пуснахме шаранчето да си бяга (каракудата не се плаща :) ), натоварихме се в колата и си тръгнахме към София че захладня.
Иначе шаран къвеше на всякъв тип такъм с стръв царевица и на торен (ние ги работехме на плувка), а каракудата на торен и бял.
Това е за сега, другата седмица сме на палатки на р. Огоста към р.Дунав. Колеги там в момента вадят Сомчета до 10 кила и амури и шарани по 2 до 3 кила пък и разни други всевъзможни видове риби и като се приберем ще пиша пак дали ни е провървял късмета.
Наслука на всички.
Компютри или риболов ?!
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: В Неделя на Безден до Костинброд

Мнение от dunedanetz »

Добре дошъл във форума колега! От Безден трудно ще си тръгнеш капо, тия шаранчета 300-500 грама са големи ненаситници, кълват по цял ден, даже по едно време ти писва от кълване :lol: :lol: Тука правя едни тактики да неутрализирам тия малките, че има хубави шарани и амури там, ама дребосите не дават на стръвта да си полежи поне 30 минути :lol: :lol:
Аватар
seta
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от seta »

Така е колега, но като се има предвид че за първи път сме на подобен "гьол" за мен си е добър улов. И си прав всички до нас вадеха подобни пък и по големи, въпроса е че си върви рибицат, а "сърбежа" полека намалява и това е желателният краен резултат да се прибереш в къщи "начешан" :) . Иначе на дънце имаше и такива дето ти изправят куките ама ние сме фенове на плувката така, че се радваме на всичко.
Компютри или риболов ?!
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

фидер ловях и съм много доволен от този язовир и ако искаш да си начесаш крастата това е язовира.И едни китайци хванаха на царевица некаде около 3кг шаран ама дойдоха за малко и като им видей монтажа беха с 5 куки и една малка пружина,а аз на торен ги скъсвах шаранчетата и накрая на бял пробвах и хванах по добър шаран :P :P :P ама не съм ходел отдавна,защото съм на 16 и още немам книжка :cry: ама скоро е един френд ще навием красивата му майка да отидем :lol: :P :P и лин на кубинка удря тогава хванах най-големия ми лин до сега,а по големите шарнина кубинка удря ли
само левски
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

По принцип казват, че на Безден шарана кълве и на рибка. Не съм пробвал, понеже си падам малко традиционалист, и не ми се включва в представите такава аномалия мирна риба на рибка, ама какво да правиш :lol: Ако има прекалено много дребосък, шарко се научава и тех да папа мискинина :lol:
Lyusi
новобранец
новобранец

Мнение от Lyusi »

dunedanetz написа:По принцип казват, че на Безден шарана кълве и на рибка. Не съм пробвал, понеже си падам малко традиционалист, и не ми се включва в представите такава аномалия мирна риба на рибка, ама какво да правиш :lol: Ако има прекалено много дребосък, шарко се научава и тех да папа мискинина :lol:
И аз не вярвах колега, но го видях с очите си !!! Пък и честно казано - излизаха по едри шаранета на рибка от колкото на царевица !!!???!! Монтажа на едни колеги (които гледах) беше - Олово и отгоре три куки с рибки на тях - газ на дълбокото и това е !!!
mladenov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mladenov »

Ас сам От Костинброд и редовно ходя на този язовир.На дъно миналата година излизаха над 1 винаги ама тая са мноо дребни.Последно там ходих миналата седмица с мои приятели излезе 2 3 шарана нат 1кило и един бял амур 1,400
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

А все още ли е 3 лева на пръчка?
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Да, 3 лв на пръчка, шарана 5 кинта, амура и той някъде там, каракуди, червеноперки - бонус, като от шараните под 500 гр трябва да го върнеш, амура под 1 кг, а лина трябва да го върнеш задължително. Има там лин, аз хванах тая година веднъж, на дъно на царевица :lol: Яко се изкефих :)
Аватар
crazybot
фен клуб-скобар

Мнение от crazybot »

dunedanetz благодарско за инфото.Имам още един въпрос-по големите шарани и амури нали също може да се връщат ?
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

crazybot написа:Имам още един въпрос-по големите шарани и амури нали също може да се връщат ?

Да може да ги връщаш!И един съвет,ако ходиш там вземи си един пакет пелети дупчи ги с боргийка и слагай на куката,все пак с това хранят рибата там.Дори разбрах,че продавали и от техните пелети :wink: !
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
lu40
новобранец
новобранец

Мнение от lu40 »

Откъде се минава за този гьол,че не съм ходил нататък?
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Еми то май има няколко маршрута до там, ама всичките май са еднакво като километри и бързина. Аз ходя до там по следния начин - карам си по Ломско, все направо, минава се околовръстното, там сега магистралата е в ремонт, стига се Костинброд, ще гледаш има табела за Петърч и Безден - свиваш на табелата в ляво и караш, на едно две места се правят леви завойчета, ако се увъртиш ще питаш - аз първия път 2 пъти трябваше да питам докат стигна :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”