Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Сопот
Модератор: sapuna
яз.Сопот
Здравейте!Някой ако има някакфа информация относно риболова на яз.Сопот,нека да я сподели.. 

-
- фен клуб-скобар
Re: яз.Сопот
Марко ФилософаMarco Polo написа:"От непроверени източници разбрахме, че рибата там е относително добре даваща, а чистотата - даваща удовлетворение за душата..."

Отговори на човека на български

- MITKO70
- кандидат преподавател
И мен ме интересува какво е положението но язовира,въпреки мрежите дето прибират.Но ти си от района,би трябвало да знаеш,в Троян имате добър магазин за рибарски принадлежности ,на наш колега ,там би трябвало да има инфо 

Всичко може,но не всеки го можe.

Ами да,но аз ще ходя в петък на Сопот и за това още не сам ходил в магазина...в четвъртак съм там 

Не дава добре има много браконйиери
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Кой колега има магазин в Троян? Аз преди 2-3 седмици бях там,обикалях си с тениската http://www.nariba.com като бях за риба ама никой не се издаде че е от форума
То в Троян има 4 магазина и ги разучих всичките хи хи хи:) На яз. Сопот даваше предимно каракуда - добра и костур дребен. Наистина отвсякъде е във водорасли,дано имаш лодка.Успех

Ще те спукам,рибо!
-
- вече хвърля и на тежко
На 24.08.2008 год. бях там и мога да дам следната информация:
1. Много ниско ниво - може би е нормално за сезона, но аз ходих за пръв път и ми се струва че оголената част е много голяма. Визуално нивото е поне 7-8 метра под нормалното (ако не и повече!). Последните 2-3 метра до водата беше много кално. Сигурно последното спадане е било много скоро.
2. Костура е много активен и гонеше като за световно.... Масови поскоци на дребосък извън водата, като това продължи през целия ден. Може да е била и бяла риба, но като имам предвид жегата (35 градуса) по-вероятно е бил костур. Не сме ловили целенасочено костур, но кълвеше на бял и торен.... Сигурно на рибе ще дава повече.
3. Излизаха дребни до средни каракуди и средни бабушки (или червеноперки), а също така уклей (или нещо което прилича на много голям уклей - около 20см.). Стръв - торен, бял, жито. Ловихме както на плувка така и на фидер. На плувката на стръв червей - доста едри слънчаци. На царевица нищо не пипна, но не сме и упорствали много. Баджанака закачи нещо по-едро - около 2-3 кг. (може би амур или нещо подобно), но преди да успея да го гребна с кепа, скъса и избяга с двеста! Повода беше много тънък...
4. Има много миди и охлюви по дъното. Бързо протриват влакното и лесно се къса, ако не се следи и проверява преди всяко презамятане.
5. Очевидно не бяхме избрали подходящо място. Бяхме на около 30-40 метра от кулата. Според информация получена по-късно (след като се прибрахме), май е по-добре да се пробва от към устието.
Така ги видях аз нещата. Дано съм ти бил полезен.
1. Много ниско ниво - може би е нормално за сезона, но аз ходих за пръв път и ми се струва че оголената част е много голяма. Визуално нивото е поне 7-8 метра под нормалното (ако не и повече!). Последните 2-3 метра до водата беше много кално. Сигурно последното спадане е било много скоро.
2. Костура е много активен и гонеше като за световно.... Масови поскоци на дребосък извън водата, като това продължи през целия ден. Може да е била и бяла риба, но като имам предвид жегата (35 градуса) по-вероятно е бил костур. Не сме ловили целенасочено костур, но кълвеше на бял и торен.... Сигурно на рибе ще дава повече.
3. Излизаха дребни до средни каракуди и средни бабушки (или червеноперки), а също така уклей (или нещо което прилича на много голям уклей - около 20см.). Стръв - торен, бял, жито. Ловихме както на плувка така и на фидер. На плувката на стръв червей - доста едри слънчаци. На царевица нищо не пипна, но не сме и упорствали много. Баджанака закачи нещо по-едро - около 2-3 кг. (може би амур или нещо подобно), но преди да успея да го гребна с кепа, скъса и избяга с двеста! Повода беше много тънък...
4. Има много миди и охлюви по дъното. Бързо протриват влакното и лесно се къса, ако не се следи и проверява преди всяко презамятане.
5. Очевидно не бяхме избрали подходящо място. Бяхме на около 30-40 метра от кулата. Според информация получена по-късно (след като се прибрахме), май е по-добре да се пробва от към устието.
Така ги видях аз нещата. Дано съм ти бил полезен.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Марти, отиди при Светла или Йоско. Те са сърцето на истинските риболовци от Троян! В техните магазини има и касички в които всеки може да си пусне лептата за зарибяване на Сопот. Ежегодно го правят! Отиди и се запознай с тях. Скромни, свестни хора, които не се натрапват на никого и тихо си вършат обшополезна работа.

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Sme6nika,и на останалитеблагодаря за информацията.Аз ще ходя в петък и като се върна и аз ще драсна някой ред за положението там!