На Безден ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

На Безден ...

Мнение от balky »

Здравейте, още съм новобранец, та не знам към кои излети да го причисля нашият излет в събота на Безден.
Навихме се с тъст ми, та отидохме рано-рано да пробваме.Още в 6,50 бяхме на водоема.За мое голямо учудване там вече имаше 10-ина човека.Та заложихме се и ние.Не че сме с някакви супер такъми, но заложихме една пръчка на дъно и започнахме да си хвърляме с другите пръчки на плувка.Всичко вървеше доста добре като за новобранци, рибата беше доста активна и за около 30мин. извадихме 6-7 каракуди и червеноперки.На няколко пъти имаше и почуквания на дънната.Така беше до към 9,00.:((( От тия хора дето пазят водоема влезнаха двама "малоумняци" с една лодка и чували с храна и минаха точно так където се бяха наредили рибарите и изсипваха огромно количество храна за риба.Там където нямаше рибари( от към стената ) изобщо не минаваха да сипват...От този момент нататък рибата изчезна.Спря да кълве, а тази пръчка дето беше на дъно никой не я закачаше с часове.Питахме защо така сипват толкова храна точно където са рибарите, та единият малоумняк ми каза,че това не било водоем за риболов, а развъдник.Е, добре съгласен съм да е развъдник, но тогава защо пускат хора да ловят и им взимат пари за пръчките?Затворете си го там да бъде развъдник и толкова !!!! Но типично по български, да се печили колкото се може повече от каквото и да е....
В крайна сметка седяхме до 17,00 часа да се надлъгваме с малкото риба.После заваля проливен дъжд с градушка, та си тръгнахме към София.Рузултата беше само 25 каракуди и червеноперки...Като за новобранци мисля,че е добре...
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: На Безден ...

Мнение от dunedanetz »

Тоя номер с чувалите с пелети към 10-11 и аз съм го виждал и изпитвал лично върху себе си. Минават и сипят 2-3 чувала с пелети точно където хората са си метнали дъното. И понеже рибата е свикнала с пелетите, оттам нататък край с риболова на каквато ще стръв. И наистина, и на мен ми е правило впечатление - сипят чувалите само отдясно на ресторантчето, дето са хората с дънните - що не хранят към стената? Щото там най-често са плувкарите..... Абе българска му работа.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ами хората ви захранват а вие сте недоволни.С каквото захранват на такова хващайте,в случая пилети :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Какво ти захранване, изсипват чували с храна точно където са насядали рибарите...пълна простотия.Като ще е развъдник да не пускат хора до ловят и само да им взимат парите...
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

...Това което го хвърляха бяха някакви топченца, които от вътре са доста твърди и отвън имат един по-мек слой.Това ли се нарича пелети? Пробвах да го закачам на кукичка, но не става, много бързо пада във водата.Кажете как се ползва този вид стръв?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

balky написа:...Това което го хвърляха бяха някакви топченца, които от вътре са доста твърди и отвън имат един по-мек слой.Това ли се нарича пелети? Пробвах да го закачам на кукичка, но не става, много бързо пада във водата.Кажете как се ползва този вид стръв?
Със силиконово пръстенче и пръстенчето се закача на куката :idea:
Изображение
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Може ли по-подробно защото съм новобранец и не ми е много ясно как става със силиконово пръстенче
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Доколкото знам на язовира продават от тази същите пелети с които хранят и рибата,аз съм ловил там на купешки,защото до преди няколко месеца не продаваха от техните.Дупча ги с бургийка за топчета и нанизвам през дупчицата куката.Разликата в кълването е в пъти по често и настървено също така е най-добре да се лежи на дъното.
Имам и едно въпросче излиза ли някое линче?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Излиза и ЛИН, но са много маломерни.Аз лично не съм хващал, но до нас имаше едни хора с доста по-истински такъми от нашите и вероятно доста повече опит.Та те извадиха две такива линчета и ги върнаха обратно във водата.
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

Незнам дали знаете кои стопанисва язовира.Една бивша номенклатура.Така че не се учудваите на нищо.
sashylinka
новобранец
новобранец

Мнение от sashylinka »

Миналата година на Безден имаше и много шарани между 1 и 3 кг., имаше и бял амур и линчета удряха от време на време. Но тогава не се изсипваха чувалите и не се пускаха мрежите. Тази година почти нищо свястно не удря и има повече каракудки. Жалко! Развалиха хубавия риболов! :evil:
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Дам, тая година имам към 10-ина ходения там - по-голямо от 700 грама нямам. Вярно, кълве често, ама след 5-6-тата бройка вече се губи тръпката.
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

В неделя пак бяхме на Безден с еднин приятел...Беше голяма лудница, много хора имаше.Излизаше доста каракуда и шаранчета, но си бяха направо бебета.От 5 уловени и два изпуснати имахме само два, които бяха по около 700 грама.Там стопаните обясняват, че били изпуснали 20000 бройки бебета та за това били толкова малки, но поне този ден бяха пропуснали да я назобат с чувалите ...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”