Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

1700 км. красоти и .....
-
- учете се от него
1700 км. красоти и .....
Доста се чудих къде да пиша, но като малък са ме учили да слушам по ..... старшите
та след съвета на Марко - ето ме и мен в успешни.
Всичко започна така

Вектрата така беше натоварена, че задните гуми се бяха скрили почти наполовина под калниците, все пак отивахме на палатка за цяла седмица.
За съжаление времето не беше благосклонно с нас - вятър, вълни и пълна невъзможност да се доберем до местата за риболов - и така три дни.
Естествено ние си имахме други занимавки след като не ставаше за плаж и риболов

Вечерите минаваха еднообразно

И така до заветната утрин на 04.08. - с излюпването след тежката вечер ни посрещна Райко

Тръгнахме с Данчо Видинлията по козите пътечки и докато стигнем до мястото се натъкнахме на ето това

Докато Данчо се чудеше как е попаднало това чудо на скалите
аз вече бях разпънал и мислех да намокря потъващата бомбарда останала вързана от миналия сезон. Естествено на тези мазни вълни поради сулгана имаше доста празни засичания
, но все пак това за което бяхме тръгнали го видяхме

и така докато стане жега си останахме само с него
Оттам на плажа

и по обед дойде Здравко от Биг Брадър с яхтата

На следващата сутрин се записа и Данчо

но с риболова не вървеше, нямаше ги дори и въздесъщите дракони които придаваха рибен вкус вечер на масата.
Така до 07.08. когато събрахме цялата цигания и обратно в Бургас, трябваше да се приготвим за прехода до Рилските езера. Два дена релакс и подготовки и в събота потеглихме. Пристигнахме в Паничище към 17.00 часа където ни посрещна невероятно време - слънце, птички и пички планинарки, които бяха отседнали в хижата предния ден. Вечерта заредихме културно все пак на следващия ден щяхме да се качваме до езерата.
Уви нещо се сви в стомаха ми като погледнах сутринта - мъгла, мъгла и пак мъгла - нищо се не види на 10 метра, все пак бяхме отишли и поехме с джипа на горе. Качихме се на новата хижа в 10.15 и дремахме до 12.30 докато не се разсея малко мъглата. Точно бяхме качили баира и хоп .. пак мъгла, но няма връщане и напред към Бъбрека. По едно време гледам някакви хора клечат пред мене и докато се чудех кво ли правят за малко да нагазя в езерото
Не се минаха и 10 минути и О БОЖЕ духна вятър и пред нас се показа цялото величие на езерото

За съжаление тази невероятна гледка трая не повече от 3-4 минути и пак потеглихме напред или назад не знам - в тази мъгла човек не може да се ориентира, добре че имаше и други хора които явно знаеха къде се намират.
Безуспешно дремахме 1 час да се вдигне мъглата и да видим Окото, но поне си изядохме сандвичите на брега му и потеглихме обратно, не посмяхме да се изкачим до Сълзата. След като слязохме до Близнака отново духна и прогледнахме , но късно не ми се катереше отново 40 минути обратно нагоре и продължихме надолу. Минахме покрай Трилистника

после през Рибното и накрая покрай Миризливото

- така го нарече един чичко който вървеше с нас, сигурно заради десетките палатки на Дановистите, накацали по чукарите
. Благополучно в 18.30 стигнахме до изходната точка - хижа " Рилските Езера". Това приключение ще ми държи най-малко 5 години, вечерта бях капнал само дето не заспах на масата. На сутринта посетихме още едно чудно място

и поехме за Видин.
Вечерта е ясно какво сме правили, но на сутринта бяхме на голяяяямата река

мястото беше захранвано цяла седмица от приятел на Данчо - бат Асен, за което сме му много благодарни, но такъв ни бил късмета - първия ден едно бебе

втория още три малко по големи, на които за съжаление нямам снимки, щот забравих да заредя апарата
Следващите дни се отдадохме на заслужена почивка, но Колю го драскаше и в събота отиде с жена си до къмпинга да видят стари познати и да намокри блесните и ето го резултата

близо 50 санта распер и като го засърбяли ръцете......на следващото хвърляне удар, без да успее да регулира аванса, щото замалко да му вземе пръчката и 0.35 корда се скъсала като конец. Хората наоколо коментирали че най-вероятно е било сом, но никой не може да каже със сигурност.
В неделя безславно от към риболовни слуки поехме към Бургас, но както писах ни остана разходката и запечатаните в над 1200 снимки красоти на майка България.
Май се отплеснах малко, но исках да споделя с вас преживяното.
Дали темата е за Успешни - за мене лично да, посетих места и изживях чувства непознати за мен до момента, така че НАСЛУКА на всички и опознайте Родината.

