Filstar vs Respect

Модератор: Paublo_Eskobar

DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Filstar vs Respect

Мнение от DiE HarD »

Здравейте колеги.Някой може ли да даде мнение коя от двете захранки е по добра на Filstar или на Respect?Мисля да я използвам за шаранови риби и най-вече за шаран...? :D
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Filstar vs Respect

Мнение от takezo »

Аз съм за FILSTAR , ползвам няколко от продуктите ....РАБОТЯТ :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

С 2 ръце за Респект, останал съм с впечатлението и опита, че в респект-а има доста повече едро-смляни частици и е доста по-богата на хранителни глезотии вътре, и слепва доста добре. Филстар-а ми се струва доста фино смляна захранка и цвета й хич не ми харесва за шаран, но това си е лично мое мнение... Успех колега, която и от 2-те да ползваш.
Клавиатура риба не лови!!!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Local , няма да спорим , комемтираме. Сега до колкото аз зная идеята на захранката е да настърви рибата .

Филстара определено е по финна , идеята е да съдържа по дребни частици , които при поемане от рибата , да се усвояват и изразходват по бързо.

Едрите частици , я засищат ...

Захранката се подава така че да се , разпръсне(разпадне) във водата и да образува хранително петно. За това не зная защо твърдиш че трябва да се слепи. Това всяка захранка го "може" в зависимост от количеството вода , което се добави.

Комбинацията коята ползвам на FILSTAR , след много експерименти е : равни части от галета обикновенна или с аромат ванилия + тъмна ванилия + специал с Fumier De Pideon (тор от гълъби) + 50 до 100 грама бял , червей или с каквото там ще ловиш.Вода се добава по малко на няколко пъти .Идеята е сместа да остане леко суха . След оформянето топките отават по рехави и при мятането им във водата се разпадат още на повърхноста .

Задължително добавяйте в подхранката , от стръвта която ще слагате на куката.

В галерията си имам снимки с резултати на тази вълшебна комбинация , ....зеления живарник , някои ако може да ги качи , аз не успях.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Само не на Локала да даваш съвети,моля.И чети какво питат за шаран и шаранови риби.А храната за шаран трябва да е с по-едра структура,да се отсява дребосъкаЕдинствено за перки и уклеи може да ползваш финно смляна подхранка.И още нещо,шарана се придържа към дъното с финната храна какво правим,облак който даже може и да не стигне до дъното.Филстар го развалиха много,ако трябва да го сравнявам с Респекта бих предпочел последния,а и си е същата от както се появи на пазара,даже и я подобряват.Винаги избирам захранка според риболова,а Филстар като,че ли само ароматите им са различни.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ilelekov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ilelekov »

аэ лично предпочитам respekt эаштото е по едра и не сабира дребосьците даже добавям смляна царевица 8)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ilelekov написа:аэ лично предпочитам respekt эаштото е по едра и не сабира дребосьците даже добавям смляна царевица 8)
:smt023
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Изображение-резултатите на колегата

Щом ще се търси шаран по-добре Респект. Има една "За шаран" (или как се водеше там ) вътре частиците са едри и подходящи за големи риби :smt023

ПП защо не сложите тази- :smt023 катринка в емотиконите вместо таиз- :bear:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Владо , Благодаря ти ...та за снимката това е от Лобош , миналата есен началото на Октомври за около 3 часа .
Имаше и други колеги около нас , но хващахме само и единсвенно ние ....защо ли :lol:

Бутник , казах че не искам да споря и ....т.нат. не уча никой - практиката го показва . Просто споделих какво ползвам аз :wink:

А иначе всеки си знае , с какво да си лови .

Върти ми се една идея ...да идем някъде , с двата различни микса . Да ударим , един състезателен риболов за някоко часа ...да видим коя е по "работеща" .Шарани за толкова кратко време нито едната от двете няма да задържи , предполагам това е ясно на всеки.
Факт !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами заповядайhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=33&t=17303+това не пише откъде си.С радост приемам оферти за мерене на п....и.Облога какъв е да знам как да се готвя. :D
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Благодаря за поканата , но едвали ще се възползвам ....до края на септември , няма мърдане , имам много монтажи на ..... :cry: :cry: :cry: А иначе съм си Перничанин , ноооо имам роднини в Пловдив . Така че ако "мърдам" натам ...ръкавицата остава хвърлена .

