Сафридът се показа

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Сафридът се показа

Мнение от КИРО »

Виждам,че много питате, / Камба здравей,как е работата ? / ,та да дам малко отговор.Ама да не се сърдете....
Помирисах го днес,заигра ми отвътре,шурито не му се излизаше,ама зетя няма как да откаже,та отлепихме.
Мислехме за кая да излезем,че тази седмица ще имам доста приятели на гости,ама тук скарида,там скарида,на борсата няма,кофти ситуация значи.Та зетя набарал някакъв познат,оня му донесъл малко от бланшираните,и газ към лодката.Бая време мина,надвечерно излизане,минутите са важни,че и дена стана по-къс.Както и да е,по туй време излизаме вече в залива.
Изображение

Малко вятър,малко вълна,но добре си беше за разлика от предните дни.
Изображение

По едно време,гледам Чурулика ми прави проверка.Абе приятел,отгоре нали виждаш къде е рибата,дай малко инфо,малко време да ми спестиш,тъмно идва.
Изображение

Там където застанахме,на завет под Галата,нали кая ще хващаме де,пък и малко май гевезета станахме,да не ни блъскат вятъра и вълната,нищо не изкарахме.То по туй време каята си придърпала юргана вече,кани се да спи,нас ли ще мисли.Ама другите си правеха пък кефа.
Изображение
Карат си водните ски,хич за риба не мислят.

Гледаме,че на ачика има 3-4 лодки,мислим,че и те гонят каята,ама там бая вълна имаше,къде 4 бала,че и отгоре.
Да,ама часовника тиктака,още нямаме сефте,гости на пържоли да посрещам,да са е.... в морския и рибаря значи.
Айде при тях.Гледам и те "аеробика" играят,ама метнах чепарето.Ааааааа.Бях на чепаре с куки 7 черно перо.Значи вече лефер и карагьоз ще ловим.Изсилване малко значи,рано е още,ама аз да пробвам.Та го смених с 8-ца ,нормално перо,метнах и вече имаме резултат.2:0 за мен.
Изображение

Изображение

Зетя само два пъти ме щракнал с тези риби,ако беше ме щракнал 10 пъти,и 10-те щях да ги покажа.
Та по туй време това направих де.
Изображение

Ееееей,този пак мина да скива как е,ама не звънна да каже къде е пасажа.Абе ще почерпя бе Чурулик,не помня да се те обидил.
Изображение

Спря да дава,помислих,че вече е пред вълнолома,айде там,ама една гемия тръгнала да излиза от канала,че ме забави малко.
Изображение

Изображение
Ееее,малко по-голямо от гемия,ама отдалеч,а въри го познай.И там помятахме,зетя измъкна 4 сафрида от раз,пък аз те това.

Изображение
чамурбалък :D .Малииииий,с това гости ще посрещам.....

Райко чак се изчерви от срам.
Изображение

Няма как,времето свърши,по тъмно нямам право да съм на вода.
Ама как гори тоя блок,еба си а ?
Изображение

Е тръгнахме да се прибираме в гаража,май нещо ядосахме "санитарките" на морето.
Изображение
Еееееееееей,много бяха.

Така,това е моя излет.Както не бях излизал от десетина дни,поне се разтоварих,извинявайте,че вас натоварих.
Сега грабвам метлата,да видя кой какви ги е сътворил в "морския".И не се сърдете.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Пък ние се изпокарахме да спорим какво се лови. :D :D :D Аз заложих на каята. :oops: :oops: :oops: Ако и ти си траеш , ще изпием заедно бирата,дето я загубих. :wink: :wink: :wink: Тъй де,все пак се водя за капацитет /на работа/ в риболова.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

:smt023
Изображение

Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

браво бате киро отново страхотен репортаж. а за мен си е наистина натоварване понеже немога да стигна до водата от работа :twisted: дано почивните дни са добри и ние да усетим твойта тръпка :smt023
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Много се кефя на тебе Киро
С тези репортажи твой те съм на 50% за риба,без да ходя :supz: :prayer:
Личи си че си печен като човек и риболовец. :smt023
Изображение
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

ЕЕЕ Киро,май си набарал от есенния сафридец,доста едричък и мазничък ми се струва :lol: ,
това е добра новина,
чудесна разхотка,надявам се скоро да се засечем по морето :D
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

днес Калиакра-време отвратно за 2 часа по 3кг едър сафрид
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

SILVESTER написа:ЕЕЕ Киро,май си набарал от есенния сафридец,доста едричък и мазничък ми се струва :lol: ,
това е добра новина,
чудесна разхотка,надявам се скоро да се засечем по морето :D
Да , ама виж пъстървата кво прави,кила,не кат мен бройки някакви.Сбито инфо,за което благодарности.
Абе вчера ми помаха от една лодка колега,мисля че е ДЕЛИ,но не съм сигурен.
До сега не съм си казвал номера. 30 27.
Утре екипажа ще влизат,аз съм на работа,но тръгва според мен рибата.Останалото е късмет и постоянство,айде наздраве,че ме чакат навън.
Изображение

Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

При цяла седмица "морски вятър" няма как да не се появи рибата. Е, от брега ще е трудна работа,но пък ние "с гайдите" сме търпеливи. :D :D :D :D Дано падне вълната до събота,та да видим хаир. :D :D :D
Последно промяна от чуруликпенчо на Чет Авг 07, 2008 9:44 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Те ви прясно инфо,отпреди 2 мин.Сафрида е почнал да дава пред Галата.Голяма вълна и вятър,с тенденция да падне,но се обажда,по 2-3 броя.
Изображение

Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Благодарско за репортажа Киро. Наистина като гледам си представям, че и аз съм в лодката.
Номера ми е 7257. Не съм те поздравил аз тази седмица. Лекувам си ръката и гледам да се въздържам. Иначе в морето , както на село и в планината е прието да се поздравяват и непознати. Снощи гледах едно предаване за риболов в Коста Рика. Там рибарите се поздравяват с "PURA VITA ! ", което означавало " чист живот " . Дали имат в предвид природосъобразен или чист в смисъл без задни мисли и стрес, все е много добър поздрав.
Сега за сафрида. Ще се повторя, но всеки, който му се е прияло пресен сафрид може да си налови / с лодка / кило - две пред Галата или около буевете. Особено поворотния буй. Два три пъти повече риба може да се налови на Калиакра. Привечер драконите понамаляват, а сафрида е на не повече от 50 метра от брега. Не чакайте да дойдат пасажите. На определени места сафрид се лови цяло лято. Затова е едър.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Някой няма ли да се похвали вече със сафрид на нощен, май му е време вече :?:
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

И аз чакам ама .... само чакам.Щом пред Галата има требе да влезе и на удобните местенца :D .Калканчо се хвали само с иларии - значи нямааа.иначе все щеше да вметне че някой е хванал сафридче.
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

През седмицата два пъти слизах на плочата на морска гара. На плувка излиза от време на време илария, на чепаретата хамсия и радко дребен сафрид. Няма го още на удобното място :-(
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

Болата-9.00-11.30- ветрова вълна 2 бала - сафрида м/у 18-14 м.дълбочина лови се горе 5-10м.2 пръчки - 8кг мешен
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”