На Марица дава

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Колеги - спуках амура на Марица. Не знам тази година от къде се появи но е голям кеф , че има доста в реката и сега се храни като полудял. Всичко над 4кг до 7някъде. Е има и по-големи но.....ще видим. Определено е по-див от шарана - страхотия. Наслука.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бааати копелдаците!!!!И АЗ ИСКАМ АМУР?И ТО на Марица- казвайййй
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

5кила,тези елементи мълчат като техните жертви - РИБИТЕ.Всички питат къде е рибата а никой не казва нищо !!!!! Голям смях а ??? :snakeman:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Рибата е от Харманли до Свиленград. Стръв царевица , след обилно подхранване разбира се. Най-големия кеф е като "дойде" на плувката - с 0.25 влакно и кука 6 си е неуписуемо изживяване. Успех.
sk83r40
новобранец
новобранец

Re: На Марица дава

Мнение от sk83r40 »

Krokibg написа:Колеги,има хора от пловдив във този форума и ходят на р.Марица,хващат риба и си мълчат за да не става калабалък по местата.Аз ходя всеки ден и познавам доста хора който хващат,и си мълчат.Затова аз ще ви открехна за какво става въпрос.Шарани от 2-3-4-5,до 8кг ги хващат на качамак - пружина и над нея се слага едно речно олово по голямо,а на кукичките слагате стиропор,намирате по спокойни води със бавно течение (такива са около свинарниците преди 9-ти километър и от двете страни на реката) и във общи линий е това.Лошото само е в това че по новите разпоредби не може да се лови на повече от една пръчка.Но има хора който рискъват и хващат.Имам приятелче което за десетина дни е хванало около 7-8 бр хубави шарана.Аз ходих вчера след обед да го видя там на място и се уверих със очите си че може да се лови и на по малка вода със успех.За съжаление вчера не изкара нищо, но трябва да знаете че се иска чакане.Наблюдавах доста хора на около и имаше хора които ловяха на леко и на изтичане,нагазили във водата направиха по кило две маришка мряна.Сом и шаран си дава на марица но са малко хората които знаят как да ги ловят.Сома може да се лови на чакане на воден червей,който се вади от марица на място и се търси във тинести места под корените на папура,и трябва да се престрашавате да се пойзцапате малко и да се поровите из тинята.Водния червей е много ефикасна стръф и на него удря и едрия шаран.Не можете да отидете по марица със 0.10 - -0.12 корда,на бял червей или на мъмрек и да искате да хванете голяма риба,затова всеки вика няма риба.Мислете със главите си и когато отидете си направете такъми точно за сом или шаран,ако не знаете попитайте.Но най-важното нещо си остава чакането,ако сте отделили следобеда за риба,хвърляйте въдиците и чакайте,вадете ги само ако се затлачат нмого със листа и водорасли,или течението ги избута много на доло.Ако днес не ви удари то утре със сигорност ще удари.На слука и знайте ПОСТОЯНСТВОТО МУ Е МАЙКАТА.

Дано съм ви бил полезен.
Колега а знаеш ли някои местенца по близо до хасково (горе долу от димитровград до симеоновград).
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

В колко теми трябва да зададеш един и същ въпрос?!?!?!?
При последно мнение,от преди две години,не бе ли редно за съживиш темата с едно "Здравейте!" поне?!?!? :evil:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Има спортове с ножичен удар :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
viksana
новобранец
новобранец

Мнение от viksana »

Здравейте от мен!Темата преди 2 години е била доста интересна..Сега мисля да е живна малко..Идва същия период есента,щуката почва да взима шарана и сома не остават по-назад..Мисля,че няма да е лошо да почваме да обменяме инфо за Марица край Пловдив..Искам да попитам някой знае ли какво излиза в града край Герджика?Искам да отида там да вида какво става!!! ;)
dsa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dsa »

И като отиде, кво стана?
ZIKO
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от ZIKO »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Така .......времето се захлади,щуката взе да се обажда и тя по Марица.Шарана си дава и всичко живо и умряло от Хасково на доло ходи и го мори.Няма хубаво място надоло по реката където да няма нахвърляни по 5-10 въдици,положението е страшно и незнам тези от инспекцията по рибарство какво правят.Няма следобед във който да съм отишал на реката и някой да ми е направил проверка.Шарана е много вкусен,но някой колеги направо барикадирват цели участъци и неможе човек да лови на спокойствие.Пляскат,къпят се влизат-излизат,направо страшна работа.За три следобяда,имаме по едно самче от по 2-3кг,по две шаранчета 3-4кг.Стръф -хляб омешен със царевично брашно и на пружина а на кукичките стара-суха царевица.Бяхме трима човека и отивахме на мястото от три следобед до към осем часа със три дънни на пружина.Водата рязко се застуди и по време на въртенето за сом ни удряха и щуки.Четири малки и една три килограма която взехме.Ловете на малки примамки,имам предвид малки воблери,щуката е като луда.Използувайте най-малките сини и кафяви на Ъгли Дъг и едни оранжави на Рапала.Колкото е по дребен воблера толкова по добре взима щуката.Още няколко дни и ще започне да взима по настървено.
тази година и аз сте си пробвам касмета на марица стана ми интересно.макар че сам сигорен че за пьрво ходене улов няама да има но все пак сте опитам сомлетата.
shoplandeca
новобранец
новобранец

