Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Ето един красавец 165
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: Ето един красавец 165
Мойте уважения към теб и колегите сомаджий,но на бай Милко формулата работи на 50% предполагам.Имал съм съвпадения по неговата формула и доста аномалий.Аз се ръководя от това което виждам и т.н.Марко гледам е извадил някаква руска таблица и ако пък погледнете на филма който Сапуна даде за сваляне зимата ще видите че има такива аномалий и разлики дето ако си фен на формули,ще се схванеш и ще кажеш че всички които са работили по филма и рибари и оператори са измамници.Обърнете внимание на факта че съм писал близо 32 + – 40-50 грама /айде и кило да е/защото кантара тегли големи количества и може евентуално да даде леко отклонение, понеже е със топузи и е на 60 години и т.н.До сега обаче нямам рекламация от купувачите и килограмите излизат дори и след 4-6 часово транспортиране до Русе/понеже там продавам рибата/.Повтарям че същия размер сом на Марица беше претеглен 38кг и то пред много свидетели
Моя който хванах също на Марица и го теглих на кантара на един магазин до нас,магазинския кантар и да е крадлив и всичко пак да е 2-3 кг по доло,нямам претенций,но неможе да се вярва само на формули а да не вярваш на кантари и т.н.Филма който гледах зимата даден от сапуна,има риби които по формулата на бай Милко просто незнам как да го нарека но просто щеда са измамни или са надути с помпа
Дават как се вади рибата и описват след нейното изваждане,температурата на водата,дата,месец година,начин на изваждане,примамка и влакно и накрая килограмите.Ако несте го гледали,просто го свалете и го гледайте и стига с тези формули,защото работят на 50%.Вижте таблицата която Марко качи,има до 8-9 кг разлики,така че просто Марко си спечели воблера а пък вие си пишете.Нямам намерение да споря със никой и смятам темата за приключила.
Лудия,първо чети внимателно и тогава задавай въпроси.От един месец във форума се знае че вадя големите толстолоби и сомове със гриб и ако съм искал да лъжа,можех да пиша че съм го хванал на Марица или на луната но коректно,след като започнаха да ме поздравяват за успеха,се поправих и веднага написах че е хванат на гриб.Написах - НАЙ-ГОЛЕМИЯ,защото по-голям от него на моя язовир не е ваден.Мисля че бях доста изчерпателен и дано да си ме разбрал.Марко,маймуно такава,трябва да черпиш и братушките

Лудия,първо чети внимателно и тогава задавай въпроси.От един месец във форума се знае че вадя големите толстолоби и сомове със гриб и ако съм искал да лъжа,можех да пиша че съм го хванал на Марица или на луната но коректно,след като започнаха да ме поздравяват за успеха,се поправих и веднага написах че е хванат на гриб.Написах - НАЙ-ГОЛЕМИЯ,защото по-голям от него на моя язовир не е ваден.Мисля че бях доста изчерпателен и дано да си ме разбрал.Марко,маймуно такава,трябва да черпиш и братушките

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- фен клуб-скобар
Аз пък държа на правдата.
Ако бях написал ,20 кг +_ 50 процента как щеше да изглежда
.Може би щях да спечеля.
Ама щом така си решил нека Марко да е победител.
Ако бях написал ,20 кг +_ 50 процента как щеше да изглежда

Ама щом така си решил нека Марко да е победител.
- krokibg
- учете се от него
Сакси,айде и ти си победител,ще има и за теб воблерче

-
- фен клуб-скобар
Аз не искам воблерче.
Ами да се разбере кой е победителя НАИСТИНА.
Аз писах няколко поста по нагоре кой трябва да спечели.
Батко ,малко си дребнав ми се струва, Любо ясно изрази мнението сиsaksi написа:Аз не искам воблерче.

-
- фен клуб-скобар
Дребнав ,не дребнав, истината не е такава каквато се мъчите да ми втълпите.
Повече няма да пиша по тая тема.
saksi написа:, истината не е такава каквато се мъчите да ми втълпите.

-
- новобранец
Marco Polo написа: Години-Дължина-Тегло
8 лет 152-161 cm 23.000-31.000g
9 лет 161-170 cm 27.000-35.500g
Сори за офа, но гледайки тази таблица излиза, че сома който хванах тази година / 159 см - 22кг / е некъв извънемперичен екземпляр

[quote="Marco Polo"][Няма да споря, важното е всички да са щастливи. 
Е нека да му е честито новото воблерче

