Риболов на Толстолоб

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ExTRaCe
новобранец
новобранец

Re: Риболов на Толстолоб

Мнение от ExTRaCe »

Ква е тая такса бе??? :smt017 Да им се невидеха алчните :lol: :smt066
Последно промяна от ExTRaCe на Сря Авг 27, 2008 3:09 am, променено общо 1 път.
ExTRaCe
новобранец
новобранец

Мнение от ExTRaCe »

IDA написа:Виж сега колега , търмъченето е откровенно бракониерство , изрично е упоменато в Закона ( само че с термина "косене") и такива изяви във Форума въобще не са приемливи и допустими!!! Колегата sneqk е един от сериозните " хващачи" на много големи риби , които за разлика от повечето от нас винаги пуска 100% и отделно абсолютно ненавижда ( както и аз и още ред други колеги) дивите бракониерски изцепки и изпълнения , особенно в низшите им форми на откровен садизъм....
Така стоят нещата тук!!!
п.п. дано си ме разбрал правилно! :wink:
Спокойно разбрах те правилно!! И между другото твоят приятел sneqk има право като мрази бракониерите.Но аз вече не използвам този метод.За лов на толстолоб например.Предпочитам да съм честен отколкото да върша мръсната работа... Разбра ли ме ? :) :yawinkle: :wink: :smt059
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Разбрах те , чакаме снимки "на пружина" :D :D :D
Изображение
ExTRaCe
новобранец
новобранец

Мнение от ExTRaCe »

:lol:
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колеги ( обръщам се по-специално към тези които често посещават Овчарица) имате ли впечатления дали някой се е опитвал да лови толстолоб на Овчарица по методите описани от IDA( на тапа с пужина) и дали е имал някакви резултати, и мислите ли че този начин на риболов е удачен за този язовир? незнам дали е подходящото място да питам в тази тема но не ми се пуска друга а и мисля че би било полезно.благодаря на всички предварително
Изображение
Незнанието не е извинение.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

благодаря че само преглеждате и не давате мнение !
Изображение
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

bisqo написа:благодаря че само преглеждате и не давате мнение !
Колега на 10 страница съм писал :idea: .
Никога на колене пред когото и да е.
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

колега видял съм мнението ти, но според мен има доста други които също могат да дадат мнение.благодаря
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

bisqo написа:благодаря че само преглеждате и не давате мнение !
1.Колега,все пак темата е с образователен,а не информационен характер!
2.На Овчарица се използва царевица!За толкова години не съм виждал тапи из водоема!
3.Почти всички са "на вода" в момента/изключвам работещите,като мен/!Та...поизчакай малко де! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

над 20 прегледа на темата и 1 отговор за 24h! както и да е.интересно ми е понеже имам възможност да ходя по редовно а ми се иска да гоня точно тези рибоци.това е !
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , аз за толстолобите на Овчарица не мога да ти кажа нищо конкретно обаче според мен и двата "пружинни" монтажа е препоръчително да се замятат "от ръка" за да има пълен контрол на положението във всеки един момент. Не мога да си представя , да се разпъва с лодка или още по-лошо , с дюшек и плавници ( захранването и дозахранването , също) и да се хващат каракуди и канални сомчета и на двата вида монтаж- и с тапа и на дъно. Отделно при тапата коремите при вятър. Виж , "от ръка" -няма проблем щото и да се хване нещо друго , просто се изважда и се презамята!!!!! 8)
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

IDA написа:Колега , аз за толстолобите на Овчарица не мога да ти кажа нищо конкретно обаче според мен и двата "пружинни" монтажа е препоръчително да се замятат "от ръка" за да има пълен контрол на положението във всеки един момент. Не мога да си представя , да се разпъва с лодка или още по-лошо , с дюшек и плавници ( захранването и дозахранването , също) и да се хващат каракуди и канални сомчета и на двата вида монтаж- и с тапа и на дъно. Отделно при тапата коремите при вятър. Виж , "от ръка" -няма проблем щото и да се хване нещо друго , просто се изважда и се презамята!!!!! 8)
Да ама на теца да хванеш с тези 2 монтажа толстолоб си е направо невъзможно.Веднага ти удря някъкъв дребосък,пък и толстолоба играе много навътре и рядко се завърта към брега.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Правилно! :D
Затова колегата казва "не знам за Овчарица...".
С пружините става до 40-50 метра, и то ако си на ръкав и си видял къде е "пътя на тулупите".
Те "горките" имат нещо като "магистрали". :wink:
Това ... католика е голям човек! Научих много за 4-5 излета!!!
"Щастие за всички, щастие даром!"
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Fat написа:Правилно! :D
Затова колегата казва "не знам за Овчарица...".
С пружините става до 40-50 метра, и то ако си на ръкав и си видял къде е "пътя на тулупите".
Те "горките" имат нещо като "магистрали". :wink:
Това ... католика е голям човек! Научих много за 4-5 излета!!!
Колега , този дето те учи явно е много в час. :idea: Това за "магистралите" съм го писал по-горе в темата:
Те , муцуните , си иматДЕНОНОЩЕН постоянен маршшрут , нощуват в по-дълбокото , а после през деня обикалят целия гьол по периметъра!!! За какъв да ходя в 5.00 , като те бавно, бавно ще дойдат там към 11.00 (примерно) :lol:
и е точно така. Даже в общи линии е предварително ясно по кое време , къде евентуално се намират.
Колкото до Теца , аз на тец лятото никога не съм ходил. Щом са навътре- няма да стане номера!!!
8) 8) 8)
Изображение
bisqo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bisqo »

значи си струва да се опита :) естествено и моите намерения бяха да не нанасям а от ръка.а и съм забелязал сутрин рано се обръщат на 50-60 метра.което не значи че не могат да са и по на близо.при следващото ми ходене определено ще гоня само по тези методи,пък да видим :) резултатите ще споделя в тази тема.наслука и успехи на всички през weekedn-a :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”