Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Filstar vs Respect
Модератор: Paublo_Eskobar
Filstar vs Respect
Здравейте колеги.Някой може ли да даде мнение коя от двете захранки е по добра на Filstar или на Respect?Мисля да я използвам за шаранови риби и най-вече за шаран...? 

-
- разбира нещата
Re: Filstar vs Respect
Аз съм за FILSTAR , ползвам няколко от продуктите ....РАБОТЯТ 

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Local
- учете се от него
С 2 ръце за Респект, останал съм с впечатлението и опита, че в респект-а има доста повече едро-смляни частици и е доста по-богата на хранителни глезотии вътре, и слепва доста добре. Филстар-а ми се струва доста фино смляна захранка и цвета й хич не ми харесва за шаран, но това си е лично мое мнение... Успех колега, която и от 2-те да ползваш.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Local , няма да спорим , комемтираме. Сега до колкото аз зная идеята на захранката е да настърви рибата .
Филстара определено е по финна , идеята е да съдържа по дребни частици , които при поемане от рибата , да се усвояват и изразходват по бързо.
Едрите частици , я засищат ...
Захранката се подава така че да се , разпръсне(разпадне) във водата и да образува хранително петно. За това не зная защо твърдиш че трябва да се слепи. Това всяка захранка го "може" в зависимост от количеството вода , което се добави.
Комбинацията коята ползвам на FILSTAR , след много експерименти е : равни части от галета обикновенна или с аромат ванилия + тъмна ванилия + специал с Fumier De Pideon (тор от гълъби) + 50 до 100 грама бял , червей или с каквото там ще ловиш.Вода се добава по малко на няколко пъти .Идеята е сместа да остане леко суха . След оформянето топките отават по рехави и при мятането им във водата се разпадат още на повърхноста .
Задължително добавяйте в подхранката , от стръвта която ще слагате на куката.
В галерията си имам снимки с резултати на тази вълшебна комбинация , ....зеления живарник , някои ако може да ги качи , аз не успях.
Филстара определено е по финна , идеята е да съдържа по дребни частици , които при поемане от рибата , да се усвояват и изразходват по бързо.
Захранката се подава така че да се , разпръсне(разпадне) във водата и да образува хранително петно. За това не зная защо твърдиш че трябва да се слепи. Това всяка захранка го "може" в зависимост от количеството вода , което се добави.
Комбинацията коята ползвам на FILSTAR , след много експерименти е : равни части от галета обикновенна или с аромат ванилия + тъмна ванилия + специал с Fumier De Pideon (тор от гълъби) + 50 до 100 грама бял , червей или с каквото там ще ловиш.Вода се добава по малко на няколко пъти .Идеята е сместа да остане леко суха . След оформянето топките отават по рехави и при мятането им във водата се разпадат още на повърхноста .
В галерията си имам снимки с резултати на тази вълшебна комбинация , ....зеления живарник , някои ако може да ги качи , аз не успях.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Само не на Локала да даваш съвети,моля.И чети какво питат за шаран и шаранови риби.А храната за шаран трябва да е с по-едра структура,да се отсява дребосъкаЕдинствено за перки и уклеи може да ползваш финно смляна подхранка.И още нещо,шарана се придържа към дъното с финната храна какво правим,облак който даже може и да не стигне до дъното.Филстар го развалиха много,ако трябва да го сравнявам с Респекта бих предпочел последния,а и си е същата от както се появи на пазара,даже и я подобряват.Винаги избирам захранка според риболова,а Филстар като,че ли само ароматите им са различни.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
аэ лично предпочитам respekt эаштото е по едра и не сабира дребосьците даже добавям смляна царевица 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
ilelekov написа:аэ лично предпочитам respekt эаштото е по едра и не сабира дребосьците даже добавям смляна царевица

-
- фен клуб-скобар

Щом ще се търси шаран по-добре Респект. Има една "За шаран" (или как се водеше там ) вътре частиците са едри и подходящи за големи риби

