Платерина на Вромос

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Платерина на Вромос

Мнение от Jackomo »

Здравейте колеги, за първи път публикувам тема, така че ако нещо сбъркам моля да ме извините.
Вчера /24 август/ отидохме на плаж на Вромос със съпругата ми и както винаги разпънах въдиците за платерина. Не се надявах на кой знае каква слука, защото от месец и половина почти не кълвеше, но само за час и половина хванахме 9 платерини а и изтървахме немалко. Ще се опитам да кача и снимки.
Иван Събев
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Платерина на Вромос

Мнение от КИРО »

А Вромос в Гърция ли е?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Вромос е едно заливче ако не се лъжа до Черноморец.А аз вчера за 2 часа хванах 10 платерини или иларии на Шофьорския плаж незнам кое е правилното наименование на тази риба.Имах и четири изтървани всичките ги изтървах на брега можеби кукити ми бяха малки.Но въпреки това риболова беше интересен.Ще кача снимки в галерията.Ако някои може да ги сложи тук.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Ами точно затова лавраците и платерините там са много големи, за справка Стамен Царков.
Пашата обича смелите.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Изображение
А сега де? :roll:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Колега БРАВО, имал си слука, не като другите колеги, които бяха почти до Атия. Бяхме на плаж в северния край на залива и имаше рибари, но от 09.30 до 14.30 не видях да изкарат риба - освен ако не са имали слука по-рано сутринта. Имаше и лодкари, но излязаха с по 2-3кг. попчета - единия даже се оплака, било трагедия от 6.00 до 13.30 да висят за 3кг риба.
Определено сте оцелили мястото :D :D - УСПЕХ и за напред!
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Благодаря на моряк за снимките. :D И да попитам понеже съм новобранец в риболова това платерина ли е или илария :?
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

На снимката виждам седем платерини и две риби които не мога да определя.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Аз пък виждам 10 риби на снимката с цигарената кутия и според мен всичките са платерини :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jackomo »

hgtod написа:Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.
И аз съм чувал, че там пясъка е радиоактивен поради близостта с мини "Росен", където преди много години добивали уран. Да ама не, защото ако имаше радиоактивност достъпът до плажа щеше да е забранен, а там цяло лято е фул с плажуващи и рибари. Освен това не е " малко заливче" а доста голям залив и е с удобен достъп за лодки с колесари.
Иван Събев
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Извинете ме за невежството.Въпреки,че от 77 до 89г,без прекъсване,всяко лято съм бил там учение в Атия.
Знам го тъмния пясък,а само какъв сафрид излизаше на нос Атия.Там май съм си го изкарал за целия живот,та сега пак пълня лондите,ама съм намалил размера на лондата.
Също така пак в този залив съм наблюдавал пасажите на кефал / илария,платерина,аз не мога да им правя разлика/
Докъдето ти стига погледа,наляво и надясно,само огромни пасажи,явно са си хвърляли хайвера тогава,защото под тях беше сафрида.
А южно от нос Атия,преди стрелбището,има доста разпилени камъни в морето,а там около тези камъни сме вадили скариди,като тези бланшираните,дето ги продават в Метро.
Ай стига спомени.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
hellion
новобранец
новобранец

Мнение от hellion »

Jackomo написа:
hgtod написа:Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.
И аз съм чувал, че там пясъка е радиоактивен поради близостта с мини "Росен", където преди много години добивали уран. Да ама не, защото ако имаше радиоактивност достъпът до плажа щеше да е забранен, а там цяло лято е фул с плажуващи и рибари. Освен това не е " малко заливче" а доста голям залив и е с удобен достъп за лодки с колесари.
Набеден е за такъв, защото са искали да го използват за сметище при разширяването на пристанището. За щастие не само че не са успели, а даже са му направили услуга защото там все още няма хотели :D
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Щом няма хотели,значи не му е чиста работата на района...... Като погледне човек на какви невероятни места се строи,пък там да няма,значи има нещо дето не е наред. Теория на конспирацията се заформи като гледам..:wink: :wink: :wink:
То и Варненското езеро уж се било изчистило,ама аз там риба не ловя,хем ми е на "ачик" място.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

чуруликпенчо написа:k:
То и Варненското езеро уж се било изчистило,ама аз там риба не ловя,хем ми е на "ачик" място.
То и как да се изчисти само!?Циркулацията на свежа вода май е само в районът на двата канала.Всичката мерзост дето се излива в езерото просто се утаява.Факт е че кефаловите риби в езерото се отличават от морските - леееко жълтеникав оттенък и ясно изразен тумбест корем.Тия като ги хванеш и осират всичко наокулу.Съвсем разбираемо е че не ловиш там.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”