Re: Re:

Мнение от shoplandeca »

Пуста му и Марица.Нищо не дава или то поне нагоре от моста за колелото на Пазарджишко шосе.Миналата година и по миналата,а бе 4-5 години назад като ходих по тия места от време на време си хващах по 1,2,3 шаранчета около килцето,излизаше хубав кефал,хубава мряна ще ти удари,а бе събираше се рибичка за едно ядене,на мен това ми е достатъчно.Сега за 6 ходения общия сбор ми е 2 мряни,1 кефал(дребничък) и едно сомче около половинката и естествено пуснах всички обратно.3 пъти оставах вечерта до към 1 часът на светещо перо и нищо и нищо.Да кажа,че от време на време че почукне стръвта и тва го няма,все едно съм хвърлил на брега.Не обичам дънния риболов и за това само на перце с яка корда между върбите си хвърлям ама рибата или я няма или не иска да вземе.Единият от тия 6 ходения бях зад село Оризаре,от страната на селото.От другата страна срещу мен беше хвърлил един мургав колега.Шарана му скочи(следобяд към 6,30-7) на половин метър от перата и въобще не иска да му удари.Човека след половин час си събра такъмите и с думите"Нищо не дава на тая река" си тръгна.Дайте малко информация ако някой знае що е така работата.Като ходи някой хваща ли нещо.Направо съм се отчаял вече. :( :( :(
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Абе,дава си реката,просто тези места/6-9км/ постоянно се мрежосват,токаджийстват и др. има много "пишман" рибари с 5-15бр.въдици/коя на пружина,коя на парашут/ и рибата се е свряла в миша дупка.
Днес трябва непременно да отидеш,ако искаш да хванеш шаран-сигурен съм,че ще се храни.По-подходящо време за шаран,както и за змиорка не е имало от началото на забраната.Наслука. 8)
П.С.Вчера отново за пореден път се убедих,че приказките за лошото време и активността на сома са пълни глупости.
валатът не най-лошото нещо на света
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

аксел написа:Абе,дава си реката,просто тези места/6-9км/ постоянно се мрежосват,токаджийстват и др. има много "пишман" рибари с 5-15бр.въдици/коя на пружина,коя на парашут/ и рибата се е свряла в миша дупка.
Днес трябва непременно да отидеш,ако искаш да хванеш шаран-сигурен съм,че ще се храни.По-подходящо време за шаран,както и за змиорка не е имало от началото на забраната.Наслука. 8)
П.С.Вчера отново за пореден път се убедих,че приказките за лошото време и активността на сома са пълни глупости.
Колега,бях за риба на Марица на 18 както ми препоръча и стоях до 00:30.Хвърлях между две много близки върби(имаше местенце за едно перце) 4 часа и беше си дълбоко към 2,20.Скъсах 3 куки поради тази причина ама не тва ме притеснява,нито едно почукване-е тва ме притеснява.После се преместих на 10-ина метра на по откритото и там същата работа и в 00:30 не ми издържаха нервичките и си тръгнах.За риболовците си прав,че всеки разпъва по колкото може въдици.Аз ходя с 3 въдици,две перца с по 1 кука за да мога да хвърлям на различни примамки и една за сом ,ей така да има,не че нещо ми е удряло досега на нея,ама за тръпката :D.Бракониерски изпълнения по тия места още не съм виждал,надявам се и да не видя иначе калабалък голям.Ся съм решил да дам малко почивка на рибата щото вече се "нахващах" :wink: :wink: ,другия месец,може би...
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Има още една подробност,извинявай колега,но съм забравил да ти я кажа.Рибата на Марица,основно шаранът сега се храни сутрин много рано,или от 01-до към 03ч. през нощта.Вечер водата е най-топла и рибата всичката е горе,на повърхността,мисля това е основната причина за неуспеха.Разбира се можеш да пробваш шаран на плувка на изтичане в бързея по обед.Водата е много малка и можеш да разчиташ на успешен риболов на дъно когато нивото на водата се покачва.От много години съм забелязал,че при лошо,дъждовно време през лятото активността на шарана рязко се покачва,за сметка на сома.Наслука.
валатът не най-лошото нещо на света
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Направи ми впечатлени следното:Отивам към 16,17,18,19 часът,хвърлям и нищо докато не почне да свечерява и да се губи перото от поглед не бара нищо или най много 2-3 потропвания без да вземе хубаво.Дойде ли този момент започва да кълве и то постоянно по едрата мряна,кефалът,дребните рибоци започват постоянно да бъзикат,за шаран да не говорим него го няма в тая река.Откачена работа е тая Марица.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”