На р.Струма! - Продължение...30-31 ..08г.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: На р.Струма! - Продължение...02-03 ..08

Мнение от sapuna »

Не знам дали е ресто,ама бакшиша е бая голям! :wink: :smt023
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от asenovpk »

добре гого отново сте ги разбили :П :)
Изображение Chelsea
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Майсторчета сте, спор няма! Аз се мъчих с едни други мрени на една друга река, ама тоа уикенд пак ще търся скобарите по Струма.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: На р.Струма! - Продължение...09-10 ..08

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Dedy написа:ама тоа уикенд пак ще търся скобарите по Струма.
И ние се пробахме да ги търсиме,но реката беше барикадирана навсякъде до втория тунел.Затова се върнахме на Баражите и не остана време в събота за риболов...Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: На р. Струма! - Продължение...09-10 ..08

Мнение от Dedy »

Разхождам си се аз значи, у събота рано сабахлем (около 5 часа) по главен път Е79 в участъка София - Кулата и чувам в тъмнината бързи стъпки зад мене. Обръщам се рязко, осветявям приближаващия се с фенера и кой мислете виждам - Гого45шарана. Гледам го помъкнал въдици, кофи, кепове, живарници, платформа, абе явно е тръгнал за риба. Викам му:
- Здрасти Жорка, къде си ръгнал у тоа ранен час, така като те гледам как си се наточил, май ше трепаш рибата по Струма!?
- Здрасти Ванка - отговаря ми той, тръгнал съм да обезрибявам реката, а ти чий го дириш из Бобошевския район?
- Абе, викам аз, нещо не можах да заспя и излязох да се поразходя, но явно бая съм се отплеснал щом съм стигнал чак до тука!
Съвсем случайно се сещам, че в джоба ми има ролка корда и пликче кукички, които още не съм прибрал от последното пазаруване. Смятам, че имам реални шансове да си намеря някое птиче перо и по-дълга дряновица и решително отсичам:
- Идвам и аз!
За мое голямо учудване Жорката нема нищо против да се мъкна с него и след кратък разбор, решаваме да посетим местата преди дефилето. Ей го къде е, има няма 40 км. плюем си на петите и след 15 минути сме там. Все още е пълна тъмница, но ние крачиме бодро напред по тясната пътека осветявана единствено от звездите. Пристегаме на предполагаемото място и "о май год", голема грешка, не мога да повярвам на очите си!
- Жорка, мама му стара, мноо яко сме объркали пътя, вместо на Струма сме се джаснали на язовир Широка поляна! - казвам аз.
- Ти луд ли си бре, ква Широка поляна, кви пет лева! Как може за 15тина минути да се изтъпанчиме у Родопите!
- Мое и да съм луд, ама като анализирам фактите точно това излиза, у Родопите сме!
Гого не отговаря, но по погледа му прочитам, че всеки момент ше ми тресне един зад врато, та затова бързам да поясня:
- Глей са бе пич, тва е колата на БеКаДе-то, а аз знам, че след Йовковци, където вече беше, отива на Широка поляна и значи сме там.
За да разбулим ситуацията, с неколко леки шута събуждаме Боби и моментално го подлагаме на кръстосан разпит. Оказва се, че грешката е вярна! След като пича си изпя номерата на банковите сметки и кода на алармата у тех, ни осветли, че все пак се намираме на Струма. Отишъл на язовира, но не издържал на уединението, тишината, чистотата които царят там в момента и си бил камшика към реката още след първия ден.
Вече се развиделява и се оказва, че картината която се разкрива около нас никак не е розова. Гъз до гъз, народ бол, нема едно свободно местенце. Единствената възможност пред нас с Жорката е да окупираме мястото на Боби, което жена му е пазила цяла нощ с касапски нож в ръка. Това и правим.

Очаквайте подробности за риболова от автора на темата! И не си мислете, че сме ловили само с въдици!

Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Абсолютно си прав до тука Dedy...Изображениенема лъжа нема измама.Само че не знам как се е получило ама аз като се събудих в 05 и нещо верно бех с тебе бе дееба.Спомням си че докато маах през некакви ливади да се разхождам по нощите,чувах некакви стъпки и като се доближавахме почнах да си мислим, абе това не е ли Ванката бе деба или некаккъв призрак ама що сие бръкнал у джебевете..они нали маат с некви чаршафи.Па почнах да си мислим абе това си е призрак бе кво се прайш на луд,чий тражи Ванката у Бобошевско,та он си оди по дефилето,ама съм се заблудил щот като се съмна видех че си е бил Ванчооо!
Та ощо взето историята със срещата ни с Dedy я знаете ама аз да ви каем като се намърдахме на bkdна местото кво стана.Почнахме там некъв риболов ама незгода деба мноо камънье мноо закачки,апа и тоа Dedy мноо кашля бе.Фърлях закачах,късах,джапах, откачах ама това е нищо сравнение с таа кашлица.Алергия ли има тоа човек не знам,ама кат фане риба и почва да буа яко.Ей да ви каем омръзна ми и добре че, едни по нагоре си тръгнаха та се преместих.До 18:00ч.се скъса мрена по слабо кашля скобар голем искара си джигеро бе деба.По едно време почнах да го кълнем ,а ега фанеш некой пръскач да починем малко,ама не го лови.Мрена баба,скобар дедо и тетека цел ден,и добре че си тръгна у 18:30ч. та оцеферих да разберем че и я сам одил за риба.Та тека Dedy си отиде що си имал ангажименти в неделя.Забравих да каем че дойде още един навляк Дако ( roshko ) па като направихме масата с bkd и жена му,па като ни замаа един дъжд,па като ни задуа един ветър,ама ние си къркахме здраво..ететека на открито ама кеф голем.Само не моем да разберм една снимка имам само с тоа призрак дека го е фанала таа кашлица..Надам се ега он е снимал нещо та да покае..

Те таа само снимка имам

Изображение
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Яяяя аз па са видех...одека си откраднал таа въдица бе,нали ловеше с неква тояга бре? Па и на платформа си се намърдал..
Последно промяна от Бай Гого- Сиромаха на Пон Авг 11, 2008 3:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

chapara написа:Големо кашляне е паднало :D
Епа не видиш ли че нема жива душа около него..Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

Абе кашлицата ме фана чак по обед, преди това се бех умълчал яко и само си псувах на ум, а чат пат и на глас! Добре, че се появиха пустите хрипове щото нещата отиваха на зле. Приключих с 17 добри пристъпи на кашлица, 4 от които малко под кило! Като броиме и още десетина откачени кашлици и толкова маломерни, кашлянето си беше съвсем прилично. А като като добавим и леките мренски кихавици, значи определено не скучах следобяд. Очаквах повече, ама другия път.
Иначе от всичко съм най-доволен, че се запознах с тия двамата, които са много големи пичове и риболовци и се надявам да имаме още поне илядо съвместни излета!
Изображение

И не на последно място искам да благодаря на Боби, че ни приюти на неговото място, заради което прекара по-голямата част от деня така:
Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Мамини убавци,я се чудим що на мене не вървяло и един ми вика-у шопско имало земетресение,ся включих от де е тва земетресение :idea: то мноо кашлица мноо нещо,бравус за изкашляната кашлица :D
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

gogo45sharana написа:Яяяя аз па са видех...одека си откраднал таа въдица бе,нали ловеше с неква тояга бре? Па и на платформа си се намърдал..
:D :D :D :D

Въдицата я цунах от едно лапе, което беше дошло за риба с майка си. Лъгах го, че мойта дряновица е по-убава и по-лови, та да си смениме въдиците, ама келешчето не се върза, та затва го набих и му земах болото. Платформата е на дядката с маскировъчните дрехи, дето фърляше у дълбокия вир под нас. Никой не ме виде като го бутнах у водата.
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Dedy написа:Платформата е на дядката с маскировъчните дрехи, дето фърляше у дълбокия вир под нас. Никой не ме виде като го бутнах у водата.
А аз се чудех що се беше изгърбил като идвеше отдолу а ти си влачил платформата...Брао тека требе, едни ша стоят прави, други ша седат яяяя..Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

евала ,одите си вие по реката ,кашляте си ,а аз жмах у приморско 11дена :lol:
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

venci72 написа:евала ,одите си вие по реката ,кашляте си ,а аз жмах у приморско 11дена :lol:
Чичин къде одиш бре,Dedy ти изкашля сите скобари бе...апа за мрената да не говорим...Изображение
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

абе,чичин :lol: водих жената и децата на море ,та не съм одил от сумати време на риби ,ама поне се радвам за вас като четем темата.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”