Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гърлата
-
- ще става разбирач
Гърлата
Неска бащата почиваше и си викаме кво да правиме и аз му викам даи да отидем малко зариба решихме да отидем на гърлата че по близичко.Отидахме имаше само едно дядо което ловеше червеноперки на жито.Аз започнах да хващам малки костури но поедно време понапече много и като се завартяха едни сланчевки даже се закачаха и такива са стръв
сабирахме ги в едно шише и накрая се изнервих и сложех една малка сланчевка за стръв,и по едно време като заби засяках и вече почти до брега ми се откачи ена бяла риба поне 1кг имаше.Ядосах се много останахме още малко явно бялата риба беше поизплашила сланчевките и се завартяха костури похвашах още малко и почнахме да сабираме.Вадя аз живарника(телен) и глеам ена змия се набласкала ватре и изяла повечето риба.Иначе пак се понакефих ама не както трябва.

сабирахме ги в едно шише и накрая се изнервих и сложех една малка сланчевка за стръв,и по едно време като заби засяках и вече почти до брега ми се откачи ена бяла риба поне 1кг имаше.Ядосах се много останахме още малко явно бялата риба беше поизплашила сланчевките и се завартяха костури похвашах още малко и почнахме да сабираме.Вадя аз живарника(телен) и глеам ена змия се набласкала ватре и изяла повечето риба.Иначе пак се понакефих ама не както трябва.

-
- научил се да хвърля
Re: Гърлата
Кофти!!!Това със змията и живарника ми се е случвало на дунава на Попина.Ловяхме си попчета и много вървяха хвърляш вадиш,и по едно време дигаме живарника попчетата се бунтуват е гледаме една змия вътре дъвче попчетата одрахме змията и така!!!Иначе и случаи съм имал и с бяла риба видимо около кило,пак на попина пак за почета с малките куки сутринта и бялата като почна да гони баща ми трягва да вади и гледаме една бяла риба,докато викне кеп,кеп и я метне отвънка бялата беше пак в дунава да расте!!!! 

"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
Преди години когато живеех В Ямбол ходех често на Гърлата с колелото само с една пръчка и две - три куки, малко олово и парче хляб. Тогава естествено имаше повече риба отколкото сега, но имайки в предвид размерите и дълбочината на тези дупки /на места над 30 метра/ едва ли може да играят голяма роля мрежите там.

Та на тази огромна баластиера съм ходил почти от всички страни съм пробвал доста методи за риболов на леко и тежко. Общо взето най подходящият според мен вариянт е да си вземеш две пръчки на плувка и една за дъно.
Това с червената точка е мястото, на което съм имал най много успехи:

Държа да отбележа обаче, че никога не съм хващал или виждал някой да хваща бяла риба там. И пак ти казвам, че това беше в периода между 92 и 99 година. Най- сполучливи излети съм имал при риболов на плувка, със стръв хляб, смачкан на топче. на дълбочина 2,5 - 3 метра и около 8-10 метра от брега. Платиката се избиваше за хляба. Тогава хванах такава риба за пръв път и се очудих как може да е толкова лигава и слузеста, но после свикнах и остана само удоволствието от ваденето им една след друга. По рядко се обаждаше на бял и торен червей. Случвало се да ми скъса нещо доста по едро от платика на топчето хляб.
Нещо много важно: Ако ходиш сам не си взимай най- хубавата въдица. Веднъж отидохме с един приятел и той взе пръчката на татко си. Хвърляме си ние, рибата си кълве и по едно време се появи един мангал. Плесна му на момчето един шамар и си замина с въдицата в ръка. Бехме на 13-14 години някъде и нищо не можахме да направим.
Друго кво да ти кажа за тия дупки...за сомове по 100-150 кила се носеха приказки ама по добре да питаш някой познат по- възрастен и опитен от тамошните рибари. Желая ти успех и НАСЛУКА. И представа си нямам как са сега нещата там, щото си ходя веднъж в годината, но мога да ти кажа добри места на гребния и по реката от преди пък знае ли се....може и сега да имаш късмет там.

