пясачник

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
antonio83
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: пясачник

Мнение от antonio83 »

е ок мерси за информацията, а каква риба има кълвели и къде са най хубавите места 4е цяла седмица ми се седи там къде е най - доброто место за палатка (сянка)??

Аман!!!
Dedy
http://ribolov-ezero-kladnitsa.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

antonio83 написа:е ок мерси за информацията, а каква риба има кълвели и къде са най хубавите места 4е цяла седмица ми се седи там къде е най - доброто место за палатка (сянка)??

Аман!!!
Dedy
На " Елешница' - минаваш село Беловица ( от към стената) , веднага след селото в дясно и през баира слизаш на Елешница ( около 3.5-4.5 км черен път) . Ако не си ходил там обаче , някой трябва да ти покаже пътищата. Отделно , ако завали и вали продължиделно ,си там - аз по миналата година изкарах 5 дневен "сървайвър" с един колега , ходих пеша в дъжда до селото за да организирам трактор ( евентуално). Тракторите ги организирва магазинерката в центъра :D :D :D -има три трактора " на повикване" и е руса с големи "очи". Бях отказал цигарите 6 месеца преди това- пропуших от скука и съклет , та и до сега :wink: Тогава валя три денонощия без прекъсване , ние си тръгнахме на петия ден без да идва трактор ( иначе , беше осигурен 8) ) , пихме по едно кафе ( бира) в магазина на центъра , магазинерката си облиза веждите ( аз също) и ... към Карлово :D :D :D
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Наистина интересна история достойна за екранизация! :D
TICA FAN
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

От тогава ми е ето тази рецепта ( унгарска , колегата е наполовина унгарец):
МАРИНОВАН УКЛЕЙ

Подбира се възможно най-едър уклей. Рибата се почиства от люспите вътрешностите и хрилете , без да се махат главите. Измива се добре със студена вода и се залива със солен разтвор- 200гр. сол на един литър вода. В саламурата престоява 6(шест )часа , саламурата се излива и без да се мие рибата , се залива с качествен винен оцет за 8(осем) часа. След това рибите се изваждат и се нареждат в подходящ съд с капак като между редовете се поставят : 10 зърна зърен пипер , едно зърно бахар(на парченца) , три скилидки чесън(на парченца) , четвърт листо дафинов лист( на парченца)- Подправките са на един килограм риба!!!! Така наредената риба се залива с олио което да я покрива 1см. Съхранява се в хладилник , като "узряването" и започването на консумация е минимум 45 дни. Трайноста е над една година!!!!
По рецептата могат да се правят и бабушки , като престоя в солен разтвор и оцет са съответно 8/12 часа. На добре узрялата риба главата . гръбнака и костите се отделят нацяло с лекота. Пие и ракия и вино еднакво добре с препечени филийки
Последните два дни наизлязоха едни уклеи- мутанти (20-22 см) и аз понаправих към 150 броя :wink: На Пясъка има огромни уклей и ако тръгнат , аз заебавам останалите плувкарски обитатели...( каракуди , бабушки и костури).
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Liutenicza написа:Ам, то не е точно буфало, но всички му викат така .. кръстоска м/у каракуда и шаран, различават се само по мустаците и става доста по-едро от каракудата ..

пс. този път не съм снимал ;/
Ей тая тема за кръстоската ми е лубима.Така и не видях снимка на такава риба.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

shekira написа:
Liutenicza написа:Ам, то не е точно буфало, но всички му викат така .. кръстоска м/у каракуда и шаран, различават се само по мустаците и става доста по-едро от каракудата ..

пс. този път не съм снимал ;/
Ей тая тема за кръстоската ми е лубима.Така и не видях снимка на такава риба.
Вчера нали лови буфала , бре :D :D :D "Буфало" по БДС е "много голяма каракуда , която се различава от шаран само по липсата на мустаци". Аз не знам да има буфало някъде у нас! Преди се спрягаха тецовете......
Изображение
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

аз сам виждал буфало на пясъка преди 6,7 години . . главата не му не е като на каракуда ,ама и като на шаран не е . .
късмет работа . .
Аватар
Liutenicza
новобранец
новобранец

Мнение от Liutenicza »

Хе-хе, за мезе ме взехте ... 1-во не съм си го измислил аз това, от много хора съм чувал, че наричат така едрата каракуда там. Още от преди 10 години, когато само съм съблюдавал чичо ми как вадеше по 2-3 килограмови екземплярчета ми казваше, че тва било уж няква кръстоска и така му викали. Тъй че който както иска да си я нарича
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Изображение

Перкатааа.По точно шипа на гръбната перка :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

dekata написа:Изображение

Те тва не го разбрах с тая перка ама карай.А и не ми прилича много на ...И сега сериозно.Има една снимка на буфало в книгата на Сабанеев и скоро ще е покажа за да не се кръщават каракудите с разни имена.Можеби таз риба все още е има по Дунава,но....
не знам.Знам обаче ,че е почти изчезнала.Та така.С мои думи ще се опитам да ви опиша туй БУФАЛО.Шаран дивак в смисъл дълъг.Люспест.Голяма глава без мустаци.Гръбна перка малко по дълга от обичайното.Снимка по късно,щот не ги разбирам тез неща и все някой трябва да ми помага с качването.До тогава liotenicza,не й купувай ризи на таз вкусна каракуда остави кво ти говорят другите,гледай ти да не се из....
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Franko написа:
dekata написа:
Те тва не го разбрах с тая перка ама карай...........Гръбна перка малко по дълга от обичайното
Ти сам си го написъл :wink:

Изображение
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

след тази снимка от колегата Деката,няма смисал да се мъча да качвам и аз.Това е Буфало.Не знаех,че има шип.Но вече знам.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
mitakahristov
новобранец
новобранец

Мнение от mitakahristov »

Здравейте...тъкмо се връщам от това място....един бърз 5 часов риболов...
Изображение
това е резултата..-доволен съм едри перки -голям кеф......майче само аз ги набарах..имаше доста хора но към 11 всички си тръгнаха разочаровани...аз съм доволен+ 3 маломерни по педя шарковци,които ще хвана след 2 години-пак.. :D :D
та така.....костуро го няма там,на пружина на бял е дребната каракуда,чак се поизнервих да и робувам с тези пружинки и ги оставих.....с плувка на 4,5 метра дълбочина,,..стървих с жито....лових на царевица ,е това е тайната стръв за днес....успех и на други...

п.с.-забравих да кажа че колегите до мен ковнаха шарко към 1,5кг на бял....чао засега.....
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

бях преди няколко дни на могилата до краварниците.излизаше перка, някои костур и сулка рядко на симеонче.хванахме с баща ми и няколко шаранчета,които върнахме.едно от тях задържахме,ставаше.ако уцелиш ден може и да направиш добьр излет.риба в пясъка винаги има.ако е паднала още водата мятай симеони в дерето няма да съжаляваш,има хубави бодливци
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”