Царевичен грис за качамак???

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Царевичен грис за качамак???

Мнение от doko »

Един въпрос. Донесоха ми царевичен грис за качамак. Може ли да се използва за захранка на пружина и как трябва да се приготви за да не се пазпада при удара с водата и да се разпада при достигане на дъното? Говоря за риболов на шаран на дъно с пружина. Мерси
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Във всички случаи трябва да се свари. Не знам каква е разликата между царевичен "грис" и брашно, защото царевичното брашно също е по-едро от пшениченото (става и за паниране на риба, по-добро от галета). Ако не се свари, както и да го киснеш, все ще стои насипно и няма да се слепва. Кипваш водата, слагаш гриса или брашното и бъркаш, за да не остане на бучки и да не загаря много. Ще го усетиш как става гъсто и лепкаво, сваляш от котлона и е готов, като изстине да се дозабърка с нещо друго - кюспе, галета, което още малко да го стегне. Иначе само качамак ако е - пада лесно. Аз например слагам в качамака суха захранка за уклей и дребна риба (защото е по-фина, почти на прах) или галета. Тя играе ролята на "накиснатия хляб" - става на тесто и стяга самия качамак.
баща на рибарче
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”