Трета пираня...случайно или не?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Трета пираня...случайно или не?

Мнение от batmilen »

В днешния Стандарт прочетох това...

Трета пираня кълве до Габрово
Никой не разследва развъдника на хищници в “Пача бара”

ГАБРОВО. Трета пираня извадиха въдичари от язовир "Пача бара" край Габрово. След истерията около появата на хищниците в средата на юни и безрезултатния им лов с кървави говежди мръвки, водоемът продължава да е развъдник на чудовища. Поредният екземпляр от вида пако клъвна в неделя на кукичката на рибаря Христо Кунев. Той хвърлил примамка от хляб, чакайки улов на каракуда и червеноперка. Вместо тях обаче извадил зъбатата риба. Тя е женска и е с дължина 23 см.
Микроязовирът до село Гиргини се прочу с пираните в началото на лятото, когато въдичари извадиха два мъжки хищника. Още тогава специалистите подозираха, че в изкуственото езеро има и женски, защото екзотичните риби живеели по двойки. Водоемът бе претърсен с мрежи, но опасните обитатели не бяха открити. Мистерия остава и начинът, по който аквариумните риби от топлите реки на Южна Америка са се появили в полите на Стара планина. Че са пуснати нарочно от частен колекционер, остава най-разумната версия. Никой обаче не си прави труда да разследва загадката и да търси виновника. От областната дирекция на полицията заявиха вчера, че при тях няма заявителски материал и не са ангажирани със случая. Пасува и регионалното звено на агенция "Рибарство и аквакултури". Директорът Пламен Христов се разболял тежко и нямало кой да направи постъпки за разплитане на мистерията. Арендаторът "Чардафон" пък нямал разпоредителни функции. Единственото, което е направено досега на язовира, е поставената нова табела "Внимание пирани" до тази за забраненото къпане. Новините около появата на хищниците явно провокираха само риболовни страсти. Наскоро заклет риболовец от Търново пристигнал със сина си да лови екзотични риби. Късметът обаче не го споходил и той се прибрал в старата столица с празен живарник.
Петър Симеонов
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Трета пираня...случайно или не?

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... B0#p190550

май трябва да се направи раздел " риболов на пиранхи" :lol: вече
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Тия пирани май си ги хващат заради друго нещо.Последната била хваната на хляб :shock: а пък и тия зъби с каква ли корда я е хванал колегата,че му е устискала.Или е ползвал новите кевларени поводи за габровски пирани,като ги знам кви са майтапчии..... :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stoka
новобранец
новобранец

Мнение от stoka »

Епа някои акварист си праи ташак :axe: :finga:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Тоя,дето е пуснал пираните,ако четеш бате,да ти седнеме на лицето,както казва Нед. :smt075

Кажете ми,щото съм все още недостатъчно компетентен,неможе ли въпросния гьол да бъде източен до шушка?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Камбата написа:Тоя,дето е пуснал пираните,ако четеш бате,да ти седнеме на лицето,както казва Нед. :smt075

Кажете ми,щото съм все още недостатъчно компетентен,неможе ли въпросния гьол да бъде източен до шушка?
Не може дабъде източен,повреден е крана :idea: ,а на сонар показва Големи екземляри мирни риби :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Е тва не бях чувал,че е възможно.Разбирам да е повреден крана на Искър,или на Цонево,че да не може да се източи заради това.Пача Бара е доколкото разбрах малък язовир и рибата в него може да бъде спасена при добро желание.Мисля,че проблемът с пираните е от доста по-голяма важност.Няма ли как да се оправи въпросният кран?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Аз пък мисля, че трябва да си седим, да си ловим и на пролет ще сме ги забравили пираните.
Ако си източи язовира ще пратим рибата на пазара и по фризерите.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”