Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Споделете вашето мнение за тази захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Мнения: 18
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:03 am
- Местоположение: Оряхово/Козлодуй
- Обратна връзка:
Споделете вашето мнение за тази захранка
Тя е мое производство (нямам предвид което да е помагазините
) ами сам си го измислих.
Но тъй като ми беше за пръв път с тази захранка останах със съмнения към нея незнам защо просто тя е експериментална, за пръв път я ползвам, а може самият ден да ми е бил късметлийски. За това, ако има желаещи нека споделят техния улов.
Съставки:
1кг (1бр) бял хляб
2-3 пакета (може и по-вече или по-малко по ваша преценка) обикновени бисквити (аз използвах бисквити "закуска")
4-5 чаени лъжици пудра захар
5-6 пакечета ванилия
канела
Жито 2-3 шепи което се вари като в водата прибавите 4 чаени лъжици пудра захар (както при захранката), след като сварите житото прибаве 5 или 6 ванилии (може и канела или някакъв друг ароматизатор аз лично ползвах ванилия ) и оставете житото да поеме аромата и вкуса аз лично го оставих около 6 часа тъй като него приготвих вечерта преди излиета
.
Начин на приготвяне: (който аз направих)
След като съм натронил хляба на средни по големина трохи (5-10 мм) го смесвам с бисквитите, които предварително съм натрошил на много ситно (почти на брашно
) и смесил със пудрата захар с чието количество трябва да се съобразите тъй като не трябва захранката да е прекалено сладка, ако използвате по-сладки и ароматни намалете количеството на пудрата захар и на ванилията или канелата (зависи кое решите да използвате). Когато сте готови със сместта я навлажнете. След това можете вече да прибавите свареното жито което вече е поело аромата на ванилята (канелата или ароматизатора който ползвате).
Забележка: 1. Аромата който се използва при хляба и бисквитите, за житото той трябва да е един и същ.
2. Ако решите да ловите на бели или шарени червеи (или каквото и да е освен ако не е жито) ще е по-добре да не слагате житото защото рибата ще се ориентира главно към него и вероятноста да клъвне (на стръв която не е жито) ще е много малка. Затова можете да смените житото със стръвтта която ще и използвате като я добавяте към захранката като ги слагате към топките така ще поемат от аромата на захранката и така шанса рибата да клъвне на съответната стръв е голяма.
Аз използвах жито към захранката и за стръв (затова ви предлагах първо него). Уловът беше годе добър 13 таранки от "калибара"
на 400-700 гр, червеперката и тя не се отказа но бяха 5 но не много големи към 300 грама. А и шаранчето не се отказа макар да бяха 3 по 500-600 грама но се изумих, че успях и шаран да довлека
.
Ако имате желание да опитате и вие проверете и ако желаете можете да покажете вашият резултат.
На слука.

Но тъй като ми беше за пръв път с тази захранка останах със съмнения към нея незнам защо просто тя е експериментална, за пръв път я ползвам, а може самият ден да ми е бил късметлийски. За това, ако има желаещи нека споделят техния улов.
Съставки:
1кг (1бр) бял хляб
2-3 пакета (може и по-вече или по-малко по ваша преценка) обикновени бисквити (аз използвах бисквити "закуска")
4-5 чаени лъжици пудра захар
5-6 пакечета ванилия
канела
Жито 2-3 шепи което се вари като в водата прибавите 4 чаени лъжици пудра захар (както при захранката), след като сварите житото прибаве 5 или 6 ванилии (може и канела или някакъв друг ароматизатор аз лично ползвах ванилия ) и оставете житото да поеме аромата и вкуса аз лично го оставих около 6 часа тъй като него приготвих вечерта преди излиета

Начин на приготвяне: (който аз направих)
След като съм натронил хляба на средни по големина трохи (5-10 мм) го смесвам с бисквитите, които предварително съм натрошил на много ситно (почти на брашно

Забележка: 1. Аромата който се използва при хляба и бисквитите, за житото той трябва да е един и същ.
2. Ако решите да ловите на бели или шарени червеи (или каквото и да е освен ако не е жито) ще е по-добре да не слагате житото защото рибата ще се ориентира главно към него и вероятноста да клъвне (на стръв която не е жито) ще е много малка. Затова можете да смените житото със стръвтта която ще и използвате като я добавяте към захранката като ги слагате към топките така ще поемат от аромата на захранката и така шанса рибата да клъвне на съответната стръв е голяма.
Аз използвах жито към захранката и за стръв (затова ви предлагах първо него). Уловът беше годе добър 13 таранки от "калибара"


