Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Да постнем някоя снимка
Модератор: nkolev66
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Re: Да постнем някоя снимка
ко напрай бе пич , ти изби рибата ве
...бас държа , че общото тегло на рибата в банята е по-голямо от твоето
.....браво , браво и все така да ги трепиш докато остарееш 
мястото не ме интересува
, я разкажи как цапардоса и извади голямата котка - не е лесна работа , голямо шоу ще да е било 

мястото не ме интересува

а-а-а Кире , вчера ходих на лугата(в Б-с) и видях , че морето е малко утихнало
- Диканаров
- кандидат преподавател
Fisherman, прекрасни животни! Браво!
Разкажи с няколко думи за битката. Как и къде отсече опашките им! На каква дълбочина ги стреля? Какво бе дъното? Каква бе видимостта? Знаеш ли как да правиш от котките най-крехките стекове? Знаеш ли как се прави желирано предястие? Мисля, че в кулинарния подфорум съм писал за това. Ако не намериш материяла, и незнаеш рецептите, питай! Желая ти още по-голями риби и успехи!

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Пропуснах да те поздравя с двата снайперски изстрела. Точно това е най-доброто място за стрелба! Рибата се парализира, ударът е в основата на черепа и началото на гръбнака! На два пръста след линията на очите!

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за отзивите!Да Разкажа с две думи ...
След като влязах в морето още в началото направих няколко гмуркания на по плитко понеже нз при вас но при мен парвите ми апнеи за деня са изклучително кратки може би докато загрее организнма.В парвите гмурканиа още намерих каде минават платерини и при едно от гмурканията (още 10 мин след като сам влязъл в морето)слязох доло и застанах зад един камак да ги чакам ,чакам чакам нищо вече взе да ми се диша и обикновено трагвам малко по рано от даното и правя малка обиколка на близкте 3,4 метра за да вида евентуално дали не минава примерно от другата страна на камака и този път така направи както бях зад камака се качих върху него и на около 3 метра от мен видях нещо сиво да марда след което ясно се откри в цялата си прелест тази КОТКА (до този момент това ми беше мечтата за риба понеже в черно море може би това е рибата която може да ти вдигне наи много адреналина)още в парвия момент ми минаха безброи мисли през главата едната от която беше разказа на булти за неговата 13 кг котка.Буя ми беше закачен на краста но не ме хвана изобщо страх и нито за момент не сам си помислил да я оставя да си замине.С котката лежахме на една права и стрелях странично стрелата влезе малко под хрилната дупка и излезе от другата страна (пак от горната) на котката истрела може би беше добър понеже без никакъв проблем си излязох на повархноста даже можех да си я водя с само с харпуна но реших все пак да закача буя ,така и направих много се накефих когато пуснах важето на буя и тои заплува след котката точно както си го бях представял.После я издърпах на брега там забучих няколко пъти ножа между очите на рибата (на снимката има една бяла рана) докато умре след което одрязох опашкъта и пак в морето с нагласата да одаря още една но след като направих 10-15 гмуркания св примирих че е било касмет и ми стига една котка, и започнах да си бия платерини.На едно гмуркане бях залегнал на даното и гледах кам едно пясъчно петно между два камъка и нещеш ли вместо да доидат платерини доиде Още една котка може би малко по малка този път каточели се позачудих дали да стрелям понеже не ми се излизаше пак до брега защото имаше доста платерина вапреки това реших да стрелям котката беше много спокоина както и аз .изчаках я да ми доиде на одобна позиция както и стана обаче точно преди да стрелям тя рязко се засили и аз инстинктивно стрелях аналогично на предниа изтрел само че този път стрелата мина на сантиметър над котката и се одари в камъка зад нея, замина си по живо по здраво за което не сажалявам изобщо.само се надявам все пак да не сам я одарил с този истрел и да си умре напразно котето.излязох на повархноста и реших да сляза още 2 3 пъти да си я потарся така и направих на първото слизане нищо на второто слязох и легнах на един камък с изглед кам пясъчно петно с праснати камани по него и след няма и 10 сек мина друга котка ,по скоро котенце видя ми се малко и реших да не стрелям само я подгоних да я видя колко барзо плува.След това гмурках извесно време на същото място но нищо нито коти нито платерина и реших да се прибирам навращане беше пълно мъртвило нито една платерина не видях нз защо може би от по далгия престои както и предния път по някое време ми става много трудно да изравнявам напавам се доста и пак немога да изравня на цяло направих няколко гмуркания така и реших да ги разредя .бях стигнал почти до мястото от кадето влязох(горе долу там кадето одарих котката) и реших да се гмурна така и направих слязох до даното и почнах да се качвам по един камък нагоре и точно срещу мен от горе на долу по камъка иде една котка отново малка ама не и простих, излязох в едно като заливче и я "оперирах"
след което толкова бях уморен и ми беше горещо че изобщо не ми се мислеше нито за риби нито за нищо даже не си заредих харпуна през оставащия път на връщане.
Двете одарени котки бяха на около 6 метра а другите които само видях бяха малко по дълбоко.видимоста беше около 3 метра ясно несам сигорен не мога да преценя .Това беше в обши линии

