Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Платерина на Вромос
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- научил се да хвърля
Платерина на Вромос
Здравейте колеги, за първи път публикувам тема, така че ако нещо сбъркам моля да ме извините.
Вчера /24 август/ отидохме на плаж на Вромос със съпругата ми и както винаги разпънах въдиците за платерина. Не се надявах на кой знае каква слука, защото от месец и половина почти не кълвеше, но само за час и половина хванахме 9 платерини а и изтървахме немалко. Ще се опитам да кача и снимки.
Вчера /24 август/ отидохме на плаж на Вромос със съпругата ми и както винаги разпънах въдиците за платерина. Не се надявах на кой знае каква слука, защото от месец и половина почти не кълвеше, но само за час и половина хванахме 9 платерини а и изтървахме немалко. Ще се опитам да кача и снимки.
Иван Събев
- Живко Василев
- разбира нещата
Re: Платерина на Вромос
Вромос е едно заливче ако не се лъжа до Черноморец.А аз вчера за 2 часа хванах 10 платерини или иларии на Шофьорския плаж незнам кое е правилното наименование на тази риба.Имах и четири изтървани всичките ги изтървах на брега можеби кукити ми бяха малки.Но въпреки това риболова беше интересен.Ще кача снимки в галерията.Ако някои може да ги сложи тук.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.
Ами точно затова лавраците и платерините там са много големи, за справка Стамен Царков.
Пашата обича смелите.
-
- учете се от него
Колега БРАВО, имал си слука, не като другите колеги, които бяха почти до Атия. Бяхме на плаж в северния край на залива и имаше рибари, но от 09.30 до 14.30 не видях да изкарат риба - освен ако не са имали слука по-рано сутринта. Имаше и лодкари, но излязаха с по 2-3кг. попчета - единия даже се оплака, било трагедия от 6.00 до 13.30 да висят за 3кг риба.
Определено сте оцелили мястото
- УСПЕХ и за напред!
Определено сте оцелили мястото

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- Живко Василев
- разбира нещата
Благодаря на моряк за снимките.
И да попитам понеже съм новобранец в риболова това платерина ли е или илария 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- сериозен играч
На снимката виждам седем платерини и две риби които не мога да определя.
Аз пък виждам 10 риби на снимката с цигарената кутия и според мен всичките са платерини 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- научил се да хвърля
И аз съм чувал, че там пясъка е радиоактивен поради близостта с мини "Росен", където преди много години добивали уран. Да ама не, защото ако имаше радиоактивност достъпът до плажа щеше да е забранен, а там цяло лято е фул с плажуващи и рибари. Освен това не е " малко заливче" а доста голям залив и е с удобен достъп за лодки с колесари.hgtod написа:Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.
Иван Събев
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Извинете ме за невежството.Въпреки,че от 77 до 89г,без прекъсване,всяко лято съм бил там учение в Атия.
Знам го тъмния пясък,а само какъв сафрид излизаше на нос Атия.Там май съм си го изкарал за целия живот,та сега пак пълня лондите,ама съм намалил размера на лондата.
Също така пак в този залив съм наблюдавал пасажите на кефал / илария,платерина,аз не мога да им правя разлика/
Докъдето ти стига погледа,наляво и надясно,само огромни пасажи,явно са си хвърляли хайвера тогава,защото под тях беше сафрида.
А южно от нос Атия,преди стрелбището,има доста разпилени камъни в морето,а там около тези камъни сме вадили скариди,като тези бланшираните,дето ги продават в Метро.
Ай стига спомени.
Знам го тъмния пясък,а само какъв сафрид излизаше на нос Атия.Там май съм си го изкарал за целия живот,та сега пак пълня лондите,ама съм намалил размера на лондата.
Също така пак в този залив съм наблюдавал пасажите на кефал / илария,платерина,аз не мога да им правя разлика/
Докъдето ти стига погледа,наляво и надясно,само огромни пасажи,явно са си хвърляли хайвера тогава,защото под тях беше сафрида.
А южно от нос Атия,преди стрелбището,има доста разпилени камъни в морето,а там около тези камъни сме вадили скариди,като тези бланшираните,дето ги продават в Метро.
Ай стига спомени.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Набеден е за такъв, защото са искали да го използват за сметище при разширяването на пристанището. За щастие не само че не са успели, а даже са му направили услуга защото там все още няма хотелиJackomo написа:И аз съм чувал, че там пясъка е радиоактивен поради близостта с мини "Росен", където преди много години добивали уран. Да ама не, защото ако имаше радиоактивност достъпът до плажа щеше да е забранен, а там цяло лято е фул с плажуващи и рибари. Освен това не е " малко заливче" а доста голям залив и е с удобен достъп за лодки с колесари.hgtod написа:Вромос е едно заливче с радиоактивно пясъче между Атия и Черноморец.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Щом няма хотели,значи не му е чиста работата на района...... Като погледне човек на какви невероятни места се строи,пък там да няма,значи има нещо дето не е наред. Теория на конспирацията се заформи като гледам..
То и Варненското езеро уж се било изчистило,ама аз там риба не ловя,хем ми е на "ачик" място.

То и Варненското езеро уж се било изчистило,ама аз там риба не ловя,хем ми е на "ачик" място.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
То и как да се изчисти само!?Циркулацията на свежа вода май е само в районът на двата канала.Всичката мерзост дето се излива в езерото просто се утаява.Факт е че кефаловите риби в езерото се отличават от морските - леееко жълтеникав оттенък и ясно изразен тумбест корем.Тия като ги хванеш и осират всичко наокулу.Съвсем разбираемо е че не ловиш там.чуруликпенчо написа:k: