Отчаяние на MaX

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Отчаяние на MaX

Мнение от zapalen_92 »

Незнам дали ще ми се скарате за заглваието,но ако се скарате го сменям.Ми сега 14:00 се върнах от язовира Александър Стамболийски,за който ви казах че ще ходя.Отиваме ние и срещаме един познат той ни казва че за сом зор работа по добре за шаранова риба да сме мятали.Дойде той с нас и ни заведе на Хисарлъка ако го знаете.Той намята 3 въдици на дъно на пружина с качамак и зе да чака.Аз бях нагласил за сом олово подвижно с кука най отдолу.Веднага преправяме с дядо.Беше взел плочки кюспе и хвърлихме на него.Яко чакане нищо и на плувката нищо.Взе да става тъмно,но дънните си стоят.Може да се скарате,но ще си призная ловихме и през ноща.Оня нашия познат като взе да ги вади тея каракуди не може да свари на въдиците.Звънят ли звънците звънят.Нашите не гъкват.Стана много късно и дядо ми си легна,но преди това вика "Я да хвърля тзи въдица на плувка с царевица колкото да не стои на вън".Хвърли я и си легна.Аз останах да вардя.По едно време чувам нещо много яко удари а дядо застопорил въдицата в една скала да не дръпне въдицата ако удари нещо.Щом не чувам аз звънец викам това само плувката.Отивам и то пръта згънат.Грабвам го и най-голямата грешка която мога да направя е да засека зверски.Усещам е че там.Много яко дърпа и аванса напук на всичко не отпуска ама и грам нагазих чак във водата да му отпусна малко поне,а то дърпа!Ръчно му отпусках отпусках пак навивах и пак напук на всичко оплете в другата дънна и с извинение стана срана раута!!!3-5 минути борба и последа откачане :( :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Естествено аз се ядосха много и ми идваше да счупе тъпата макара,защото ако беше добре щеше да си тръгне сама рибата и да намъква на вътре и тогава ще знаех че е засечена сама и нямаше и аз да засичам а и да упорства без да му отпускам корда и най-вероятно му се е съдрала джуката.На другия ден прехвърляне на дънните и едната я направих на прожина ама по голяма с захранка обикновенна нямах друго.На нея се закачи една добра каракуда зех да я вадя и баш на брега се откачи тръгнах да я хващам и се хлъзнах и до кръста у водата и рибата офейка естествено!!!Сигурно не си личи че не ми е вървяло а? :(
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Отчаяние на MaX

Мнение от ceno cenov »

Zapalen доколкото си спомням каза, че ще ти е за първи път на този язовир и за първи път за сом. :roll: :roll: :roll:
Ти, като какво очакваше да стане..... Да нахвърляш един чувал шарани и един сомове..........е няма как да стане. С по често ходене и опознаване на региона и на видовете риби, както и навиците им нещата ще се променят.... към по-добро разбира се. :D С четене и писане по форумите само не става. Тук може да получиш първоначален тласък :lol: :lol: :lol: , но за останалото си трябва висене на гьола и вадене на поуки от случки като тази която ти се е случила.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

