Разказ с картинки

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Разказ с картинки

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги
Не съм писал май от 2 седмици , което не означава изобщо ,че не съм бил за риба дори напротив :)
Последната седмица на юли реших , че е крайно време да избегам от офиса и подадох молба за едноседмичен фирмен развод .. и забегнах към балакана :)
26.07 вечерта - 4 часа с проходилката = 4 дребни кефала :(
27.07 - цял ден - река и водоем .. една дребна 20 см щукичка и 2 дребни кефала + дъжд :)
28.07 - докато тествах един 4,8 см японски воблер + 3,5 см цикада пак японска - 2 -те на цената на цяловечерно черпене на руса студентка заедно с таксито от нас до тях .. ето това :)
Изображение
пак тазгодишно щукле :)
това сутринта
След обед решиш да отида само за щука тъй като кефала не е..ва на нищо
Между тапите на хората без удър от сутринта аз си правех всякакви експерименти с 5 см салмо миноу - с меката пръчка го карах да подскача като цирков артист , когато този близо 40 см сладур ми вдигна адреналина :)
Изображение
Е бърза фото сесия и го пуснах да тормози пак кефалите и червеноперките под погледите на невярващите от случващото се колеги.
Е .. след около час - към 19 ч се изви такава буря , че всякакво тичане към колата беше безмислено .. вече просто си слагам един сапун между кутиите с принадлежности :)
Един ден почивка + малко отдалечена офис работа и ...
на 30 -ти с Лорда от 17 до 22 ч хванахме балкана .. и 2 -мата имахме по 5 -6 удъра само и единствено на жълт пантер мартин :)
Аз докопах 2 балканки и 2 се откачиха до брега .. никито нямаше късмет този ден и остана само с удърите
Изображение
И 2 -те рибки ( както и всички споменати в този репортаж) са на свобода да разтът :)
Пак ден почивка и в петък бях на едно място на което миналата година се запали магията на спининга - там ми беше уловена първата риба (32 см американка) на воблер . Е и този път не останах валат 2 американки 25 и 30 см и уникална 20 сек битка с нещо над 2 педи което скочи 2 пъти над водата като след всяко падане вместо да се отдалечи от лодката идваше все по-близо и на 3 -тия скок кат видя колко съм грозен тръсна глава ужасено и избяга :) В събота си го търсих пак там ама само 3 костура - еи много са лакоми - 10 см костур на салмо хорнет 4 -ка :)
Неделя с колегата Розбос - за щука да ме учи как се работи с клатушки .. това добре ама не бяхме предупредили щуката та .. .ВАЛАТ :)
И така ... достигаме колуминацията - снощният риболов ( ако мога така да го нарека ) След работа качвам на стоп Лорда ( вместо нещо русо) след кратка консултация при моето приготовление решаваме да следваме пътя на батковците и да идем за СОМ :)
Отиваме ние на едно небезизвестно място , разделяме се от 2 -те страни и ...
Аз започвам с 6 см дълбоко газещо Ъгли .. на 2 -ро , 3 -то подаване ... приятен удър без засечка .. след пак толкова отново удър ...
Тъй като явно водата беше паднала доста и примамката ровеше по камъните сложих пак същия модел ама с по-малка лопатка в убииствения цвят жълто с черно и вече готов последва силен удър влизане в течението и докато мисля дали е распер или щука се оказва ....
Изображение
Кефал лакомник захапал лудо средната тройка .. бъркам за клещите ... ровя, ровя еми няма ги .. едвам го откачих и хайвана отплува
2 хвърляния - отново удър и пак зашит за средната тройка добър кефал
Изображение
Но този път се беше зашил найстина брутално и след близо минута титанични усилия да го откача , явно изнервен от невъзможността отхлабих стискането с дясната ръка и кефала го използва моментално. 3 рязки премятания и докато се усетя какво става на примамката имаше още една .. само че 69 кг риба. 2 от жилата на задната тройка се бяха впили в 2 -ри и 3 -ти пръст на лявата ми ръка. :shock: :shock:
Един поглед беше достатъчен да разбера , че риболова на реката приключи и се мести в дежурната хирургия :evil: :oops:
Тук е мястото да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Никито които ми помогна като махна примамката от мен (остана само 3 -ката) и ми помогна да сгъна и прибера всичко :)
БЛАГОДАРЯ НИКИ :D Де повече такива приятели като теб :)
Последва манипулация в спешния кабинет на хирургиите .. малко охкане и пъшкане :)
После пихме по бира и ...
ами това е :)
Надявам се да ви е било интересно ... и не правете като мен глупости :)
Може и да тежи малко повече , но ако имах клещи сега нямаше да съм бинтован :)
Никакви компромиси повече :) парен каша духа е казъл поетът :)
на слука на всички
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разказ с картинки

