Много неуспешни за 5 дни

Модератори: bobopeli, sapuna

uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Много неуспешни за 5 дни

Мнение от uzov »

Таково капо не пях записвал до сега! Бях се нагласил за 5 дни на яз.Шарково, но колегата snqg ме разубеди и ме посъветва да поема към Жребчево. Така и направих. Пристигнах на ръкава до църквата харесах се място и започна голямото разпъване на тенти, палатки и въдици. Захраних си на една шамандура на около 120-130 м от брега разпънах и започна голямото чакане. До вечерта има няколко епизодични пропищявания на сигнализаторите, но от другата страна нищо. На следващия ден ставане в 5:30 и отново мъки. Костура гонеше и затова реших да го помъча докато другите се събудят извадих рибки и започна едно лудо кълване до 8ч. Излизаха костури от 200 до 400 гр. имаше и 5 бели рибета около 30 см. ,които си плуват обрататно. На сутрешното презареждане ми направи впечатление, че стръв липсваше навсякъде /лових на косъм суха царевица/. Разпънах и след 20-тина минутки реших да проверя и се оказа, че отново куките са голи. Причината - раци! Решихме да сменим залива защото целта на излета ни беше шаран и амур. Пообиколихме малко познатите ми место но така и не намерих свободно и удобно място за бивак. Оттам към първоначалната цел - Малко шарково. Отново разпъване на бивака след продължително търсене на дълбоко място понеже на повечето заливи водата беше дефицит. Накрая се настанихме разпънахме но до следващия ден на обяд без резултат. А резултата на следващия ден една каракуда на дъно към 700 грама. На деректен излезаха костурчета колкото показалец. След обед отново последва местене към Овчарица Пристигнахме към 4 разпънахме, но този път по-бързо благодарение на тренировките от последните дни :D и няколоко каракуди и канални сомчета за вечеря. на другия ден отново кални сомчета по 300-400 грама. Отново скатаване към 18ч. и обратно в къщи. Поне да края на месеца ще си стоя без да пипам въдица :lol:
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Много неуспешни за 5 дни

Мнение от sapuna »

Всяко едно сериозно подхранване е съпроводено с поне три дневно чакане! Местенето е при спининга! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Братле,ти за риба ли ходи или на разсходка.Може 2 дена да не хванеш нощо и после за няколко часа да ги накъсаш,те не стоят вързани нале :P :wink: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vodi77 »

[quote="uzov"]Таково капо не пях записвал до сега! Бях се нагласил за 5 дни на яз.Шарково, но колегата snqg ме разубеди и ме посъветва да поема към Жребчево.
Кой ми сра в гащите :lol:
Аз пак съм за риба;;;;
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

И двете мнения /на адаша и Илия/са си точни и на място.Дънния риболов си иска своето ,чакане ,упоритост...късмет :wink: :smt023
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
svetbotew
новобранец
новобранец

Мнение от svetbotew »

не се отчайвай, колега. има и такива дни. а това че няма да пипнеш въдица до еди кога си не ми се вярва. упоритост му е майката, това си е.
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от uzov »

Колега не разбирай погрешно. съвета на snegk си беше 100 % на място, аз реших да се убедя защото съм си навел на пръста. А относно това, че е трябвало да стоя до край на мястото, което съм хранил не съм съгласен в случая. При положение, че до 10 мин след като съм разпънал на около 130 метра ми е съборена стръмта от раци не виждам защо да стоя и да храня това място. Разпъвам на ръка с плавници и ми идва повече плуването. Все пак съм отишъл на почивка, а не на маратон по плуване. Благодаря за съветите все пак наистина са приложими за други места със сигурност :lol:
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
snegk

Мнение от snegk »

Брат аз на жребеца от бая време не съм виждал рак.Имам въдица която я извадих на втория ден и пак си стоеше стръвта.Да не би да става на въпрос за друг язовир.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”