Помощ за остъкляване?!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Помощ за остъкляване?!

Мнение от docenta »

Колеги,
Имам една наследствена къща на 70 км от София. Преди две седмици сложих решетки и сито-мрежа отвън на рамките на прозорците, защото местните мангали хвърлят камъни и трошат. Черчеветата на прозорците ги смъкнах, защото за нищо не стават и сега ми предстои да остъклявам наново. Касите са здрави отвътре и мисля направо по вътрешния размер да монтирам плексиглас, който не се чупи, но все пак пропуска светлина. Мислите ли, че това е добра идея? Дайте някой акъл какъв друг прозрачен нечуплив материал може да се ползва за 5 прозореца 80х130 см , дори и да не се отварят, а да бъде като парник. Един лист плексиглас 2,05х3,05 м с дебелина 4 мм струва 251 лева с ДДС, мога ли да намеря нещо по-евтино и ефективно. Ако има колега, който е спец по тези въпроси - да ми се обади на ЛС.
Благодаря предварително :D
Екшън риболов, пиене и ядене от мен :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Помощ за остъкляване?!

Мнение от krokibg »

Доценте,за по евтино несъм сигурен но за по-здраво мога да ти препоръчам ПОЛИКАРБОН !!! Гарантирам ти че цялата циганска махала на селото да хвърля сто години камъни по прозорците,няма да се счупи.Плексигласа не само е чуплив но и не издържа на слънцето и след година на дъжд,вятър и слънце ще се напука,почернее и т.н.Незнам друг такъв вариант за материял който би те предпазил за дълго време и данети се налага да го сменяш всяка година.Поликарбона ще те изкара много-много време и ако искаш,когато го купуваш хората ти дават възможност със някой чук да пробваш да го счупиш.Наранява се със малки язвички но няма чупене.Успех и дано съм ти бил полезен !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

И аз съм за поликарбона,ако не се лъжа към 25лв беше цената на квадрат или на лист от прозрачния.
А сега де? :roll:
БАТТОНИ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от БАТТОНИ »

Виж тук http://www.napravisam.bg/forum/-форумът е много добър и има специалисти с много идей :wink:
esdkroko
новобранец
новобранец

Мнение от esdkroko »

Поликарбонатът, който издържа удари с чук и прилича на плексигласа е много скъп. Има поликарбонатни плоскости, които се виждат като навеси по спирките и бензиностанциите, които са много по-евтини и в различни цветове. Цената зависи от дебелината. Има склад, който се намира по пътя за Орландовци, идвайки от битака, след като се пресече реката - в дясно.
Дано съм бил полезен.

esdkroko
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

и тази!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Най евтиния поликарбонат с дебелина 4 мм , е 12-14 лв , квадрат ...но не е толкова здрав , колкото си мислиш ...има и вариант по дебело стълко 5или 6 мм. и не маджун а силикон ...силикона "гаси" вибрациите при удар и има голям вероятност , стъклата да останат здрави

Има вариант за триплекс (като на автомобилните стъкла), но не знам там как са цените ако желаеш мога да проверя , :D .

Ще ти дам жокер , сложи си обикновенно стъкло , и ако позолява , кепенци на прозорците , дървени капаци , но ти вече си сложил решетки и ....помисли по въпроса
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Плътен поликарбонат с дебелина 4мм е доста по-здрав от триплекс 3+3+1 , даже и от по-дебеличък но е и доста по-скъп !Верно че лист от посоченият поликарбонат ще му излезе малце повече от плексигласа с посочените размери но както е споменал Кроки ще изкара много повече време и е в пъти по-здрав ! Това от 12-14 лв квадрат не е поликарбонат а съвсем обикновенно кухо профилирано ПВЦ за кашони :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Това от 12-14 лв квадрат не е поликарбонат а съвсем обикновенно кухо профилирано ПВЦ за кашони

Да Павка , така е ама го продават за поликарбонат :roll:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Колеги, реших въпроса с клетъчен поликарбонат с дебелина 10 мм , цената е 30 лв на квадратен метър. Благодаря на всички за съдействието :D :D :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”