Ако имате желание да опитате и вие проверете и ако желаете можете да покажете вашият резултат.
На слука.
Re: Споделете вашето мнение за тази захранка
Колега захранката ти е пушка. Бисквити закуска аз също ползвам. Ето моята за мирни шаранови риби /естествено не е моя а взаимствани идеи оттук- оттам/:
1 пакет 0.5кг пшениица оставям във вода на слънце 2-3дни /така вкисва, че като изсипваш водата преди излета направо ти се гади, обаче тая миризма е як магнит за шарановите, поне според мен.
1 пакет 0.5кг пшеница варя. Слагам вода да я покрие и като заври и почне да свършва водата доливам един, два пъти през 5-6 мин. Става доста жито /една хубава голяма тенджера/ Старая се зърната да не се разпукат много.
1 кг. замразена сладка царевица /2х500гр. Клевър в Била- по 1 лев пакета/. Взимам 1 степ Ягода и 4 пакетчета Ванилова захар от тези малките по 15-16 стотинки,
изсипвам 2та пакета царевица в едно малко пластмасово легенче. Степчето, заедно с 4те пакета ванилова захар разтварям във вода, колкото да покрие царевицата и така накиснатата царевица заминава директно във фризера за през нощта. На сутринта го вадя на слънце. Когато се размразява, царевицата поема сладката смес и става с розова вътрешност. И обратно в хладлника, не е нужно да се замразява пак, не е нужно и да вкисва, като имаш такова миризливо жито.
Като идеш на гьола и си избереш място хвърляш тия гадости отделно за да стане хубаво петно.
Рядко ползвам захранка на топки, за тази цел купувам един пакет царевично брашно и бъркам тия манджи с него да се слепят. Задържа ги колкото да паднат до дъното и пак се разпилява.
За стръв ползвам от царевицата, или вареното жито.
Ми тва е. И каракудата и чевеноперките и шарана го харесват оперделено. Напоследък рядко ползвам бял и торен, щото слънчаците и ситните костури са окупирали всички гьолове и не те оставят на мира.
Пробвай ако искаш. Пак да отбележа, че това са манджи които много колеги от сайта ползват и могат да предложат като сполучливи. Успех
1 пакет 0.5кг пшениица оставям във вода на слънце 2-3дни /така вкисва, че като изсипваш водата преди излета направо ти се гади, обаче тая миризма е як магнит за шарановите, поне според мен.
1 пакет 0.5кг пшеница варя. Слагам вода да я покрие и като заври и почне да свършва водата доливам един, два пъти през 5-6 мин. Става доста жито /една хубава голяма тенджера/ Старая се зърната да не се разпукат много.
1 кг. замразена сладка царевица /2х500гр. Клевър в Била- по 1 лев пакета/. Взимам 1 степ Ягода и 4 пакетчета Ванилова захар от тези малките по 15-16 стотинки,
изсипвам 2та пакета царевица в едно малко пластмасово легенче. Степчето, заедно с 4те пакета ванилова захар разтварям във вода, колкото да покрие царевицата и така накиснатата царевица заминава директно във фризера за през нощта. На сутринта го вадя на слънце. Когато се размразява, царевицата поема сладката смес и става с розова вътрешност. И обратно в хладлника, не е нужно да се замразява пак, не е нужно и да вкисва, като имаш такова миризливо жито.
Като идеш на гьола и си избереш място хвърляш тия гадости отделно за да стане хубаво петно.
Рядко ползвам захранка на топки, за тази цел купувам един пакет царевично брашно и бъркам тия манджи с него да се слепят. Задържа ги колкото да паднат до дъното и пак се разпилява.
За стръв ползвам от царевицата, или вареното жито.
Ми тва е. И каракудата и чевеноперките и шарана го харесват оперделено. Напоследък рядко ползвам бял и торен, щото слънчаците и ситните костури са окупирали всички гьолове и не те оставят на мира.
Пробвай ако искаш. Пак да отбележа, че това са манджи които много колеги от сайта ползват и могат да предложат като сполучливи. Успех

- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Споделете вашето мнение за тази захранка
Трябва ли да ви подсещам,че като няма отзиви за рецептите нещо не е наред 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
- Мнения: 18
- Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:03 am
- Местоположение: Оряхово/Козлодуй
- Обратна връзка:
Re: Споделете вашето мнение за тази захранка
Май си прав, че няма отзиви, но се надявах да има повече от ч 
а и никога не е зле човек да пробва
(от опит глава не боли
)

а и никога не е зле човек да пробва


- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Споделете вашето мнение за тази захранка
Поразрови се из захранките,ще прочетеш много неща за тях и ще си вземеш поука.Айде успех 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....