А и от опит знам, че кълве винаги на най-скапаната въдица. По тая причина скапаните си висят в гаража и не ги взимам на риболов, поне ако къцне нещо по-едро да е на здрав такъм. :wink:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ще ма уморишот смях.Малък,виж си прегледай такъмите ако ще ходиш за големи риби,че виж си се удавил(да не дава господ)
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Абе Запален ти си да ти запали врата някой ! От мен ако искаш запомни "Никога не се дели от акъла си " ! За сом си тръгнал , за сом си хвърляй ! Този ти казал -това , онзи- онова , пък после "Яд и отчаяние на макс " ами така е ! И защо не си проверяваш такъмите преди риболов !??! Аз на няколко замятания и правя оглед и пробвам аванса ! Ти си направил асъл новобранска работа , е вината си е в ТЕБ !!! :?
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Ех, Запален, направо ме върна в моето детство. За първи път си купих спининг лятото на 7 срещу 8 клас- от Чехия - макара Рекс и 1.50 пръчка. Бяхме няколко запалени дечурлига и на 1 приятелче баща му ни закара с колата на яз. Брягово. Закачаха се малки шаранчета по около половинка. Бях чувал, че авансът се остава свободен и го бях отворил. Ама повече от необходимото. Имах късмета да ми се закачи нещо голямо и започна да тегли навътре. Засякох и започнах да натягам аванса. оплетоха се и другите въдици. От превъзбуда и неопитност презатегнах аванса и рибата скъса. Имах късмета да закача едра риба, но не успях да я извадя. След няколко години почти същата компания направихме нощен риболов в едно местно гьолче, където имаше шаран, а бяхме чували, че има и сом. На сутринта, още по тъмно решихме да си прибираме въдиците и едната започна да върви много тежко и затворих напълно аванса за по-лесно. Не след дълго нещо изпляска и докато се усетя отново ми скъса. По-късно разбрах, че е било сом - на такъм за шаран. Доста едри риби съм хванал и изпуснал оттогава, но тези ми са за урок винаги. Никога не затягам аванса, докато въдицата е във водата и винаги си задържам емоциите (доколкото мога). Имам една максима - откачената риба е риба с късмет и за нея не трябва да се съжалява. Пропуск е когато ти скъса - тогава трябва да се ядосваш и да си вадиш поуки! И друго - слуката и променлива величина -има периоди на успехи и затишие - важно е да си на водоема и да я търсиш! И последно - лови тази риба, която дава в момента - ще изпиташ по-голямо удоволствие!
Сомът обича смелите!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Аз на този язовир преди съм ходил,но не за сом.Бяхме се разбрали за сом ама променихме мнението както казах преди.Бе за яд работа бе хора ама наистина аз съм си виновен.Той дядо отпуснал аванса ама нещо му стана тогава бе хора.Сега си църка добре ама тогава заял да му се невиди.Този наш познат със стойките му със фенерите със акумулатора(ако така се пише):)И си беше верно подготвен ама аз не бях то си пролича.Е ще знам за напред и съм мераклия да сменя тази макара,че да не се повтаря. :)
Roshav_Doktor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Roshav_Doktor »

Сменяй,сменяй че да не ти се случават често такива работи!!!Аз имам 2 въдички по 1.80 и двете бяха с макари от едно време едни гадни и двете са кадемлийки!!!Сега им смених макарите и са пушка(че и риба вадят)!!!Така че ти си решаваш! :D :D :D
"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Абе сменяй - сменяй ама то трябва и пари а те в България са голям дефицит. На момчето не му е лесно и аз до 2005 карах със старите въдици от едно време ама като ги смених една заплата отиде за нови...вярно после изтърваните риби драстично намаляха...
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

IVKOPIVKO написа:Абе сменяй - сменяй ама то трябва и пари а те в България са голям дефицит. На момчето не му е лесно и аз до 2005 карах със старите въдици от едно време ама като ги смених една заплата отиде за нови...вярно после изтърваните риби драстично намаляха...
Еми тук таме де мога да измъкна някой лев и ще събирам :)
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Брат ми как си набавеше пари! Лягане по рано събуждане по рано.и претърсване на джобовете на баща ми и на другия ден се прави на болен. Баща ми си търси парите ама ги няма и така брат ми имаше пари и доста време докато го хванат той си имаше кинти а Аз не..... :D
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Събирай Запален,че и за спасителна жилетка ще ти трябват. Някой сом по-така,нали разбираш?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Ами и аз толкова съвети давах за места, за сомове, а вий сте се отказали много бързо - те таранките няма да ви избягат. Подразнили сте се от другия колега, който си е къцал таранки и сте преправили такъмите. Мен ако питаш е трябвало да наблегнете на сомския риболов, при все, че вероятно сте се подготвили както трябва за този вид риболов - рибета, дебели земни червеи, попови прасета, пиявици! Ако ли не то провалът е бил предварително сигурен! А сега и с това намокряне и изтърване на може би добър шарко...... просто нямам думи! Нека ти е за урок! Айде другия път да те видим в успешни!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Ще ми е за урок повярвай :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вземи си последния брой на "Рибарски вестник/06-12.08/ и прегледай статията за "Сомове на Стамболойски" :wink:
Някои не са се отказали като теб и сега се радват на успеха си! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”