Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Царевичен грис за качамак???
Модератор: Paublo_Eskobar
- doko
- ще става разбирач
- Мнения: 518
- Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
- Местоположение: В. Търново
Царевичен грис за качамак???
Един въпрос. Донесоха ми царевичен грис за качамак. Може ли да се използва за захранка на пружина и как трябва да се приготви за да не се пазпада при удара с водата и да се разпада при достигане на дъното? Говоря за риболов на шаран на дъно с пружина. Мерси
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 108
- Регистриран на: Вто Окт 12, 2004 6:52 pm
- Местоположение: София
Във всички случаи трябва да се свари. Не знам каква е разликата между царевичен "грис" и брашно, защото царевичното брашно също е по-едро от пшениченото (става и за паниране на риба, по-добро от галета). Ако не се свари, както и да го киснеш, все ще стои насипно и няма да се слепва. Кипваш водата, слагаш гриса или брашното и бъркаш, за да не остане на бучки и да не загаря много. Ще го усетиш как става гъсто и лепкаво, сваляш от котлона и е готов, като изстине да се дозабърка с нещо друго - кюспе, галета, което още малко да го стегне. Иначе само качамак ако е - пада лесно. Аз например слагам в качамака суха захранка за уклей и дребна риба (защото е по-фина, почти на прах) или галета. Тя играе ролята на "накиснатия хляб" - става на тесто и стяга самия качамак.
баща на рибарче