КОЯ Е НАЙ ВКУСНАТА РИБА?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Филе калкан

Мнение от Milena »

dzigy написа:за бялата риба много отива магданоз в масло с малко лимон. пробвай и ми кажи дали ти харесва
Добре-мисля,че ще ми хареса :wink:
Аватар
ElGato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ElGato »

Това за шарана е абсолютно вярно , къде къде е по - вкусен дивака , а що се отнася до лефера , смятам че вкусовите му качества са много прехвалени от хорицата живеещи покрай черноморието :lol:
Работата е за хора , които не ходят на риба :)
Аватар
smadoka
новобранец
новобранец

Мнение от smadoka »

На мен лично Бялата риба най ми харесва :D
Аватар
erty
новобранец
новобранец

Мнение от erty »

На мен Сома най-много ми харесва.Хубаво препържен с бира :lol:
Краси
новобранец
новобранец

Мнение от Краси »

За мен най добрата риба е черна мряна или пъстърва балканка,пържена в тиган на огнище.Ако не сте пробвали опитайте ,уникално е,по желание след като я свалите от горещата мазнина я залейте с оцет и чесън става фантазия,толко бяло вино може да поеме че си нямате представа.добър апетит
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
dave
новобранец
новобранец

Мнение от dave »

Левака написа:
Краси написа:За мен най добрата риба е черна мряна или пъстърва балканка,пържена в тиган на огнище.Ако не сте пробвали опитайте ,уникално е,по желание след като я свалите от горещата мазнина я залейте с оцет и чесън
Бате ако си позволиш да залееш балканката с тая подправка за шкембе чорба....... :idea:
.. това се прави само за миризливи риби... :wink: (оцет и чесън) :lol:
Краси
новобранец
новобранец

Мнение от Краси »

оПИТАЙ ПЪРВО МРЯНА ИЛИ БАЛКАНКА ПЪРЖЕНИ В ТИГАН НА ОГНИЩЕ,НЕ НА ЕЛЕКТ.КОТЛОН,НЕ НА ГАЗОВ А НА ОГНИЩЕ,ТОГАВА МОЖЕ ДА МИ ГОВОРИШ ЗА ЗАЛИВКА ЗА ШКЕМБЕ ЧОРБА.РИБА СЕ ПЪРЖИ В СИЛНО СГОРЕЩЕНА МАЗНИНА А ТОВА СЕ ПОСИГА САМО ВЪРХУ ОГЪН,ДА ОБЛИЗВАТ ПЛАМЪЦИТЕ ЦЕЛИЯ СЪД В КОЙТО ПЪРЖИШ.
Запален съм ужасно по лова,но поне не открих такъв форум,а и риболова не ми е много чужд влязох тук.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Да така е , но опитай да я оваляш в царевично брашно...по хрупкава и вкусна става...
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

МАЙ ЧЕ АКО Е МНОГО СИЛЕН ОГЪНЯ РИБАТА ПОПРЕГАРЯ ПО БЪРЗО ОТ КОЛКОТО ТРЯБВА ПА И СИЛЕН ОГЪН СЕ ПОСТИГА СЪС ЕДИН ДОБЪР
ГАЗОВ КОТЛОН И С ПОВЕЧКО ОЛИО ТРЕБЕ ДА Е... 8) 8)
А ЗАЛЕЕШ ЛИ НАИСТИНА СЛАДКА РИБА СЪС ТЕЗ ЗАЛИВКИ , ПО ДОБРЕ
НЕ Я ПЪРЖИ. ПОЛЗВАЙ ЧЕСЪНА ЗА НЕКОЙ МИРИЗЛИВ ШАРАН ПРИМЕРНО.. :shock: :shock:
Краси
новобранец
новобранец

Мнение от Краси »

Газов котлон никога неможе да нагрее мазнината до такава степен както огъня от огнището,на газов или об.котлон става като варена,това за подправките е за вкус,който обича,не е задължително да се слага,аз поне обичам чесън затова.Но знай че за риба трябва силно нагорещена мазнина.ОПИТАЙ НЯКЪДЕ НАВЪН,АКО НЯМАШ ДОСТЪП ДО ОГНИЩЕ,ВЗЕМИ ДЪЛБОК ТИГАН И НАПРАВО ВЪРХУ ОГЪНЯ,НЕМОЖЕ ДА ПРЕГОРИ АКО Я ПАЗИШ,ЩЕ ВИДИШ КОЛКО Е ПО ВКУСНА ПЪРЖЕНАТА РИБА ТАКА.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Тая заливка и викат "СКУРДАЛЯ" и слагат още нещо...на морето дивисил/лиощян/... не съм спец по готвенето в къщи рибата я приготвят жените...майка ми и съпругата... А ПРОБВАЛИ ЛИ СТЕ ШАРАН НА ФУРНА С НАСТЪРГА КАШКАВАЛ И ЧЕРНО ПИПЕРЧЕ... Другия номер който правя е да накисна вечерта шайбите или такусите от шарана в прясно мляко...преседява в хладилника...вкусът му е коренно различен...не мирише на тиня и ...т.н.
Краси
новобранец
новобранец

Мнение от Краси »

Не искам да се хваля,но мога да дам добри рецепти за вкусни гозби,хората около мен казват че съм добър кулинар,особенно за дивеч.Няма нищо лошо в това да разменим опит,човек се учи докато е жив,а и нали за това са тези киберконтакти.НАСЛУКА НА ВСИЧКИ И ДОБЪР АПЕТИТ СЛЕД ТОВА С УЛОВЕНИЯ УЛОВ.
Краси
новобранец
новобранец

Мнение от Краси »

Да,печения шаран е хубав,но да е с черен гръб.На Антон Ивановци е вкусен шарана.Има и още една заливка за риба на скара или на фурна,зехтин,риган и лимон.Омешват се и се маже рибата докато се пече на скарата.Ципурата става прекрасна приготвена по този начин.
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

zdraveite

Мнение от jordan_fena »

da vi kaja 4estno nai-vkusnata si e krotu6kata nema poo hubava ot neq
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Milena »

Аз мнаго обичам риба и морски деликатеси и смятам, че всяка риба си има своя индивидуален и неповторим вкус. А и дадена риба се приготвя по хиляди начини, така че и вкусовете са толкова :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”