За щуката и още нещо....

Модератор: sapuna

emil petkov
новобранец
новобранец

Мнение от emil petkov »

Този есен имах щастието да бъда в лодката на професионални рибари по река дунав и мойта работа беше до като те си слагат съораженията аз да мятам на воблер.Резултата е няколко щуки след стъмване,говорим за такава светлина, че ние се ориентирахме по силуетите на брега, то е баш по тъмно и учудването на всички беше огромно, но си беше факт.А воблера не беше светещ или блестящ а най-обикновен, от тези които първи ги бяха пуснали по пазара преди много години,кафяви и тумбести.Според мен щуката все пак притежава и странична линия и предполагам, че с нея се ориентира за да калве нощно време, но и е по трудно без очите и затова по рядко се лови.Сигорно трябва да е много гладна.
НА СЛУКА!
Djuka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Djuka »

Какво как съм видял, бе, хора??? Прочетете внимателно какво съм написал и ще разберете какво съм видял!!!
Искам да ви кажа, че не съм от хората които си измислят, след като не ми вярвате не ме питайте нищо и готоо!!!
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Приятелю, не се ядосвай,
вярвам ти напълно и аз съм имал случай преди разсъмване да хвана щука, но пак казвам че става дума, принципно дали гони щуката нощем. Лично аз продължавам да си мисля, че хищникът много слабо се храни нощем - имам в предвид щуката и костура, защото бялата риба, налима и сома лапат здраво само нощем.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
Аватар
GE6_HUNT
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от GE6_HUNT »

Tо бяла почти всеки е хващал нощем,особено като вися за сом на рибка на дунава(когато нямам попови прасета).В интерес на истината аз бялата,щуката и сома много ги преследвам,и дори на светеща силиконова(предварително осветена)не съм хващал нощем щука,а съм хвърлял бая.А докато хвърлям нощем на светеща силиконова закачам смъдоци на щукарските места,явно излиза нощем в плиткажите.А на същата светеща силиконова през деня се закачат щуките.също така и на светеща тапа съм мятал нощем много пъти с мисълта че ще бута като смъдока и сома нощем(нали и тя е типичен хищник)ама нямам пипване,а тапите както са хвърлени цяла вечер сояли с каракудки при първия слънчев лъч на заранта удря по 1-2 щуки.Ето затова смятам че висенето нощем не е напразно защото на зазоряване съм установил че най-много кълве.
Обаче имам не един а 2 случая нощем да хвана къщур и то единия път на грозд торен,втория-на бял.И двата пъти се хванаха инцидентно-вместо сом,и вместо катакуда.
нощем съм хващал още каракуди(само едри и много),червеноперки,скобари,мрени,морунали,часовници,дори кротушки
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

GE6_HUNT написа:Tо бяла почти всеки е хващал нощем,особено като вися за сом на рибка на дунава(когато нямам попови прасета).В интерес на истината аз бялата,щуката и сома много ги преследвам,и дори на светеща силиконова(предварително осветена)не съм хващал нощем щука,а съм хвърлял бая.А докато хвърлям нощем на светеща силиконова закачам смъдоци на щукарските места,явно излиза нощем в плиткажите.А на същата светеща силиконова през деня се закачат щуките.също така и на светеща тапа съм мятал нощем много пъти с мисълта че ще бута като смъдока и сома нощем(нали и тя е типичен хищник)ама нямам пипване,а тапите както са хвърлени цяла вечер сояли с каракудки при първия слънчев лъч на заранта удря по 1-2 щуки.Ето затова смятам че висенето нощем не е напразно защото на зазоряване съм установил че най-много кълве.
Обаче имам не един а 2 случая нощем да хвана къщур и то единия път на грозд торен,втория-на бял.И двата пъти се хванаха инцидентно-вместо сом,и вместо катакуда.
нощем съм хващал още каракуди(само едри и много),червеноперки,скобари,мрени,морунали,часовници,дори кротушки

Сигурен съм че си скъсъл къщурите и катакудите луд си батка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!