Ами да пожелая успех за сега ...и наслука.
Факт !
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Не се карайте коя е по добра. За същата цена взимаш jacson която е 2 пати по добра и от 2-те :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

DrAkoN написа:Не се карайте коя е по добра. За същата цена взимаш jacson която е 2 пати по добра и от 2-те :D
Ползвам Джаксън от първия и внос,явно не следиш темите ми в успешни,а и няма караница,а и става въпрос за конкретно сравнение.И има още много А-та,правилна комбинация,правилно овлажняване,пресяване,според водоема как да си "настроиш" захранката,но не е мястото тук.Колега извини ме за спама.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

takezo написа:Local , няма да спорим , комемтираме. Сега до колкото аз зная идеята на захранката е да настърви рибата .

Филстара определено е по финна , идеята е да съдържа по дребни частици , които при поемане от рибата , да се усвояват и изразходват по бързо.

Едрите частици , я засищат ...

Захранката се подава така че да се , разпръсне(разпадне) във водата и да образува хранително петно. За това не зная защо твърдиш че трябва да се слепи. Това всяка захранка го "може" в зависимост от количеството вода , което се добави.

Комбинацията коята ползвам на FILSTAR , след много експерименти е : равни части от галета обикновенна или с аромат ванилия + тъмна ванилия + специал с Fumier De Pideon (тор от гълъби) + 50 до 100 грама бял , червей или с каквото там ще ловиш.Вода се добава по малко на няколко пъти .Идеята е сместа да остане леко суха . След оформянето топките отават по рехави и при мятането им във водата се разпадат още на повърхноста .

Задължително добавяйте в подхранката , от стръвта която ще слагате на куката.

В галерията си имам снимки с резултати на тази вълшебна комбинация , ....зеления живарник , някои ако може да ги качи , аз не успях.
За слепването донякъде си прав, ОБАЧЕ докато е хвърлиш е слепена, а като пада надолу... това за усвояването на дребните частици не е вярно, като минат 2-3 шарана и захранката ти е усмукана та питат и за още , та абсурд да ги задържиш на твоето хранително петно. Когато ти е по фина манджата ще събереш дребосък, а едрата риба е предпазлива, никога няма да отиде да се храни масово, там където дребосъка плати яко. За справка погледай подводните филми на Korda.

За насищането или нахранването на рибата... ти прехранен или наситен шаран виждал ли си... това е прасе... минава омита всичко и заминава... случвало ми се е по 5 пакета пелети да стрелям и с мъка да ги задържам пред мен.

Захранката трябва да е слепена яко за шарана! да не се отделят малки частици които привличат при пропадането на топката и да привлекат дребосъка, а защо стегната... е нали шарко се храни на дъното, и манджата трябва да слезне там, пък нека там се разпада и там си свършат работата всичките й съставки.

Рецептата която си дал ти не е за шаран, а за перки, при тях има ли гълъбова тор и ванилийка работата е ясна...

Пробвай 2 кг Респект Шаран и 1 кг Супер Фидер добави царевица и ще видиш че резултата ще ти хареса.

ПС: С разпръснато хранително петно (облак) ще задържиш уклеите и перките, но не и шарана. Обмисли всичко, което ти казах и пробвай.

Ако не съм бил ясен в нещо или ти се пита, питай, затова сме тук да се учим един от друг.

ПС2 : Отивам да хакна една биричка с малко сафридец, че то станало време за обедна почивка :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Local съгласен съм ... :goodman: ,само да добавя че , идеята на "моя" вариант е топката да се разпадне още при удара във водата и да направи "облак" , нека да видим още "работещи" комбинации.
Факт !
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”