Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първи успех!
- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Първи успех!
Писах вчера, отидох... върнах се! Ловувах на Осъма - но не казвам къде точно, защото си е моето място и ревнувам за него
Мога да кажа само едно... страхотни уклейки! Кълвяха почти на половин минута... Хубави уклейки, с добър размер за вида, разбира се... като маломерките се хващаха рядко. Толкова добре вървеше, че в общи линии се радвах на следното - хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш... Така моята мечта да наловя много дребна риба се сбъдна.
В общи линии - еднотипен риболов, но ме радваше. Получих това, за което отидох.

Мога да кажа само едно... страхотни уклейки! Кълвяха почти на половин минута... Хубави уклейки, с добър размер за вида, разбира се... като маломерките се хващаха рядко. Толкова добре вървеше, че в общи линии се радвах на следното - хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш... Така моята мечта да наловя много дребна риба се сбъдна.
В общи линии - еднотипен риболов, но ме радваше. Получих това, за което отидох.
Кефя се на всичко, дори и на звяра на аватара 

Re: Първи успех!
Браво колега!Чакаме снимки!
- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мерси 
Наистина, радвам се, че трудът ми имаше успех, защото тези дни почти се разорих - 15 лева за билет и още 30 за такъми... Вложих много и нямаше как

Наистина, радвам се, че трудът ми имаше успех, защото тези дни почти се разорих - 15 лева за билет и още 30 за такъми... Вложих много и нямаше как

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Както писах вчера в предната ми тема - нямам цифров апаратDaNiToO написа:Браво колега!Чакаме снимки!

И аз днеска бая се поохарчих за такъм за Батак.Като се върна ще постна (надявам се в успешни). 

-
- сериозен играч
Браво за уклеите пич!Това ми най-любимата и за ловене за ядене риба!Няма хамалогия-лодки,дълги въдици и пр.Един гол телескоп-рехава хранилка и само кеф 

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Искате подробно описание ли? Добре, ще се опитам...
След дъълго обикаляне най-сетне открихме спокойно място под една върба. Разпънах с бащата телескопите и заредихме - първо на пинки и бял червей. Още в първата минута чукна уклея, а до половин час се бяха нахванали няколко. Тук стана и един гаф - кофата с риба се обърна и няколко паднаха в реката. Много кофти тръпка, но както казах - уклеят беше просто настървен и много скоро оправихме нещата. Единствено ме дразнеше, че беше капризен към червея - след хващането, ако оставиш стария червей, просто не ще да кълве пустото и това е. Затова ключът към успеха беше един - само пресни червеи и то най-вече ако са нанизани на грозд по цялата кука - да мърдат и да шават, че да дразнят рибата.
Както писах вчера - никаква технология - двама човека, две въдици, две хидродинамични плувки от балсово дърво и с по една кука на въдиците.
Експериментирах изключително малко - на торен червей почти не кълвеше, като се закачи само една уклейка... Това беше доста странно - доколкото знам, рибата не е чак толкова капризна - но и моето търпение се изчерпа, така че не успях да дам всичко от себе си, че да изпробвам различна стръв.
След дъълго обикаляне най-сетне открихме спокойно място под една върба. Разпънах с бащата телескопите и заредихме - първо на пинки и бял червей. Още в първата минута чукна уклея, а до половин час се бяха нахванали няколко. Тук стана и един гаф - кофата с риба се обърна и няколко паднаха в реката. Много кофти тръпка, но както казах - уклеят беше просто настървен и много скоро оправихме нещата. Единствено ме дразнеше, че беше капризен към червея - след хващането, ако оставиш стария червей, просто не ще да кълве пустото и това е. Затова ключът към успеха беше един - само пресни червеи и то най-вече ако са нанизани на грозд по цялата кука - да мърдат и да шават, че да дразнят рибата.
Както писах вчера - никаква технология - двама човека, две въдици, две хидродинамични плувки от балсово дърво и с по една кука на въдиците.
Експериментирах изключително малко - на торен червей почти не кълвеше, като се закачи само една уклейка... Това беше доста странно - доколкото знам, рибата не е чак толкова капризна - но и моето търпение се изчерпа, така че не успях да дам всичко от себе си, че да изпробвам различна стръв.

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Радвам се, че успях да удовлетворя молбата ви 
Но не очаквах да сте толкова заинтересовани от обикновения излет. Всички знаем, че "На Риба" обединява предимно сериозни хора, които ходят за шарани, хищни риби, използват и експериментират с техниката. Това моето е нещо съвсем обикновено, което няма дори 1% от тръпката, която хората-щукари и шаранджии са споделили в другите теми.

Но не очаквах да сте толкова заинтересовани от обикновения излет. Всички знаем, че "На Риба" обединява предимно сериозни хора, които ходят за шарани, хищни риби, използват и експериментират с техниката. Това моето е нещо съвсем обикновено, което няма дори 1% от тръпката, която хората-щукари и шаранджии са споделили в другите теми.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
По едно време усети ли, че нямаш време дори да хвърляш, а само вадиш?Zvezdichko написа:...в общи линии се радвах на следното - хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш...

Браво, само така - рибка - хапка - глътка след това.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Румбата
- разбира нещата
Добре Пич , имаш -"ДОБРЕ" ! Размера и количеството не са толкова важни , важното е , на тебе да ти е кеф и да се чувстваш удоволетворен ! Сомаджии , шаранаджии и щукари и т.н. та нали за единия кеф ходим всички , да ни е драго от успеха и да споделим радоста си тук с колеги ! Всички споделяме твойта радост ! И пак да пишеш по същия повод ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
браво звездичко 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пишеш от срце бе човек,това е хубавото.Ние когато четеме,в момента влизаме в кожата ти и знаеме как си се чувствал докато си се крил зад врбата
Чакаме следваштите репортажи 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!