Нищо лично !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
брадата
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от брадата »

В събота открихме сезона с един приятел. Пълно капо.Ходихме на Лозен на реката. Много вода,хубаво време,много рибари и всички валат.
Veli23
новобранец
новобранец

Re: За щуката и още нещо....

Мнение от Veli23 »

Зд,авейте! Начинаеща съм по щуките.. Подайте съвети нача.ни..
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Veli23 написа:Зд,авейте! Начинаеща съм по щуките.. Подайте съвети нача.ни..
Начинаеща? Ако си жена, сменяй си хобито, щото циганите са навсякъде и вероятността да бъдеш наебана против волята ти е много вероятно понятие.... Риболовът не е женски спорт, поне в Б-я на този етап. Казвам го защото моята жена обича природата и обича да идва с мен на риболовите, но тогава риболова свършва за мен, трябва да я пазя от мангали и каракачанки-кучета и така......
Инак, ако си държелива или има кой да те пази, щуки се ловят много лесно, само да ги има.... Става с изкуствени примамки, има ли такава, задължително е уловена.... Щуката е най тъпата риба по нашите водаеми......
А, за белите риби, нещата са малко по сложни от писаните по горе....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Vid написа:Щуката е най тъпата риба по нашите водаеми.....
Бре, че интересен коментар... IQ тестове ли им направи, колега, що ли? Щото аз няколко години съм развъждал щуки и ще ти кажа, че на бая работи се учат хитрушите, особено като поодъртеят. А ти ако ловиш писалки до килограм там верно не се иска много майсторлък, ама нали за щуки си говорим(те) уж.

На колежката ще препоръчам да пише в темата за съвместни излети(ако толко нямате с кого да отидете), нещата се учат на реката, не в интернет. Инак с 2 думи - има 2 основни метода: плувка и спининг. На плувка риболова е доволно елементарен риболова, както и скучен, но е по-непретенциозен откъм такъм и техники, така че за начинаещи става. От друга страна, ако могат да се заделят къмто 150-200лв. за такъми може да се мине направо на спининга, който е много по-спортменски и готин. В крайна сметка, пак казвам - трябва да се отиде на реката и там да се обясняват нещата. :)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Veli23
новобранец
новобранец

Мнение от Veli23 »

Здравейте! Благодаря за съветите.Както казах морският риболов ми се отдава повече,но морето е далеч ,а крастата голяма. Тъй,че реших да опитам по близките язовири как е.Последно ходих на Стефаново,а там познати казват ,че има щуки. За това реших да се оборудвам с някой такъм. Стоманен повод ,тройки куки ,тапи, воблери. До този момент нямам слука с такава риба, а ми е интересно и любопитно и ето ме в сайта. Чета как правите линия и др тънкости.На мен ми бяха направили колеги такава,но без олово и без подвижни тапи ,а изглежда това е гаранция за успешен улов ?! Последно когато ходих на язовира правих опит на воблер,но не ми е известно има ли тънкост при воденето му. Поне с бомбардите по морето такава има..А иначе ходя с приятелчета,но те не са щукари.. Така ,че ще съм благодарна за съвети ,пък било то и от разстояние.;). Желая успешен улов на всички през уикенда !
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re:

Мнение от pavre »

ElGato написа:Щуката и костура не гонят нощно време , костура гони най много рано сутрин и привечер , щуката почти през целият ден стига да я заинтрегуваш :shock: най хубавото връзване за костура е на тежко с две куки на едната земен червей на другата рибка , щуката дава еднакво и на плувка и на блесна , като при плувката слагаш тежко олово , посредата между оловото и плувката слагаш вирбел и на него стоманен повод с тройка кука и рибката , така рибето може да се върти на едно място :shock:
Споделям мнението на колегата. Като допълнение, един монтаж за костур: на щукарски спининг-стопер, малка подвижна тапа за костур, подвижна тежест, тънък повод от волфрам на Trapper(много фин, с малка карабинка) и единична кука с ухо. Повода се сещате за какво е.. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”