Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

На вниманието на Пловдивските риболовци
Модератор: dantho.mihov
На вниманието на Пловдивските риболовци
Здравейте колеги.Искам да изкажа възмощението си от случващото се по река Марица и по специялно на 6-тия км.Онзи ден бяхме с Бутника и станахме свидетели на уникални простотии.Явно мястото до 6-тия км е развъдило доста дребни шаранчета и буквално не дава да пуснеш линията във водата .. и какво мислите става?ПРИБИРАТ СЕ МАСОВО ТОРБИ И ЖИВАРНИЦИ С МАЛОМЕРНИ ШАРАНЧЕТА!!.Те даже не са и маломерни , те са .. незнам как да го кажа .. с 1 пръст дължина
Нямахме номера на ИАРА , но мисля , че трябва да се направи нещо по въпроса.Смятам да им се обадя , та да ги питам знаят ли ,какво е положението там.Дали ще обърнат внимание според вас? Просто ми е жално , че шаранчетата нямат даже и 50-100 грама
Трябва да се вземат някакви мерки и да се направи нещо по въпроса ако искаме да ловим големи шарани след време там. 

TICA FAN
Re: На вниманието на Пловдивските риболовци
Да така е колега..Скоро и аз бях на 6-я (от Пловдив съм) също се взимаха маломерни рибоци..Шарани около 200-300 грама и сомчета под 1кг..просто и аз не знам номерата и ще трябва да ги потърся та да си поговорим малко с ИАРА..
И не мога да си обясня каква им е ползата от тези шаранчета..иначе там викаш си кълве..
Скоро ще отида дано да удари нещо голямо,че скоро съм нямал удари там..
И не мога да си обясня каква им е ползата от тези шаранчета..иначе там викаш си кълве..

Скоро ще отида дано да удари нещо голямо,че скоро съм нямал удари там..

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не би да са зарибили Марицата с шаран !че иначе откъде да се вземат чак пък толкова много - цели живарници казваш.
Ама се пак какъвто и да им е произхода - жалко, а и каквото и да се направи спасение няма! Тея малките сомчета цяло лято ги прибират не знам дали нещо ще остане
От ИАРА няма никакъв контрол 
Ама се пак какъвто и да им е произхода - жалко, а и каквото и да се направи спасение няма! Тея малките сомчета цяло лято ги прибират не знам дали нещо ще остане

Верния път е най-къс!
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Какво значи не знаете номерата на ИАРА тука във форума ще ги намерите поне на няколко места за да си ги запишите в телефоните !
А колкото до този 6 ти километър наистина там май най много се въртят маломерните шаранчета по приказките ви !
Онзи ден когато и sony е бил с Ицето там бях до краварника за 5- 10 минутки и наистина отсреща вадеха някакви дребни риби за които си помислих че са червеноперки или каракуди ама щом sony казва че са шаранчета явно наистина е така
Пясъчник същата ситуация доколкото чувам
шаранчетта мангалите ги вадели като чаушан
казвам мангали ! с чиста съвест защото наистина 1 на 10 от нашите би направил такова нещо ,, убийство ,, 
А колкото до този 6 ти километър наистина там май най много се въртят маломерните шаранчета по приказките ви !
Онзи ден когато и sony е бил с Ицето там бях до краварника за 5- 10 минутки и наистина отсреща вадеха някакви дребни риби за които си помислих че са червеноперки или каракуди ама щом sony казва че са шаранчета явно наистина е така

Пясъчник същата ситуация доколкото чувам

Чисти шаранчета! Даже да хванеш каракуда или червеноперка там е рядкост.Маломерните шаранчета кълват като за световно по плитчовете.И най-интересното е , че някой ги мятаха да съхнат на слънцето , от колкото да ги пуснат във водата обратно 

TICA FAN
-
- учете се от него
Що не се организирате една сериозна група риболовци от Пловдив- надърпвате ги яко , като на състезание , после в бидоните и ......в "Оризаре"
Там ,гарантирано , няма да бъдат лесно изловени , пък и ще се позариби... 

Ние от Пловдив си обичаме Марица и си държим в нея да си бъдат и шаранчета и сомчета , но да бъдат оставяни да растат а не да се слагат в тигана още маломерни.На Оризари и сега си има шаран.Не искаме да местим рибата , искаме просто да бъде оставена да расте на спокойствие.Съмнявам се , че от ИАРА ще направят нещо , но поне трябва да ги запозная с положението там. 

TICA FAN
-
- учете се от него
Просто една идея която не ми изглежда лоша или нелогична , още повече като се има в предвид че "чужда ръка-гръб не чеше" ( имам в предвид ИАРА)

- петър власев
- разбира нещата
Сони дай в неделя да ходим и да нагърбим един двама па да се разчуе .И на ИАРА ке звъннем
Който е от филибето и е за да да пише на лс

Който е от филибето и е за да да пише на лс
я чувствась себя очен хорошо
-
- учете се от него
Дали пък няма възможност на тази част от реката да се наложи временна забрана , подобно както периодично налагат забрани на цели реки или части от тях поради маловодие. То не че бракониерството съвсем ще секне , но поне ще се сведе до минимум , особенно ако и ИАРА-джиите се ангажират да пишат солени актове всеки ден- поне там им е "под ръка"

Ето това са най-големите , които излизат

От саморазправия няма смисъл , въпроса е закона да си свърши работата

От саморазправия няма смисъл , въпроса е закона да си свърши работата

TICA FAN
-
- учете се от него
Сони , мисля че това са телефоните:
Ама идете двама-трима , на място!shekira написа:За обл.Пловдивelmur написа:тези номера за цялата страна ли са?shekira написа: ЗА КОНТАКТИ С НАС :
КАПИТАН БЕЛЧЕВ: 0887 212 973
ИНСПЕКТОР ЦОНЕВ: 0885 111 887
.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Идеята да ги ступаме не е лоша.Не разполагахме с време,затова и не се саморазправяхме.Това са едни тъпи говеда които съм сигурен,че нямат даже и билети.Но всеки ден не може да ходиме да бием по някой.Опира до самосъсзнание,което още ни липсва.А един от тия герои даже и пише във форума.А колкото до контролните органи,просто ги забравете,обаждал съм се десетки пъти зимата на същото място като търмъчат.Глас в пустиня.Жалко,а шаранчетата са си маришки,явно са миналогодишни.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Наистина да вида още някой да ги пребира ще му направа голям проблем пред всички..После що няма ло риба..ако му е за шарана да отида да му купа 2кг от магазина да ги пусне малките..

-
- учете се от него
Сони , нямаш ли някой приятел- журналист
Първо да отидете с него на Марица , пък после , пак с него- в ИАРА!