Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Разказ с картинки
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Разказ с картинки
Здравейте колеги
Не съм писал май от 2 седмици , което не означава изобщо ,че не съм бил за риба дори напротив
Последната седмица на юли реших , че е крайно време да избегам от офиса и подадох молба за едноседмичен фирмен развод .. и забегнах към балакана
26.07 вечерта - 4 часа с проходилката = 4 дребни кефала
27.07 - цял ден - река и водоем .. една дребна 20 см щукичка и 2 дребни кефала + дъжд
28.07 - докато тествах един 4,8 см японски воблер + 3,5 см цикада пак японска - 2 -те на цената на цяловечерно черпене на руса студентка заедно с таксито от нас до тях .. ето това
пак тазгодишно щукле
това сутринта
След обед решиш да отида само за щука тъй като кефала не е..ва на нищо
Между тапите на хората без удър от сутринта аз си правех всякакви експерименти с 5 см салмо миноу - с меката пръчка го карах да подскача като цирков артист , когато този близо 40 см сладур ми вдигна адреналина

Е бърза фото сесия и го пуснах да тормози пак кефалите и червеноперките под погледите на невярващите от случващото се колеги.
Е .. след около час - към 19 ч се изви такава буря , че всякакво тичане към колата беше безмислено .. вече просто си слагам един сапун между кутиите с принадлежности
Един ден почивка + малко отдалечена офис работа и ...
на 30 -ти с Лорда от 17 до 22 ч хванахме балкана .. и 2 -мата имахме по 5 -6 удъра само и единствено на жълт пантер мартин
Аз докопах 2 балканки и 2 се откачиха до брега .. никито нямаше късмет този ден и остана само с удърите

И 2 -те рибки ( както и всички споменати в този репортаж) са на свобода да разтът
Пак ден почивка и в петък бях на едно място на което миналата година се запали магията на спининга - там ми беше уловена първата риба (32 см американка) на воблер . Е и този път не останах валат 2 американки 25 и 30 см и уникална 20 сек битка с нещо над 2 педи което скочи 2 пъти над водата като след всяко падане вместо да се отдалечи от лодката идваше все по-близо и на 3 -тия скок кат видя колко съм грозен тръсна глава ужасено и избяга
В събота си го търсих пак там ама само 3 костура - еи много са лакоми - 10 см костур на салмо хорнет 4 -ка 
Неделя с колегата Розбос - за щука да ме учи как се работи с клатушки .. това добре ама не бяхме предупредили щуката та .. .ВАЛАТ
И така ... достигаме колуминацията - снощният риболов ( ако мога така да го нарека ) След работа качвам на стоп Лорда ( вместо нещо русо) след кратка консултация при моето приготовление решаваме да следваме пътя на батковците и да идем за СОМ
Отиваме ние на едно небезизвестно място , разделяме се от 2 -те страни и ...
Аз започвам с 6 см дълбоко газещо Ъгли .. на 2 -ро , 3 -то подаване ... приятен удър без засечка .. след пак толкова отново удър ...
Тъй като явно водата беше паднала доста и примамката ровеше по камъните сложих пак същия модел ама с по-малка лопатка в убииствения цвят жълто с черно и вече готов последва силен удър влизане в течението и докато мисля дали е распер или щука се оказва ....

