Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Въча(Антона) 27.08.08
яз.Въча(Антона) 27.08.08
От доста време се канех да посетя някой от родопските перли, та днес най-накрая ми се отдаде малко свободно време и направо там. Не знаех нито пътя ,нито местата ама натоварих циганията и от табела на табела , питане на разклона на Девин и право на самото място . Пътя беше изключително живописен и ако не бяха многото дупки , строителни обекти и всичките задължителни за България екстри щеше да е перфектно. Та пристигнах и още с със слизането ме забрули един вятър, не ти е работа . Притесних се много, понеже излета беше заплануван за сефте на новия ми директен и стоя вятър ............. Няма на къде слезнах по стръмния бряг, намерих що-годе закътано местенце разпънах директния и се започнаха едни слънчаци не ти е работа на тия бели чръвчета. Смених на царевица нищоооо не пипва . След 30 мин без пипване на царевица сложих пак бял и започна да се обажда уклей . Направих към 15 бр наистина едри , но вятъра направо ме смля , по всякакъв начин се опитваше да изпръгне пръта от ръцете ми . Поседях 3 часа и айде обратно . Не беше чак толкова лош риболова пред на това , че не знаех нищо за водоема а и се чуствах все едно съм на регата- целия язовир беше пълен с лодки ,пърпорещи напред-назад. Пиша в неуспешни защото бях тръгнал основно да си сефтосам пръта както трябва ама тоя вятър не ми даде никви шансове иначе не беше толкова зле . Успех на всички.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- фен клуб-скобар
Re: яз.Въча(Антона) 27.08.08
За излета кво да кажа. Честита въдица-добре, че вятъра не ти е направил проблеми с нея щото е опасно за директните
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Доста го напънах пръта и да ти кажа не мръдна. Държа се отлично при тези екстремни условия.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- научил се да хвърля
Колега, "Антона" е един доста труден язовир като цяло, но определено държи добри количества риба. Смятам, че ако си продължил още малко надолу, в посока м. "Америката", непосредствено преди нея на около километър, по пътечки които не са чак толкова стръмни има добри места, на които вятъра не се усеща толкова осезаемо. Иначе ако търсиш спокойни места със сериозни риби, най- добре е с лодка да се прехвърлиш на другия бряг , който е необитаем и след подходящо захранване да си опиташ късмета с едрите платики. Преди около десетина дни бях на "Антона" и определено останах доволен. Рибата , която хванах беше предимно перка с добри размери и две много добри платики. Не искам да налагам мнение, но определено едрите платики искат по- голяма дълбочина, - над пет метра и много обилно захранване. Рибите които аз хванах кълвяха предимно на жито и консервирана , сладка царевица. Платиките ги дръпнах на бял и кус-кус. Общо взето ,постоянно след като кълването затихваше,- сменях моментално стръвта и нещата се нормализираха. Рибата беше активна от 6.00 до към 10.00, като после до около 17 00 си беше спане и редки кълванета, след което отново се активизира. Ловях с уип- 8 ца с монтиран ластик. Надявам се да съм ти бил полезен и ти желая късмет!
П.С.
Относно флотилията с лодки, последната определено спира около началото на октомври, като тогава на определени места във водоема си струва да се опита за шаран. Пак казвам това е мое мнение и не искам да го налагам на никого. Успех на всички!!!
П.С.
Относно флотилията с лодки, последната определено спира около началото на октомври, като тогава на определени места във водоема си струва да се опита за шаран. Пак казвам това е мое мнение и не искам да го налагам на никого. Успех на всички!!!
Благодаря ти колега за изчерпателната информация. Определено ще посетя язовира пак , само не знам как ще отида до другия бряг защото нямам лодка. Може да направим някой излет съвместно. Успех
Определено съм съгласен,че Антона държи доста добро количество риба,но просто местата са доста ограничени и често пъти заети ( хубавите такива ).Пробвай следващия път да захраниш здраво с Ван Ден Енде-платика търси дълбочини по 5-6 метра с чисто дъно.Мисля , че с директния може да наскубеш някоя друга платика,която между впрочем най-добре си дава септември-октомври,а и по мнение на доста експерти,кълве най-добре във вятър и вълнички.Така че имаш време пред себе си.Успех и браво все пак за едрите чаушани 

TICA FAN
- asenovpk
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
оня ден в вестник Телеграф имаше снимки от въча много мърсотия много нещо
положението е трагично