Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Монтажи за толстолоб

Мнение от Бачо Илия »

chapara написа:
Не си бил подготвен колега,всичко видях в такъмите,ама водни ски.....? :wink:

Бях се подготвил , пръти 3.30 с акция 100-300 , макари "петици" с по двеста метра 0.35 ( има ги нещата на картинки по-нагоре в темата) , ама пропуснахме момента :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от krokibg »

Митев,IDA,лошото е че за да хванете при мен вече такива риби ще трябва да се почака 5 години :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Няма да качвам снимки за да не излагам шаранджийте на риск от инфаркт :o :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ако видят снимките на това което има във язовира като шаран -големина,ще им спрат часовниците :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Аз обаче съм готин пич и си ги върнах обратно та да има какво да си ловим през тези пет години докато чакаме да станат толстолобите за каране на водни ски :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колко бройки бяха ( грубо ) толстолобите и какви тегла най-малките и най-големите (ако е не е търговска тайна , разбира се :roll: ). Няма кой да те чака пет години , по-точно тия пет години ще се уплътняват по някакъв начин , ама след пет години ще са по 7-10 килограма , не повече :roll: :roll: :roll: :roll:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ида,има няма на един гриб вадя по 5-7 тона толстолоб средно тегло 16-17кг.Имаше няколко които бяха по 37-39 кг :shock: Малиййййй,бяха само за водни ски :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Чувала на гриба ми е 17 тона,но ако се напълни,няма вадене и трябва да го режа за да не уморя рибата.Те ще останат бройки във язовира,няма как да се извади всичкия но вече ще е почти невъзможно да се хванат на въдица.Аз обаче сега като зарибявам ще ги пускам от 800гр до кило за да започнат направо да растат.Абе до две години ще има какво да се лови на тапа но ще са по 4-5 кг и няма да е такава тръпката но за пет години ще има и по 12-13 кг.Та,до тогава ще си пишем какво ще гинаправим и как :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ей Илия ,изтървахме ги тия толупи на Любо и това си е :oops: :oops:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

IDA написа:п.п. моля Модератора да позачисти темата.
Ако продължавате в същия дух,май ще я зачистя изцяло!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Днес покрай ремонта на глава на кеп , ми нагласиха и една малка канджа ( куката е 10/0) . Мисля да я ползвам за хващане толстолобите за устата. Преди съм ползвал подобна на Оризаре и е много по-лесно от кеп , особено за по-едрите персони и особено ако няма асистент. Дръжката е 3.30 метра , много здрав карбофлекс ( композит):

Изображение

Прави се от кука номер 10/0, като се заварява с оксижен парче месинг с навита стандартна резба за глава на кеп. Ползва се дълга и здрава телескопична дръжка; толстолобите винаги излизат със широко отворена голяма уста- куката се вкарва в устата, закача се отвътре, навън и се извлача. Този "инструмент" понякога нанася много по-малки травми от гонитбите и боричкането с кепа!!!

8) 8) 8)
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юли 15, 2010 10:34 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Монтажи за толстолоб

Мнение от Бачо Илия »

GODzillata написа:Другата идея, която ми подхвърлиха, беше за поне 20см. повод, т.е. куката да е по-далечко от пружината. :roll:
Годзи , не става - днеска пробвах с 20 и 25 сантиметра - на 10 замятания , 6-7 пъти куката хваща или основното ,или вирбела над пружината , включително ако се задържа линията още от средата на полета. И това на дистанции 20/30/40/50 метра!!!! Оптимума си остава 7-10 см. , като на пружината се слага " кебапче" а не " топче" :D
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Колега какви конци използваш за поводи на куките , които са към пружината ? Приличат ми на хирургични , ако е така кой номер са и как ги връзваш към стъблото на куката т.е. има ли специален възел ?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Trias написа:
Колега какви конци използваш за поводи на куките , които са към пружината ? Приличат ми на хирургични , ако е така кой номер са и как ги връзваш към стъблото на куката т.е. има ли специален възел ?
Колега , точно " хирургични " са , не мога да ти кажа какъв номер , един приятел и колега преди 5-6 години ми трапоса една ролка и имам още около два метра 8) Възела е стандартния за кука , но куките са с око а не с лопатка ( лопатката понякога реже конеца), навивките за 4 , максимум 5 ( а не обичайните 6-8). Възела се позатяга , намокря се и се стяга яко , като изсъхне - задължително една капка каниколит! След риболов , а и изобщо ,пружините ги съхранявам в отделни кутии като куките са забити до извивката в парчета корк ( не корозират).
Като ми свърши конеца , последните сантиметри ще ги пратя до здравната каса да ми осигурят същия :D :D :D
Изображение
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

IDA написа:
Trias написа:
Колега , точно " хирургични " са , не мога да ти кажа какъв номер , един приятел и колега преди 5-6 години ми трапоса една ролка и имам още около два метра 8) Възела е стандартния за кука , но куките са с око а не с лопатка ( лопатката понякога реже конеца), навивките за 4 , максимум 5 ( а не обичайните 6-8). Възела се позатяга , намокря се и се стяга яко , като изсъхне - задължително една капка каниколит! След риболов , а и изобщо ,пружините ги съхранявам в отделни кутии като куките са забити до извивката в парчета корк ( не корозират).
Като ми свърши конеца , последните сантиметри ще ги пратя до здравната каса да ми осигурят същия :D :D :D
Благодаря за информацията колега ! Не се бях сетил за куките с око . При куките с лопатките много пъти , като връзвам с този жълт конец , както се връзва влакното към куката , съм имал проблеми - изсулва се конеца .Обаче съм забелязъл, че като се върже здраво линията става "желязна" , което при наличие на закачки неминуемо води до загуба на такъма /пружината и куките/ ! :( А конеца вече трудно се намира ....дори и в НЗОК :D :D :D
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Вържете 0,18 плетено върши същата работа.До Шумен има някъкъв платен водоем с много толстолоб,мисля,че към 5к.Толстолоба не се плаща.Щекарите на състезанието са има ли по над 20 късанията на ден и една счупена щека. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Абсолютно става с плетено , даже и по-дебело. По-добре се връзва и по-добре се залепя с каноколит. Проблема с плетените се появява ако куките са повече от 1-2 и поводите са по-дълги ( става дума за пружини)- често се получават уплитания и възли и затова за пружините( или за капани) обикновенно се ползва конец. Аз съм ползвал и кевлар-пак става. 8)
Изображение
gjorjio_64
новобранец
новобранец

Мнение от gjorjio_64 »

мисля че така хранилката ще се задържи доста време на дъното ,а пък и ако има и водорасли може да се закачи на тях.доста толстолоб има около Пазарджик в баластриерата край звъничево.страшни екземпляри.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

Въпроса ми е конкретен към ловенето на толстолоп на ТЕЦ-2,някой хващал ли е там толстолоп,наблюденията ми за там са,че толстолопа играе на 100-150м навътре,помислих си да направя монтаж на пружина както го давате в по предните мнения но ми се видя неудачно да разпъваш пружина с плувка на тази дистинация соглед теченията и вятъра.Почти цял ден умувах аджеба тия прасенца дето се прехвърлят около захранките не може да няма начин да ги подлъжеш по някакъв начин :roll: Единствено което ми дойде наум е монтажа пак да е на пружина и с плувка,разпъва се на дистинацията там където играе рибата и с шамандура закрепяме плувката да не я отнася вятъра и течението,значи закрепването да стане с повод 0,12 или 0,14 около 20-25м да може да държи пружината на разтояние от шамандурата и ако клъвне да може лесно да се скъса този повод.
Дали този вариант е удачен или ако не е защо?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”