Малка , но крачка напред ...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Малка , но крачка напред ...

Мнение от sampo »

Полицията е заловила бракониери в язовир "Камчия"

21 август 2008 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Сунгуларе. Полицията е заловила бракониери в язовир "Камчия", съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. На 20.08.т.г. около 15.30 ч. в РПУ Сунгурларе е получено съобщение, за това че на язовир "Камчия" група мъже лови риба с електрически уред за масово поразяване на рибата. В резултат на бързите заградителни мероприятия, предприети от служители на РПУ Сунгурларе съвместно със служители от Държавно лесничейство - Садово, са задържани лицата А.А., 45 годишен от Стара Загора, Ж.П., 41 годишен от Стара Загора, С.С., 53 годишен от с. Завет, общ. Сунгурларе и П.И., 37 годишен от Велико Търново. При извършена проверка в трите автомобила, ползвани от мъжете, са намерени седем сома с общо тегло 26 кг, два ел. уреда за масово поразяване на рибата, два акумулатора, надуваема лодка с 2 гребла, два кепа и въдица. Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на РПУ- Сунгурларе.
На платено не одим !
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Малка , но крачка напред ...

Мнение от nas »

Браво, браво. Сега аз предлагам тези юнаци да ги вкарат в едно басейнче и да им пускат ток, малко да усетят и те от "тръпката". :evil:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Това е подчертано забранено от Закона. И четиримата са членове на Ловно-рибарския съюз. Бракониерите, избиващи рибата с ток, бяха заловени от инспектори от бургаското звено на ИАРА. Късно снощи, с помощта на полицаи от РПУ-Сунгурларе и горски стражари от Държавното лесничейство в Садово, на брега на яз. „Камчия” са арестувани Петър Иванов на 37 год. от Велико Търново, Станчо Станчев на 54 год. от с.Завет-Сунгурларско, Атанас Атанасов на 46 год. и Живко Петров на 42 год. от Стара Загора. Четиримата са използвали устройство, захранвано с ток с високо напрежение, чрез което масово са поразявали рибата в язовира. В гумената лодка на бракониерите инспекторите за намерили 4 сома, тежащи общо 27 кг. Мозъкът и водач на групата е бил Станчо Станчев, който е служител на БДЖ и отговаря за поддръжката на контактната мрежа на жп линията Карнобат-Провадия в района на Сунгурларе. В практиката на агенцията по рибарство това е първият случай в района на язовир „Камчия”на бракониерство с помощта на електрошок-каза ръководителят на бургаското звено на ИАРА-Джемил Кадиш. Куриозното е, че всички от групата са редовни членове на Бълг.ловно-рибарски съюз. Джемил Кадиш заяви, че ще се иска изключването на заловените бракониери от рибарския съюз завинаги. В момента четиримата са за 24ч. в ареста в Сунгурларе, а случаят ще бъде поет от прокуратурата. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Бургас. /БГНЕС
БГНЕС
Трима бракониери бяха заловени в язовир в община Братя Даскалови, съобщиха от Областна дирекция полиция - Стара Загора.
Мъжете са ловели незаконно риба с мрежи в частния водоем.
На 19 август в полицията в Чирпан е постъпил сигнал от арендатора на язовир в с. Православ, общ. Братя Даскалови.
Мъжът е заявил, че около 03.00 ч. е забелязал трима да ловят риба в язовира и впоследствие е заловил един от тях.
При извършената проверка на място е установено, че заловеният е А.В. (42) от Пловдив.
В близост до язовира са намерени гумена лодка, чували рибарски мрежи и около 235 кг риба.
В последствие са разкрити и другите двама бракониери.
По случая е образувано досъдебно производство.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Добре са ги подредили тоя път , ама полицията и горските :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
kocibel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kocibel »

:smt023 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

радвам се да го чуя
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

nas написа:Браво, браво. Сега аз предлагам тези юнаци да ги вкарат в едно басейнче и да им пускат ток, малко да усетят и те от "тръпката". :evil:
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Последна редакция: 21.08.2008, 14:01
Публикуване: 21.08.2008, 13:31

Унищожиха 3 700 метра рибарски мрежи на бракониери
news.bg

Над 3 700 метра рибарски мрежи, конфискувани от бракониери, са изгорили служителите на териториалното звено на изпълнителната агенция по рибарство и аква култури в Ловеч.

Мрежите са задържани по време на акции на служителите на агенцията на язовирите Крапец и Сопот, съобщава БНР.

По думите на Йордан Найденов, директор на териториалното звено, само от началото на този месец са извадени от язовирите рибарски мрежи с дължина повече от 2 400 метра.

Увеличението на заловените незаконни мрежи, според Йордан Найденов, се дължи на масовото източване на язовирите за поливане на селскостопанска продукция през летните месеци.

През последната седмица е имало и сериозен сблъсък между инспекторите от агенцията и бракониер, поставил мрежи в язовир Сопот, който след оказана съпротива успял да избяга.
:axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
Изображение
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

аз искам да утидат в затвора и даим теглят по един :smt097 :smt062 :smt062
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lud_007 написа:аз искам да утидат в затвора и даим теглят по един :smt097 :smt062 :smt062
Няма да "утидат" там , вервай ми....
Изображение
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Малко електрошок добре би им дошло!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Д-р Данчо Найденов е един от малкото за пример директори на териториални звена на ИАРА. Хвала му! Лично имам впечатления от това как реагира! А освен с това да вади мрежи и лови бракониери, прави и реално зарибяване. Знам със сигурност за язовир Сопот, където освен него, зарибват и колегите от Троян- Светла и Йоско. А на други места знам, как със зарибителният материал на ИАРА се зарибват частни водоеми, но си се води отчет за зарибяване на държавни язовири. Кога ли всички инспектори на ИАРА ще са като него? :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Какво ми става с компютъра не знам? Кликна-"васк" и излизам от форума, кликна "принт" и печата два пъти! :evil: Забравих да напиша, че този дето се е отскубнал и са му конфискували мрежите и лодката се е жалвал в РПУ Угърчин, че неправомерно му е отнета лодката. :finga: Та молбата ми е , ако някой знае тел/факс или и-меил на РПУ Угарчин, да го съобщи. Просто там трябва да се обаждаме за да подкрепим службата на ИАРА в гр.Ловеч! :smt041 Дано да има някой колега от Угърчин или някой да знае номерата! :wink: Трябва да сме заедно срещу бракониерите и да съдействаме на ИАРА с каквото можем. :axe:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Телефонът на РПУ Угърчин е: 069312012 . Аз вече се обадих и ме записаха , като подкрепящ дейността на ИАРА-Ловеч срещу мрежарите и т.н. бракониери! Ако имате желание подкрепете д-р Йордан Найденов, срещу когото е почнала проверка за конфискация на лодки с които са пускани мрежи. Нали разбирате:-лодката е моя, но не знам кой я е ползвал без разрешение. Извънземни са отключвали лодките и са ги бутали във водата, а после теглили на сухо с мрежите. :finga: :finga: :finga: :axe: :axe: :axe: :twisted: :twisted: :twisted:
Аватар
rdochev
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rdochev »

преди да утидът в затвора да ни ги оставят за няколко часа
i don't drink water cos fish fuck in it
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”