въпрос от мен и сина ми

Модератор: Paublo_Eskobar

briliant_wxxl

въпрос от мен и сина ми

Мнение от briliant_wxxl »

Аз и синът ми сме начинаещи риболовци!Занимаваме се от три месеца с това и много ни харесва!Но има един проблем:всеки изпечен рибар ни казва различни видове захранки/купени от риболовни магазини/,
които не ни помагат в успешния риболов.Ние ходим по язовирите около София,Лобуш,Бегуновци,Мещица и Искър.Хващаме по малко-но все дребни рибета.Ловим на плувка и ще бъдеме много благодарни ,ако някой ни каже ,каква захранка да използваме/купешка или домашно направена/,или някасва литература за това.Също какви кукички са най удачни за риболова на плувка,за да можем и ние да се похвалим с по голям улов![/b]
nikishanoto
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от nikishanoto »

Привет briliant_wxxl,
аз да ти кажа,защото и аз ловя само на плувка използвал съм малко хляб и даже става!Е това е от мене.Чао! :roll: :wink: 8)
Да умееш да обичаш,значи да умееш всичко!И не-забравяйте колеги,колежки-рибари,че любовта е магия!
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от altavoto_me4e »

zdraveite
zna4i ima doma6ni zaxranki koito sa mnogo xubavi no spored men ot magazina e po udobno
za66toto ne se zanimava6 s ni6to samo q kupuva6 i posle si q barka6[s opredelenite dobavki]
opredelono ako xodite nqkade za 6aran karakuda polzvaite zaxrankata koqto izpolzva fixxer-record za 6aran kuspe i xlqb tq e mnogo efikasna
sa6to taka mnogo prosto za karakuda e jitoto vari6 si jito zaxranva6 si sas jito i lovi6 na jito
sa6to taka i ka4amak [samo ka4amak] no vnimavai da go napravi6 pppo gast
moje i ka4amak s kuspe no az ne sam probval o6te
ima i o6te mnogo vidove no spored men tova 6te ti svar6i rabota
i kato ima6 napredvid 4e lovi6 na pluvka jitoto e nai polezno pri karakudata
vlezni v tema bogrov i 6te vidi6 kakvo se slu4i s men
ОТ КАКТО ПРОЧЕТОХ ЗА ВРЕДАТА ОТ АЛКОХОЛА СПРЯХ ДА ........ЧЕТА!!!!!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

здравей, за съжаление добрата захранка не гарантира успешния риболов. Така е било винаги и ще продължи да бъде. Трябва да се съсредоточите върху начините на ловене / вида на монтажа / дебелина на линията;поводите / големина;цвят на куките и най-вече поведението на рибата която ще ловите - навици / предпочитани райони (заливи, подводни ями и т.н.) / предпочитана стръв. Също така ще трябва да се съобразите и със сезона през който се опитвате да ловите рибата за да знаете дали да я търсите на по-дълбоко и по към брега или тойно обратното. Изобщо факторите са много, а за съжаление точна формула няма. Със времето човек научава стотици хитрини които прилага съзнателно/подсъзнателно и в един момент риболова се превръща в истинско удоволствие :wink:
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Иван
новобранец
новобранец

Риболовна захранка

Мнение от Иван »

Здравейте, баща и син! Няма нищо лошо в това да си начинаещ риболовец. Рибар не се става лесно, иска се много опит. Що се отнася до захранката, куките, влакното и всички други дреболии, коите са изключително важни - всичко това зависи най-вече от това каква риба ще ловите. Т.е. няма универсална стръв, хранилка и каквото и да е друго що се касае за риба. Всеки вид риба е уникална за себе си. Кажете ми каква риба обичате да ловите и ще се опитам да ви помогна със съвет?
До скоро!
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

Захранката е много важен компонент в самия риболов но има и други още по важни.Моето скромно мнение е че направата на линията големина на куката големина на перото са по важни.Но ако започна да обеснявам и да чертая ще напиша много страници и админа ще ме бамни.Затуй имам едно предложение за двамата купете си една книшка за мачов риболов (английски) или нещо подобно струва 1-2лева има ги в рибарските магазини.И след това питайте което не разберете.Надявям се че не ви обиждам защото в България всеки рибар си мисли че знае всичко и нищо не иска да научи повече. :wink:

Ако ги имаше едно време тия книжлета нямаше толкова дълго да откривам топлата вода :lol:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Мдаа,това за книжките е добре.Преди години за първите ми стъпки в мач риболова е виновна подобна книжка.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

РАЗНИ РАБОТИ

Мнение от chirusa_bg »

СИГУРНО НЕ Е ПРОБЛЕМА В ЗАХРАНКАТА АМА ВСЕ ПАК
ПО МАГАЗИНИТЕ ВЕЧЕ ИМА ДОСТА ХУБАВИ ЗАХРАНКИ А И НА ТЯХ СИ ПИШЕ ЗА КАКВА РИБА СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ
СУВЕТВАМ ВИ ПОВЕЧЕ ДАЧЕТЕТЕ ОБАЧЕ , САМО С ПРАКТИКА НЕ СТАВА
НАСЛУКА И ЧАО
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”