Двете одарени котки бяха на около 6 метра а другите които само видях бяха малко по дълбоко.видимоста беше около 3 метра ясно несам сигорен не мога да преценя .Това беше в обши линии

Абе къде е това място бе, там да не развъждат котки.
Пашата обича смелите.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Браво, браво! А аз отначало помислих, като гледах снимките, че си ги прострелял в основата на гръбнака, а то било от ножът ти. Внимавай друг път да не те удари с шипът си.Първо го сечи него! После можеш да си правиш каквото си искаш! Браво за гмуркането, при 3м видимост и 6м дълбочина на стрелбата, си е направо за шампиони излет!

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
не барета просто сега им е времето на котки и има много.Диканаров аз точно за това я бучих с ножа за да може да ъмре и тогава да и махна опашката иначе как докато е жива аз само докато я докосна и тя почва да мята опашката ти как постапваш?
- Диканаров
- кандидат преподавател
Аз и сека опашката във водата. Писъл съм и по-рано за остротата на ножа и неговата дължина. Аз съм започнал отначало като ги извличах на брега и там им сечех опашките, после се научих да го правя във водата и не губех време и мястото на рибите. Котката особено ако не е поразена смъртоносно е изключително опасна. От такава загина Стив Ъруин. Прониза го в гърдите! Аз си имам на дясната длан , среден пръст с ограничени движения, защото веднъж една котка ме прониза . А там хируржка бе местна набедена докторка, та не забеляза, че имам прекъснато сухожилие и т.н. дреболии. Сега не мога да свиря на пияно изящно, но си мога да си нарежа мезето, вдигна чашата или погаля половинката. Друго не ми на тез години трябва, на ти си млад и всичко е пред теб! Преди да правиш каквото и да е с котката и отрежи шипа! Дали ще е на сухо или във водата няма значение! Котката често се и самонаранява атакувайки стрелата. Като бие с опашката, шипът се плъзга по стоманата и се забива в месото и. Имай предвид, че съм виждал плавник пробит от шип. Шипът няма отровна жлеза но прави дълбоки прободни рани, които се инфектират от слузта и от гниеща плът от риба по него. Шипът има множество трионовиднеи зъбчета с обратен наклон по двата си ръба. Влиза лесно, но при вадене дере.Като стилет е! Инфекцията идва, все едно си се пробол с изцапана отверка. Имам в колекцията си 18см. шип на котка имам и двойни шипове. Няма възможност за промивка! За това, ако недай боже ти се случи, бягай в болницата да те обработят хирурзите. При мен бе друго. Аз бях на около 1.5км от брега и кръвотечението от прекъснати кръвоносни съдове на горната част на дланта ми прочисти раната. Бъди внимателен и не рискувай излишно. Връзвай си харпуна с въжето за буя, а не буя за кръста! Ползвай само дълаг и здрав нож! Точи го и го мий редовно! Да ти е постоянно като бръснач! Тогава нямаш проблем да сечеш опашките на котките. Най-добрият удар е косо с изтегляне на острието. Тогава сече и реже! Ако сечеш във водата, дръж си края на стрелата, при амортисьора и се дуелирай с рибата! Съветвам те голямите да ги стреляш и с резервния харпун. После като държиш двата ще можеш да си водиш рибата към брега спокойно. Иначе тя е некотролируема, може да хване на страни или към повърхността. Двете стрели позволяват като юзда да управляваш рибата. А и тя по-лесно каталясва от двете рани.

Браво,FiSheRMaN_
Все такава слука да имаш.

Все такава слука да имаш.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
То и аз ходих,ама чакам Камбата да се включи,че да направим репортажа.Може за утре да е готов.Булти написа:а-а-а Кире , вчера ходих на лугата(в Б-с) и видях , че морето е малко утихнало
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Благодаря 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво Fisherman!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Абе и аз се сблъсквам в тоя проблем ... ЖЕГАТА... имам чувството, че лятото дори и 3 мм да навлеча пак ще умирам от жега. Направо си е некомфортно. Гмурках и без долнището и свалено буне ... пусках вода в "системата" да се поохлаждам.... ама зле работата. 5 мм не си е за лятото поне не за мен... сигурно за по зиморничавите става. Аз на няколкото пъти където гмурих тая година... направо не можех да се концентрирам върху риболова... под неопрена си врешеFiSheRMaN_ написа:.... след което толкова бях уморен и ми беше горещо че изобщо не ми се мислеше нито за риби нито за нищо даже не си заредих харпуна през оставащия път на връщане....

Ти ако далдисваш с тая 7-ца с която си поствал снимки от пролетта не ти завиждам.
ай