Мнение от fizika01 »

Бравос. Добри рибки,особенно кефалите.Да не отварям нова тема и аз вчера се разписах с 2 щукички. Първата към поливинка втората си беше над килограм. Пуснати на воля да пораснат още.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Якоооооооооооооо :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Днес сутринта съвсем случайно го попитах дали няма да пусне някой репортажче,че се бях затъжил. :lol:

Мене най-ме кефят пъстървите на Пантер Мартин... :lol: Поздрави! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

И ни един рибок на Джако :shock: Направо не моем го повервам :lol: Инак другият път кат те стопира Лорда първо се възползвай от русото па после от него :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Павел Иванов написа:И ни един рибок на Джако :shock: Направо не моем го повервам :lol: Инак другият път кат те стопира Лорда първо се възползвай от русото па после от него :wink:
Да ама ако беше взел русо,можеше да отнесе и двете тройки :D
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Той русото така или иначе го отнесе :lol:
Ама предполагам, че снимки на него няма да Ви пусне :lol:
Павел Иванов написа:И ни един рибок на Джако :shock: Направо не моем го повервам :lol:
Ами понеже, защото, обаче Барни вече не бил офицялният дистрибутор на тази стока :lol: , та ни отказва зареждане та затва и рибките се сърдят и не щат на Жакутъ :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Евала Валио! И на мен ми се заби тройката на една рапалка преди време та и на мен ми я откачаха после :lol: Хубави риби и готин излет :wink:
TICA FAN
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

бравос :prayer: :smt023 добро изживяване и хубави риби
Наслука Колеги!!!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Павел Иванов написа:И ни един рибок на Джако :shock: Направо не моем го повервам :lol: Инак другият път кат те стопира Лорда първо се възползвай от русото па после от него :wink:
Ами ... за джакото - имам и на него рибки ама не си заслужават снимането :)
Пък и този път експериментирах - така или иначе кефала изобщо не ме бръснеше за нищо :)
Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
bankera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bankera »

NO COMMENT!

<<<<RESPECT>>>> 8)
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Въх!Страхотно описание!Твърде добри рибоул-изпълнения!Обаче,прав си,че риболвът е приоритетен.В тази връзка по-добре Лорда на стоп,от колкото и най-страхотно изглеждащото русо.Всеки риболовен излет е уникален,русите неща не са.Даже напротив.
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

maznislav написа: Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова :)
По-скоро ме вземаш щото привличам русото :lol:
Последно промяна от lorda на Пет Авг 08, 2008 11:50 pm, променено общо 1 път.
Изображение

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

INCUBUS написа:....Даже напротив.
МммммммДам ! Сигур за туй немам толкоз мазоли по дланите щото ама ич не споделям туй мнение :lol:

lorda написа:
maznislav написа:
Павел Иванов написа: Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова :)
По-скоро ме вземаш щото привличам русото :lol:

Мммммммммммммммм и тоя вариант не ми аресва ма ич !!! Николае определено нивга нема те земем на стоп :idea: Я си предстай едно такова русинко , кръшничко , с ногу мръстни помисли къде сал си търси възможност да ги претвори във факти и да тъ кача та тя кат ме стопира да я привлечеш а за мене царевичката :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Павел Иванов написа:...а за мене царевичката :?
За мен русата, за теб умната :lol:
Некво объркване се, е получило горе :)
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”