Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да го прилъжа?
Модератор: sapuna
Как да го прилъжа?
здравейте колеги, знам един язовир в който има амур, шаран и толотстолоб.
Шараните и толупите са до 1кг а амура 2,5-3 кг.
Досега, въпреки че ходя често само веднъж ми е клъвнал амур-фв
ърлях на тапа на пружина със стръв
кюспе...
изведнъж тапата рязко се потупи, аз засичам 2-3 секунди борба и къса(Aз будала викам си аванс, няма да трябва, и съм го затегнал до край
)
От тогава хврлям на царевица и кюспе на дъно нямам успех.
Дайте съвет как да го прилъжа...
Шараните и толупите са до 1кг а амура 2,5-3 кг.
Досега, въпреки че ходя често само веднъж ми е клъвнал амур-фв
ърлях на тапа на пружина със стръв
кюспе...
изведнъж тапата рязко се потупи, аз засичам 2-3 секунди борба и къса(Aз будала викам си аванс, няма да трябва, и съм го затегнал до край

От тогава хврлям на царевица и кюспе на дъно нямам успех.

Дайте съвет как да го прилъжа...

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Как да го прилъжа?
И аз ходя на един язовир , частен , не дават да се лови , мен ме пускат,че се познаваме .. Много риба , много шаран,много амур и нищо не се лови - собственика ми обясни,че много я хранят и затова не иска да кълве .. Последния път захранки , всякакви смеси,качамаци .. само един удар и той се откачи ...
там не я хранят,не дават да се лови... и аз като тебе.

Гога ако ме заведеш на тоя язовир ще ти покажа как стават работите

- ribarq
- сериозен играч
С много малко храна , предимно царевица или пр.топчета-по-няколко пъти на ден -като казвам малко значи не повече от 2-3 шепи царевица , Храненето става на 1 или 2 места , и по едно и също време !georgi_gopata написа:Дайте съвет как да го прилъжа...
в продължение на 2-3 седмици ..... иначе шаран нъцки

шарана си кълве и без захранка, аз питам за амур. 

- dedeff
- разбира нещата
Суха царевица на косъм с или без повдигач.Експериментирай колега и ще те огрее слънцето.
Без жени можем,без риболов не можем!
Колега ходил съм на язовир, който е само за промишлен риболов и не пускат да се лови, но отидох с познати на арендатора. Отидохме към 11ч. и той тъкмо излизаше от водата, беше изхвърил храната за рибата. Викаме си айдееее.....доотука с риболова. И за това отидохме от другата страна на язовира.
на плувка и стръв сладка царевица на 1.5 мерта дълбочина и 8-10 мерта навътре. За 5 часа хванахме 18 шарана с тегло между 1.5 и 3 кг. На дъно не пипна. Пробвай така. може пък да имаш успех. Веднъж намерили рибата само подхранвахме с вкиснато жито и сладка царевица.
на плувка и стръв сладка царевица на 1.5 мерта дълбочина и 8-10 мерта навътре. За 5 часа хванахме 18 шарана с тегло между 1.5 и 3 кг. На дъно не пипна. Пробвай така. може пък да имаш успех. Веднъж намерили рибата само подхранвахме с вкиснато жито и сладка царевица.

Не знам с жито,колегата Георги пита за амур ,според мен резултатно ще е ако пробваш със суха царевица накисната два дена във вода,мисля че и амура няма да я пренебрегне.Успех
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
С млечна царевица.За малко икономия може да я омешаш с варено жито.По-обилно хранене.Една прашка преди хвърляне,една след като хвърлиш.Подвижна плувка ,стръвта на 2-3 см от дъното,но не на дъното.Куката 8,повод 0,15-0,16.На куката 2 зърна царевица.
И аз имах подобен проблем.Четири часа гледах как се обръщат амури и не мога да хвана хито един.Излъгах един шаран и няколко каракуди ,а амур не.Накрая им хванах чалъма -това дето написах по горе.За един час извадих 8 амура около 2-та кг.и си тръгнах, че ми стана неудобно от хората които ме пуснаха да ловя.
После лових пак на този язовир.Амура взимаше над дъното и само на две зърна царевица.
Успех!
И аз имах подобен проблем.Четири часа гледах как се обръщат амури и не мога да хвана хито един.Излъгах един шаран и няколко каракуди ,а амур не.Накрая им хванах чалъма -това дето написах по горе.За един час извадих 8 амура около 2-та кг.и си тръгнах, че ми стана неудобно от хората които ме пуснаха да ловя.
После лових пак на този язовир.Амура взимаше над дъното и само на две зърна царевица.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
-
- сериозен играч
Напълно съгласен със колегата.Захранваш едно петно от около 10-на кв метра,и пускаш на косъм с повдигач.nedved3 написа:суха царевица накисната два дена във вода
Амурягите са твои сигуре.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
И аз съм съгласен с тях двамата, сухата царивица му е майката...на амураlovo написа:Напълно съгласен със колегата.Захранваш едно петно от около 10-на кв метра,и пускаш на косъм с повдигач.nedved3 написа:суха царевица накисната два дена във вода
Амурягите са твои сигуре.

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Владо тази млечна царевица само ще събере дребосъка,нали целта ни е амур по добре захранване със суха и както казва колегата на косъм пак със суха и с повдигане ,за мен това е най-сигурния резултат за амура и да отсееш дребосъка.
-
- и господ не е толокова добър
Изобщо не се мъчи да го лъжеш.Отиди на някой язовър където има големи риби,захрани с царевица,косъмче и чакай.Такива по 2-3 килограма какво да ги лъжеш те са като хиени,яко лапкат.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ако искаш да отсееш само амур трябва да захраниш с малки домачета едно петно поне една седмица постоянно всеки ден и да пробваш. Лови се по два начина:
- на капан с домат
-на косъм с малко доматче(ЧЕРИ- е сорта) за спопер позваш царевичка да не пада при замятането
- на капан с домат
-на косъм с малко доматче(ЧЕРИ- е сорта) за спопер позваш царевичка да не пада при замятането