Всичко започна така
Вектрата така беше натоварена, че задните гуми се бяха скрили почти наполовина под калниците, все пак отивахме на палатка за цяла седмица.
За съжаление времето не беше благосклонно с нас - вятър, вълни и пълна невъзможност да се доберем до местата за риболов - и така три дни.
Естествено ние си имахме други занимавки след като не ставаше за плаж и риболов
Вечерите минаваха еднообразно
И така до заветната утрин на 04.08. - с излюпването след тежката вечер ни посрещна Райко
Тръгнахме с Данчо Видинлията по козите пътечки и докато стигнем до мястото се натъкнахме на ето това
Докато Данчо се чудеше как е попаднало това чудо на скалите

и така докато стане жега си останахме само с него

Оттам на плажа
и по обед дойде Здравко от Биг Брадър с яхтата
На следващата сутрин се записа и Данчо
но с риболова не вървеше, нямаше ги дори и въздесъщите дракони които придаваха рибен вкус вечер на масата.
Така до 07.08. когато събрахме цялата цигания и обратно в Бургас, трябваше да се приготвим за прехода до Рилските езера. Два дена релакс и подготовки и в събота потеглихме. Пристигнахме в Паничище към 17.00 часа където ни посрещна невероятно време - слънце, птички и пички планинарки, които бяха отседнали в хижата предния ден. Вечерта заредихме културно все пак на следващия ден щяхме да се качваме до езерата.
Уви нещо се сви в стомаха ми като погледнах сутринта - мъгла, мъгла и пак мъгла - нищо се не види на 10 метра, все пак бяхме отишли и поехме с джипа на горе. Качихме се на новата хижа в 10.15 и дремахме до 12.30 докато не се разсея малко мъглата. Точно бяхме качили баира и хоп .. пак мъгла, но няма връщане и напред към Бъбрека. По едно време гледам някакви хора клечат пред мене и докато се чудех кво ли правят за малко да нагазя в езерото

Не се минаха и 10 минути и О БОЖЕ духна вятър и пред нас се показа цялото величие на езерото
За съжаление тази невероятна гледка трая не повече от 3-4 минути и пак потеглихме напред или назад не знам - в тази мъгла човек не може да се ориентира, добре че имаше и други хора които явно знаеха къде се намират.
Безуспешно дремахме 1 час да се вдигне мъглата и да видим Окото, но поне си изядохме сандвичите на брега му и потеглихме обратно, не посмяхме да се изкачим до Сълзата. След като слязохме до Близнака отново духна и прогледнахме , но късно не ми се катереше отново 40 минути обратно нагоре и продължихме надолу. Минахме покрай Трилистника
после през Рибното и накрая покрай Миризливото
- така го нарече един чичко който вървеше с нас, сигурно заради десетките палатки на Дановистите, накацали по чукарите

и поехме за Видин.
Вечерта е ясно какво сме правили, но на сутринта бяхме на голяяяямата река
мястото беше захранвано цяла седмица от приятел на Данчо - бат Асен, за което сме му много благодарни, но такъв ни бил късмета - първия ден едно бебе
втория още три малко по големи, на които за съжаление нямам снимки, щот забравих да заредя апарата

Следващите дни се отдадохме на заслужена почивка, но Колю го драскаше и в събота отиде с жена си до къмпинга да видят стари познати и да намокри блесните и ето го резултата
близо 50 санта распер и като го засърбяли ръцете......на следващото хвърляне удар, без да успее да регулира аванса, щото замалко да му вземе пръчката и 0.35 корда се скъсала като конец. Хората наоколо коментирали че най-вероятно е било сом, но никой не може да каже със сигурност.
В неделя безславно от към риболовни слуки поехме към Бургас, но както писах ни остана разходката и запечатаните в над 1200 снимки красоти на майка България.
Май се отплеснах малко, но исках да споделя с вас преживяното.
Дали темата е за Успешни - за мене лично да, посетих места и изживях чувства непознати за мен до момента, така че НАСЛУКА на всички и опознайте Родината.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- разбира нещата
Re: 1700 км. красоти и .....
Представям си колко хубаво си си изкарал, особено на рилските езера. Там просто е страхотна гледка и за капак на всичко накрая на Дунава
, че и риба си хванал не си капо.Ами какво друго да ти кажа?! Успех занапред и наслука!
П.П. От бъбрека съм пил вода

П.П. От бъбрека съм пил вода

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Дали ще доживея и аз да направа такава екскурзия.благородна завист от мен, повиче от успешен.
Естествено, че излетът е за успешни Ванка. Обиколили сте страната и си запечатал много красота от родината. Направили сте и добър риболов. Поздрави 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Благородна завист.От това по-успешно.......... 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко

Последно промяна от Wolf_1 на Пет Авг 29, 2008 7:12 pm, променено общо 1 път.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Една приказка!
Кога ли и аз ще имам време за това? 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аз имам един въпрос.... на първите сники къде сте били на палатка? Някъде около Приморско ли? 

Хм, нямало риба около Видин!!!
Браво момци, много добра ваканция сте спретнали
Поздрави!
Браво момци, много добра ваканция сте спретнали

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- учете се от него
След Перла, залива Мириус, преди военното поделение на Маслен нос.mickata написа:Аз имам един въпрос.... на първите сники къде сте били на палатка? Някъде около Приморско ли?
Верно, че беше приказка и се радвам че с мен бяха и двете любими същества
иначе нямаше да е същото.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво страхотна екскурзия !
Продължавайте в същия дух има още много места за гледане!
Продължавайте в същия дух има още много места за гледане!
Верния път е най-къс!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- maycal
- ще става разбирач
"Чудното място" с водопада да не би да е до село Овчарци?
-
- учете се от него
Верно, снощи цяла вечер се мъчих да си спомня името - благодаря