ПП защо не сложите тази-

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- разбира нещата
Владо , Благодаря ти ...та за снимката това е от Лобош , миналата есен началото на Октомври за около 3 часа .
Имаше и други колеги около нас , но хващахме само и единсвенно ние ....защо ли
Бутник , казах че не искам да споря и ....т.нат. не уча никой - практиката го показва . Просто споделих какво ползвам аз
А иначе всеки си знае , с какво да си лови .
Върти ми се една идея ...да идем някъде , с двата различни микса . Да ударим , един състезателен риболов за някоко часа ...да видим коя е по "работеща" .Шарани за толкова кратко време нито едната от двете няма да задържи , предполагам това е ясно на всеки.
Имаше и други колеги около нас , но хващахме само и единсвенно ние ....защо ли

Бутник , казах че не искам да споря и ....т.нат. не уча никой - практиката го показва . Просто споделих какво ползвам аз

А иначе всеки си знае , с какво да си лови .
Върти ми се една идея ...да идем някъде , с двата различни микса . Да ударим , един състезателен риболов за някоко часа ...да видим коя е по "работеща" .Шарани за толкова кратко време нито едната от двете няма да задържи , предполагам това е ясно на всеки.
Факт !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами заповядайhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=33&t=17303+това не пише откъде си.С радост приемам оферти за мерене на п....и.Облога какъв е да знам как да се готвя. 

-
- разбира нещата
Благодаря за поканата , но едвали ще се възползвам ....до края на септември , няма мърдане , имам много монтажи на .....
А иначе съм си Перничанин , ноооо имам роднини в Пловдив . Така че ако "мърдам" натам ...ръкавицата остава хвърлена .
Ами да пожелая успех за сега ...и наслука.

Ами да пожелая успех за сега ...и наслука.
Факт !
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не се карайте коя е по добра. За същата цена взимаш jacson която е 2 пати по добра и от 2-те 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ползвам Джаксън от първия и внос,явно не следиш темите ми в успешни,а и няма караница,а и става въпрос за конкретно сравнение.И има още много А-та,правилна комбинация,правилно овлажняване,пресяване,според водоема как да си "настроиш" захранката,но не е мястото тук.Колега извини ме за спама.DrAkoN написа:Не се карайте коя е по добра. За същата цена взимаш jacson която е 2 пати по добра и от 2-те
- Local
- учете се от него
За слепването донякъде си прав, ОБАЧЕ докато е хвърлиш е слепена, а като пада надолу... това за усвояването на дребните частици не е вярно, като минат 2-3 шарана и захранката ти е усмукана та питат и за още , та абсурд да ги задържиш на твоето хранително петно. Когато ти е по фина манджата ще събереш дребосък, а едрата риба е предпазлива, никога няма да отиде да се храни масово, там където дребосъка плати яко. За справка погледай подводните филми на Korda.takezo написа:Local , няма да спорим , комемтираме. Сега до колкото аз зная идеята на захранката е да настърви рибата .
За насищането или нахранването на рибата... ти прехранен или наситен шаран виждал ли си... това е прасе... минава омита всичко и заминава... случвало ми се е по 5 пакета пелети да стрелям и с мъка да ги задържам пред мен.
Захранката трябва да е слепена яко за шарана! да не се отделят малки частици които привличат при пропадането на топката и да привлекат дребосъка, а защо стегната... е нали шарко се храни на дъното, и манджата трябва да слезне там, пък нека там се разпада и там си свършат работата всичките й съставки.
Рецептата която си дал ти не е за шаран, а за перки, при тях има ли гълъбова тор и ванилийка работата е ясна...
Пробвай 2 кг Респект Шаран и 1 кг Супер Фидер добави царевица и ще видиш че резултата ще ти хареса.
ПС: С разпръснато хранително петно (облак) ще задържиш уклеите и перките, но не и шарана. Обмисли всичко, което ти казах и пробвай.
Ако не съм бил ясен в нещо или ти се пита, питай, затова сме тук да се учим един от друг.
ПС2 : Отивам да хакна една биричка с малко сафридец, че то станало време за обедна почивка

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
Local съгласен съм ...
,само да добавя че , идеята на "моя" вариант е топката да се разпадне още при удара във водата и да направи "облак" , нека да видим още "работещи" комбинации.

Факт !