Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Манистото и малката тройка като стръв!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- учете се от него
Манистото и малката тройка като стръв!!!
Аз специално , нямам практика и опит с този метод. Става дума и за цветни тройки а и за метода "помпане" , където манистото е заменено от къса оловна тръбичка- черна или излъскана до блясък. На тройката , до колкото съм чувал, може да се навие и червен вълнен конец

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Манистото и малката тройка като стръв!!!
IDA,тази тема я разискваме цяла зима,много рано я подхващаш.Стигат ми тази седмица излиянията на пуберите
Има я някъде,но не е формулирана баш така,но е едно и също-скандали.Пробвал съм и съм хващал,но повечето са външни,което за мен си е затърмъчено.Гредите не се броят за голове.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Става въпрос за малката тройка като имитация на естествена стръв ( "дяволче" на БГ или "чортик" , на руски) , задължително със манистото или оловната тръбичка при "помпане" във вир!!!
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Авг 30, 2008 1:57 am, променено общо 1 път.
дайте линк към старата тема ,или пояснете какъв е тоя метод за непробвалите/незнаещите?!? 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

- Димича
- ще става разбирач
Вижте ЗАКОНА-там не е упоменато къде трябва да бъде хваната рибата/то само туй оставаше!!!/,ако ще-и за гъзО!!!А по принцип,това си е риболов на изк.примамка,и колкото е законен и етичен риболова на блесна,силиконки,изк.муха и др. т.под.,толкова е и този .(извън темата-Въобще ,риболова трябва да бъде забранен като
неетичен,нехуманен,противоконституционен, и пр.....,за разлика от лова,където КЕЧ и РИЛИЙЗ е просто невъзможно,или жив,или убит!!!)Хехеееее....

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- учете се от него
Принципа на "помпането" е същия както този на "мормишката" , то между другото по отношение на това и на т.н. "изкуствени примамки" скоро предстои един много сериозен дебат 

Последно промяна от Бачо Илия на Съб Авг 30, 2008 2:06 am, променено общо 1 път.
добре де, каква е идеята на тоя монтаж? костур ли гоним на "полуголата" тройка,или?как се води това нещо???
..ми, по-тъпи въпрси не мога да измисля,ама наистина не съм в час ...

Джоко Росич

Джоко Росич

-
- учете се от него
Жечев, ми наистина не си в час - по точно , не си наясно с механизма на мормишките и чортиците- те са изкуствени примамки , които имитират до съвършенство естествената храна на тези видове риби!Jechev написа:добре де, каква е идеята на тоя монтаж? костур ли гоним на "полуголата" тройка,или?как се води това нещо???
аха, значи за костури си говорим...хич не вдявам от подледен риболов и мормишки, ама тоя метод дето го поописвате ще да е удачен и за отвесно блеснене от лодка , или бъркам?!??,
Джоко Росич

Джоко Росич

-
- учете се от него
Говорим си за скобари в река , за нищо друго не си говорим !!! Говорим си и евентуално за морунажи в река!!!Jechev написа:аха, значи за костури си говорим...хич не вдявам от подледен риболов и мормишки, ама тоя метод дето го поописвате ще да е удачен и за отвесно блеснене от лодка , или бъркам?!??,
п.п. аз на лед и на лодка от която не може да са пикае прав , не се качвам!

... последната бира ми замъти главата да гъ.....тамън съ зааарадвах че неква нова хитрина за костур съм научил, а то било......т'ва с червената тройка за скобари го знам, ама хич не се сетих.... 

Джоко Росич

Джоко Росич

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Но не е и упоменато да се използва тройка за стръв.Темата е зачеквана вече и не е постигнато нищо с нея,има си колеги които си ловят и които не ловят.Всеки си прави сам избора.Лично ловя на мънисто,но с единична кука и конец по самата кука.Описал съм как си правя куките с конеца вhttp://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=37&t=17362Dimich написа:Вижте ЗАКОНА-там не е упоменато къде трябва да бъде хваната рибата/то само туй оставаше!!!/,ако ще-и за гъзО!!!А по принцип,това си е риболов на изк.примамка,и колкото е законен и етичен риболова на блесна,силиконки,изк.муха и др. т.под.,толкова е и този .(извън темата-Въобще ,риболова трябва да бъде забранен като![]()
неетичен,нехуманен,противоконституционен, и пр.....,за разлика от лова,където КЕЧ и РИЛИЙЗ е просто невъзможно,или жив,или убит!!!)Хехеееее....
![]()
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Jechev написа:дайте линк към старата тема ,или пояснете какъв е тоя метод за непробвалите/незнаещите?!?

Само че,се отнася до самата тройка,а не към монтираното мънисто!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мите,в Пловдив никой не лови на гола тройка,ползват се малките номера 14,16,зелени или червени,като над нея се нанизват на влакното мъниста,различни като комбинация и цветове.Багажа ми е в колата за да снимам как е точния монтаж,заминавам на почивка,но като се върна живот и здраве ще ги снимам.Има дни когато не пипа на стръв и не мога да си обясня защо налита на тройката,най-умното което ми идwa е ,че зимата е групиран на по-големи пасажи и и някак си не я пускат да мине безпрепятствено през тях.Аз си прибягвам до моите си методи с единична кука и различен по цвят конец-червен или зелен,като зеления е най-готин от родопските одеала,бухва страшно във водата.А като ловите с тройки с тях ли подхранватеsapuna написа:Jechev написа:дайте линк към старата тема ,или пояснете какъв е тоя метод за непробвалите/незнаещите?!?http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%BA%D0%B0
Само че,се отнася до самата тройка,а не към монтираното мънисто!

- ceno cenov
- разбира нещата
Такъв риболов на скобари в река е БРАКОНИЕРСТВО !!! Които е ходил зимата по реките би трябвало да е на ясно, че ИАРА съставя актове на такива бракониери. Аз изцяло подкрепям ИАРА за тези им деиствия. И нека не се заблуждаваме повече с глупости за мънисто, тръбичка и тн.IDA написа:Говорим си за скобари в река , за нищо друго не си говорим !!! Говорим си и евентуално за морунажи в река!!!Jechev написа:аха, значи за костури си говорим...хич не вдявам от подледен риболов и мормишки, ама тоя метод дето го поописвате ще да е удачен и за отвесно блеснене от лодка , или бъркам?!??,
п.п. аз на лед и на лодка от която не може да са пикае прав , не се качвам!