Река в Албена?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Река в Албена?

Мнение от GODzillata »

Стягам вече багажа за морето, ама не знам какви въдици да сложа...? :roll:
Гледам на тази карта, че точно зад хотела ми (първият отляво - Гергана) минава някаква я река, я рекичка ще да е.
Та въпроса ми е - някой знае ли що за река е това и каква риба има в нея? :roll:

Благодаря предварително! :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
panteleevi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Река в Албена?

Мнение от panteleevi »

това е резерват;)) не е много хубаво да се лови там;)) Балтата се нарича:)) и се влива в морето....можеш да пробваш точно от устието да хвърляш за кефал имал съм случаи, в които хора са хващали доста кефали и дори змиорка там;)
колко навътре в морето обаче ... :smt102 :smt102 :smt102
greenvn
новобранец
новобранец

Мнение от greenvn »

Колега, на 3-4 км до с.Оброчище има един "гьол",който по думите на местните ставал за начесване на крастата...В непосредствена близост до Албена не се сещам за друго място :roll:
Аватар
freax
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от freax »

Това е резерват, или по-скоро малко блато. Там риболова е забранен, а и няма как да се покриеш понеже минава покрай пътя от Албена за с. Кранево. Па и на изхода на Албена до КПП-то винаги е пълно с полицай :wink: Там май човешки крак не стъпва, бая си е дивичко местенцето. А за устието ... едва ли ще изкараш нещо, минава през самия плаж и обикновено е барикадирано от банда дечурлига с кофички и лопатки :D
Жеден съм, пък вода не ми са пий.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ти гледай да не се обадиш като дойдеш :axe: Аз ще съм на вилата/Кранево/ ,а тя е на 3 км. от Албена :drinkers:
panteleevi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от panteleevi »

В Оброчище има язовир, който е арендован и изкарват шаранчета и толстолобчета;))
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Батова река се влива там,метността се казва Балтата.Забранено е за риболов,лонгозни гори са.По пътя Кранево-Албена има мост,от лявата страна има оранжерии,всеки път като минем мирише на акано,долу са блатата.Риба незнам дали има там,ама със змии,комари и пиявици е фраш.Навремето прадядо ми от Кичево с каруцата е ходил до тва блато за пиявици,да носи на бабичките да се лекуват. :lol: Язовира на Оброчище не се вижда и аз не го знам къде е точно,но последния път като минавахме видях язовирна стена в дясно от пътя след,или преди Оброчище в посока Църква.Незнам горе дали има язовир,но предполагам,че има. :lol:

Нагоре от с.Батово имало няква местност Чашката,където водили туристите да ловят риба,ама каква риба и дали на реката,или в някой рибарник незнам.Навремето е имало пъстърва в тая река,ама сега незнам.Може би тея дни ще я проверя.Било забранено и ще гледам да не ме пипнт с въдицата,то за рибата е ясно. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Камбата написа:Батова река се влива там,метността се казва Балтата.Забранено е за риболов,лонгозни гори са...мирише на акано,долу са блатата.Риба незнам дали има там,ама със змии,комари и пиявици е фраш.
Мисля, че с това се изчерпва темата. :roll:
Благодаря на всички за отговорите! :) :drinkers:

@Камба, подписът ти навява войнишки спомени в мен. :lol: Колко сме пяли - Варна, морето, сините вълни. София - пожарната, червените коли. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”