Кефал лакомник захапал лудо средната тройка .. бъркам за клещите ... ровя, ровя еми няма ги .. едвам го откачих и хайвана отплува
2 хвърляния - отново удър и пак зашит за средната тройка добър кефал
Но този път се беше зашил найстина брутално и след близо минута титанични усилия да го откача , явно изнервен от невъзможността отхлабих стискането с дясната ръка и кефала го използва моментално. 3 рязки премятания и докато се усетя какво става на примамката имаше още една .. само че 69 кг риба. 2 от жилата на задната тройка се бяха впили в 2 -ри и 3 -ти пръст на лявата ми ръка.
Един поглед беше достатъчен да разбера , че риболова на реката приключи и се мести в дежурната хирургия
Тук е мястото да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Никито които ми помогна като махна примамката от мен (остана само 3 -ката) и ми помогна да сгъна и прибера всичко
БЛАГОДАРЯ НИКИ
Де повече такива приятели като теб 
Последва манипулация в спешния кабинет на хирургиите .. малко охкане и пъшкане
После пихме по бира и ...
ами това е
Надявам се да ви е било интересно ... и не правете като мен глупости
Може и да тежи малко повече , но ако имах клещи сега нямаше да съм бинтован
Никакви компромиси повече
парен каша духа е казъл поетът 
на слука на всички
Не съм писал май от 2 седмици , което не означава изобщо ,че не съм бил за риба дори напротив

Последната седмица на юли реших , че е крайно време да избегам от офиса и подадох молба за едноседмичен фирмен развод .. и забегнах към балакана

26.07 вечерта - 4 часа с проходилката = 4 дребни кефала

27.07 - цял ден - река и водоем .. една дребна 20 см щукичка и 2 дребни кефала + дъжд

28.07 - докато тествах един 4,8 см японски воблер + 3,5 см цикада пак японска - 2 -те на цената на цяловечерно черпене на руса студентка заедно с таксито от нас до тях .. ето това

пак тазгодишно щукле

това сутринта
След обед решиш да отида само за щука тъй като кефала не е..ва на нищо
Между тапите на хората без удър от сутринта аз си правех всякакви експерименти с 5 см салмо миноу - с меката пръчка го карах да подскача като цирков артист , когато този близо 40 см сладур ми вдигна адреналина

Е бърза фото сесия и го пуснах да тормози пак кефалите и червеноперките под погледите на невярващите от случващото се колеги.
Е .. след около час - към 19 ч се изви такава буря , че всякакво тичане към колата беше безмислено .. вече просто си слагам един сапун между кутиите с принадлежности

Един ден почивка + малко отдалечена офис работа и ...
на 30 -ти с Лорда от 17 до 22 ч хванахме балкана .. и 2 -мата имахме по 5 -6 удъра само и единствено на жълт пантер мартин

Аз докопах 2 балканки и 2 се откачиха до брега .. никито нямаше късмет този ден и остана само с удърите
И 2 -те рибки ( както и всички споменати в този репортаж) са на свобода да разтът

Пак ден почивка и в петък бях на едно място на което миналата година се запали магията на спининга - там ми беше уловена първата риба (32 см американка) на воблер . Е и този път не останах валат 2 американки 25 и 30 см и уникална 20 сек битка с нещо над 2 педи което скочи 2 пъти над водата като след всяко падане вместо да се отдалечи от лодката идваше все по-близо и на 3 -тия скок кат видя колко съм грозен тръсна глава ужасено и избяга

Неделя с колегата Розбос - за щука да ме учи как се работи с клатушки .. това добре ама не бяхме предупредили щуката та .. .ВАЛАТ

И така ... достигаме колуминацията - снощният риболов ( ако мога така да го нарека ) След работа качвам на стоп Лорда ( вместо нещо русо) след кратка консултация при моето приготовление решаваме да следваме пътя на батковците и да идем за СОМ

Отиваме ние на едно небезизвестно място , разделяме се от 2 -те страни и ...
Аз започвам с 6 см дълбоко газещо Ъгли .. на 2 -ро , 3 -то подаване ... приятен удър без засечка .. след пак толкова отново удър ...
Тъй като явно водата беше паднала доста и примамката ровеше по камъните сложих пак същия модел ама с по-малка лопатка в убииствения цвят жълто с черно и вече готов последва силен удър влизане в течението и докато мисля дали е распер или щука се оказва ....