Та на тази огромна баластиера съм ходил почти от всички страни съм пробвал доста методи за риболов на леко и тежко. Общо взето най подходящият според мен вариянт е да си вземеш две пръчки на плувка и една за дъно.
Това с червената точка е мястото, на което съм имал най много успехи:

Държа да отбележа обаче, че никога не съм хващал или виждал някой да хваща бяла риба там. И пак ти казвам, че това беше в периода между 92 и 99 година. Най- сполучливи излети съм имал при риболов на плувка, със стръв хляб, смачкан на топче. на дълбочина 2,5 - 3 метра и около 8-10 метра от брега. Платиката се избиваше за хляба. Тогава хванах такава риба за пръв път и се очудих как може да е толкова лигава и слузеста, но после свикнах и остана само удоволствието от ваденето им една след друга. По рядко се обаждаше на бял и торен червей. Случвало се да ми скъса нещо доста по едро от платика на топчето хляб.
Нещо много важно: Ако ходиш сам не си взимай най- хубавата въдица. Веднъж отидохме с един приятел и той взе пръчката на татко си. Хвърляме си ние, рибата си кълве и по едно време се появи един мангал. Плесна му на момчето един шамар и си замина с въдицата в ръка. Бехме на 13-14 години някъде и нищо не можахме да направим.
Друго кво да ти кажа за тия дупки...за сомове по 100-150 кила се носеха приказки ама по добре да питаш някой познат по- възрастен и опитен от тамошните рибари. Желая ти успех и НАСЛУКА. И представа си нямам как са сега нещата там, щото си ходя веднъж в годината, но мога да ти кажа добри места на гребния и по реката от преди пък знае ли се....може и сега да имаш късмет там.

-
- фен клуб-скобар
И на мен така ми влизаха само змии та съм прибил 5-6
Не съжалявай чак толкова за рибата-кво толкова 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Здравейте!!!
Понеже и аз съм от там, та да си кажа по темата ...
Някъде през 1984-85г. са изпразнили гьоловете, не знам по какви причини. Шофьорите на ЗИЛ-овете са били прасетата с кирки и лопати по дъното и хайде в каросерията. По това време не бях в града, та ми разправяше един приятел. Като бях ученик на големия гьол пред очите ми в плиткажа нещо голямо разпра бедрото на 8-9 годишно дете. Не видях какво беше, добре че имаше 2-3 москвича наоколо, та закараха детето до болницата. Близо-близо, но си шуртеше яко ... Надявам се докторите да са зашили добре раната.
Понеже и аз съм от там, та да си кажа по темата ...
Някъде през 1984-85г. са изпразнили гьоловете, не знам по какви причини. Шофьорите на ЗИЛ-овете са били прасетата с кирки и лопати по дъното и хайде в каросерията. По това време не бях в града, та ми разправяше един приятел. Като бях ученик на големия гьол пред очите ми в плиткажа нещо голямо разпра бедрото на 8-9 годишно дете. Не видях какво беше, добре че имаше 2-3 москвича наоколо, та закараха детето до болницата. Близо-близо, но си шуртеше яко ... Надявам се докторите да са зашили добре раната.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ами понеже видях темата за Гърлата, да си кажа и аз какво зная за там, макар лично аз никога да не съм ловил на това място. Преди около 15-тина години имах съсед, който работеше като шофьор там и в същото време си е рибар в дъното на душата. От него съм чувал много истории за Гърлата, виждал съм и оргомни бели риби, които той е хващал оттам. Та една от историите, които почти всеки Ямболлия знае е за случай на удавен младеж, при който за да намерят и извадят тялото са извикали Бургаска водолазна група. Е, водолазите са потвърдили наличието на огромни сомове долу по дъното. Не съм чул някой някога да е хващал сом оттам (бяла риба има доволно и се лови, но не и сом), но според мен това беше място, перфектно за сом - много дебела вода, доскоро сравнително чиста и изобилие на дребна риба. Е, сега с това строително сметище ще затрият този водоем...
Та, един глас плюс за наличието на "дзверове" имате и от мен
Та, един глас плюс за наличието на "дзверове" имате и от мен

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;