Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

куки
Модератор: sapuna
куки
Колеги,виждам че се пише за влакното което се използва за даден риболов,но скоро нищо не се пише за куките които използваме за различните видове риболов.Затова реших да се поразнообразим и да разминим виждания затова кой,какви куки използва в даден риболов.
Re: куки
В зависимост от големината на рибата и стъвта която слагам на куката аз използвам следните модели куки:
директен телескоп:Drennan-fine maggot,Mustad-long point и Gamakatsu
за пъчка с водаи на леко:Mustad-match,VMC
за дънен риболов: на косъм-Karp Kirbed
за шаран-ковани на Mustad
директен телескоп:Drennan-fine maggot,Mustad-long point и Gamakatsu
за пъчка с водаи на леко:Mustad-match,VMC
за дънен риболов: на косъм-Karp Kirbed
за шаран-ковани на Mustad
-
- и господ не е толокова добър
Има такава тема в "риболов на шаран".Ако искаш да е актуална нека се пиши според модела на рибата и куките.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Добре тогава нека да се уточним за каракуда.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Коя серия на Мустад,че аз знам много,ама айде да уточня-204,264.Като втората от посочените е жълта и е подходяща за царевица и жито.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Аз предимно ходя за платика/таранка/червеноперка. Преди може би 4-5 години бяха пуснали една серия черни карбонови куки TRITON - за торен червай перфектни. Бяха с много специфична извивка - закачи ли се риба - няма откачане. И нямаха изправяне тея куки. Страхотни бяха, но ги спряха маскарите. Сега ловя само с MUSTAD - жълти. Много тънки и остри, но лесно се изправят.
В момента за риболов на каракуда на лека използвам само Камасан В611,В560.Не са лоши и куките на Дренан Polemaster.За мен в момента това са куките за този вид риба.
-
Ето куките с коитоловя каракуди и дребни шарани.butnik написа:Коя серия на Мустад,че аз знам много,ама айде да уточня-204,264.Като втората от посочените е жълта и е подходяща за царевица и жито.

За големи риби.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Илийка,тя не е ли малко тежка за каракуда,баш шаранска си е ,и ако не ме лъже паметта е кована.За каракуда иска по тънка кука-204 или 264 на Мустад.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
Аз малко съм по нестандартните работи.За бели червеи използвам от вързаните на дайва.А тез за торен и царевица.butnik написа:Илийка,тя не е ли малко тежка за каракуда,баш шаранска си е ,и ако не ме лъже паметта е кована.За каракуда иска по тънка кука-204 или 264 на Мустад.

-
- сериозен играч
Първата горе каракуда,втората шарко,марка-Матадор,две куки 6 евро,мноо здрави-нема майтап.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!