Кефал лакомник захапал лудо средната тройка .. бъркам за клещите ... ровя, ровя еми няма ги .. едвам го откачих и хайвана отплува
2 хвърляния - отново удър и пак зашит за средната тройка добър кефал

Но този път се беше зашил найстина брутално и след близо минута титанични усилия да го откача , явно изнервен от невъзможността отхлабих стискането с дясната ръка и кефала го използва моментално. 3 рязки премятания и докато се усетя какво става на примамката имаше още една .. само че 69 кг риба. 2 от жилата на задната тройка се бяха впили в 2 -ри и 3 -ти пръст на лявата ми ръка.

Един поглед беше достатъчен да разбера , че риболова на реката приключи и се мести в дежурната хирургия

Тук е мястото да изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на Никито които ми помогна като махна примамката от мен (остана само 3 -ката) и ми помогна да сгъна и прибера всичко

БЛАГОДАРЯ НИКИ

Последва манипулация в спешния кабинет на хирургиите .. малко охкане и пъшкане

После пихме по бира и ...
ами това е

Надявам се да ви е било интересно ... и не правете като мен глупости

Може и да тежи малко повече , но ако имах клещи сега нямаше да съм бинтован

Никакви компромиси повече

на слука на всички
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
-
- ще става разбирач
Re: Разказ с картинки
Бравос. Добри рибки,особенно кефалите.Да не отварям нова тема и аз вчера се разписах с 2 щукички. Първата към поливинка втората си беше над килограм. Пуснати на воля да пораснат още.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес сутринта съвсем случайно го попитах дали няма да пусне някой репортажче,че се бях затъжил.
Мене най-ме кефят пъстървите на Пантер Мартин...
Поздрави! 

Мене най-ме кефят пъстървите на Пантер Мартин...

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И ни един рибок на Джако
Направо не моем го повервам
Инак другият път кат те стопира Лорда първо се възползвай от русото па после от него 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
Да ама ако беше взел русо,можеше да отнесе и двете тройкиПавел Иванов написа:И ни един рибок на ДжакоНаправо не моем го повервам
Инак другият път кат те стопира Лорда първо се възползвай от русото па после от него

Той русото така или иначе го отнесе
Ама предполагам, че снимки на него няма да Ви пусне
, та ни отказва зареждане та затва и рибките се сърдят и не щат на Жакутъ 

Ама предполагам, че снимки на него няма да Ви пусне

Ами понеже, защото, обаче Барни вече не бил офицялният дистрибутор на тази стокаПавел Иванов написа:И ни един рибок на ДжакоНаправо не моем го повервам
![]()

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Евала Валио! И на мен ми се заби тройката на една рапалка преди време та и на мен ми я откачаха после
Хубави риби и готин излет 

TICA FAN
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами ... за джакото - имам и на него рибки ама не си заслужават сниманетоПавел Иванов написа:И ни един рибок на ДжакоНаправо не моем го повервам

Пък и този път експериментирах - така или иначе кефала изобщо не ме бръснеше за нищо

Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
-
- кандидат преподавател
Въх!Страхотно описание!Твърде добри рибоул-изпълнения!Обаче,прав си,че риболвът е приоритетен.В тази връзка по-добре Лорда на стоп,от колкото и най-страхотно изглеждащото русо.Всеки риболовен излет е уникален,русите неща не са.Даже напротив.
По-скоро ме вземаш щото привличам русотоmaznislav написа: Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова

Последно промяна от lorda на Пет Авг 08, 2008 11:50 pm, променено общо 1 път.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
МммммммДам ! Сигур за туй немам толкоз мазоли по дланите щото ама ич не споделям туй мнениеINCUBUS написа:....Даже напротив.

lorda написа:По-скоро ме вземаш щото привличам русотоmaznislav написа:Павел Иванов написа: Аз зимам Лорда на стоп , че ако се качи нещо русо ... отиде риболова , а нищо не е по-важно от риболова
Мммммммммммммммм и тоя вариант не ми аресва ма ич !!! Николае определено нивга нема те земем на стоп

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
За мен русата, за теб умнатаПавел Иванов написа:...а за мене царевичката

Некво объркване се, е получило горе