Е нека да му е честито новото воблерче

- RiverFisher
- новобранец
Това само доказва, колко безсмислено е да се правят формули и таблици за да се търси закономерност някаква.barabinara написа:Marco Polo написа: Години-Дължина-Тегло
Сори за офа, но гледайки тази таблица излиза, че сома който хванах тази година / 159 см - 22кг / е некъв извънемперичен екземпляр... или кантара на който го мерих да не е бил верен
Баси кефа, ако е така яко съм се прецакал ...
"Не сме народ, не сме народ, а мърша..." П.Славейков 1875г.
>format BG: /Q
>format BG: /Q
- krokibg
- учете се от него
Значи,нямам намерение да създъвам нито конфликти нито да изпокарам някой колега със друг.Доста мислих по въпроса и да си призная и аз искам всичко да е точно и да няма скандали.Затова от сега на татък трябва да се взима в предвид само точните килограми без проценти % или плюсове и минуси + – !!! Swordfish 92 да казва ще идва ли на срещата или да каже къде да му пратя воблерчето !!! Да бъде мир и любов.Дано няма повече сърдити колеги !!! Ако има,да казват та да взимам мерки

Речен рибар,има някаква логика да се гледат таблици,но до сега като гледам работят 50 на 50 даже и 70% да има съвпадения пак си има аномалий.Трябва да се отчита мястото където е изваден сома,има ли храна или не и температурата на водата е важна за правилното хранене на рибите и още много,много неща но те неса за нашите глави.Марковата таблица показва че дори и 50 години да е създавана пак има аномалий и разминаване в параметрите до 9 кг на сомовете хванати на различни места и т.н.Пак повтарям,че много пъти таблицата е била вярна със разминаване до 1-2 кг но в доста случай нещата са против таблицата и започват смяна на кантари и проби със два - три кантара а килограмите и на първия и на другите кантари са едни и същи и започваш да се чудиш на кантара ли да вярваш или на формулите.Абе всеки да си преценява сам дали да вярва или не.Айде да приключим че се увъртяхме пак във спорове.На слука на всички !!!

Речен рибар,има някаква логика да се гледат таблици,но до сега като гледам работят 50 на 50 даже и 70% да има съвпадения пак си има аномалий.Трябва да се отчита мястото където е изваден сома,има ли храна или не и температурата на водата е важна за правилното хранене на рибите и още много,много неща но те неса за нашите глави.Марковата таблица показва че дори и 50 години да е създавана пак има аномалий и разминаване в параметрите до 9 кг на сомовете хванати на различни места и т.н.Пак повтарям,че много пъти таблицата е била вярна със разминаване до 1-2 кг но в доста случай нещата са против таблицата и започват смяна на кантари и проби със два - три кантара а килограмите и на първия и на другите кантари са едни и същи и започваш да се чудиш на кантара ли да вярваш или на формулите.Абе всеки да си преценява сам дали да вярва или не.Айде да приключим че се увъртяхме пак във спорове.На слука на всички !!!
-
- новобранец
Явно и моя случай беше такъв, сега вече малко си хапем гъзо, че нямах друга алтирнетива ма кво да се прави, просто кантара на който го мерих беше единствен в селото и честно казано не изглеждаше първа младост ... В крайна сметка едва ли закономерноста между килограми, дължина и години е най важното ...Krokibg написа: ... но в доста случай нещата са против таблицата и започват смяна на кантари и проби със два - три кантара а килограмите и на първия и на другите кантари са едни и същи и започваш да се чудиш на кантара ли да вярваш или ...

- barutchiata ©
- Администратор
barabinara написа:Marco Polo написа: Години-Дължина-Тегло
Сори за офа, но гледайки тази таблица излиза, че сома който хванах тази година / 159 см - 22кг / е некъв извънемперичен екземпляр... или кантара на който го мерих да не е бил верен
Баси кефа, ако е така яко съм се прецакал ...
Баце и аз съм в твоята графа.Хващал съм доста сомоове и сомета и все ми идват под таз пуста формула, дали кантарите къде тегля са кофти или аз карък

- krokibg
- учете се от него
Баце,най–важното в случая е самия риболов,удара,ваденето и кефа след като си успял да измъкнеш рибата от собственната и стихия.Другото са само формули,кантари и нищо повече.Хващайте си рибите и заебете всичко друго че то ни носи само препирни и простотий.Повече няма да пиша килограмите на нито една риба ако ще да е и двеста кила.Просто няма смисъл от спорове и приканвам всички да го правите.Каква е файдата да извадиш риба и вместо да се накефиш максимално,хиляда човека започватда се съмняват и т.н.Какво ако е толкова или по-малко,да не би да спечели някой нещо от това.Айде със здраве и никакви кантари че това стана лоша дума.
- barutchiata ©
- Администратор
Ей мноо сте чуствителни!Батка дай сега да не споделяме и коментираме. Просто казвам истини, коментарите рака язовир пак не ми се връзват.Ловил съм на ПО и там беше така, нищо лично просто отстоявам мнение което съм видял а не по разкази като някой хора във форума.