Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Кое е това място ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Кое е това място ?
и понеже морето много се закучи и да вдигнем малко бойния дух , ще ви пусна пак една гатанка ....пускам снимката на един път , дето води от едно място до друго
, ама и двете много рибни , то сафрид , лефер , лаврак ,платерина, кефал , попче ,скарида и цаца
- дал господ много....едно време за простосмътни беше забранено....рай хем за въдичари , хем за харпунджии (да не ме критикува Дели )...а да видим ся кой е ходил там
...за награда 200 кв.м. от радиоактивния плаж
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=21956

Re: кое е това място ?
това е пътя за коракя нотака кактоси снимал се връщаш от там
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Кое е това място ?
Според мен, това е пътя от устието на Ропотамо към резиденция "Перла" до Приморско. Последния участък от спускането... Понеже не съм местен, може би точните имена ги е написал колегата babakita.
- не знам. Никога не съм ловил там...babakita написа:това е пътя за коракя нотака кактоси снимал се връщаш от там[/quote
А дали и двете места са:Булти написа:... ама и двете много рибни , то сафрид , лефер , лаврак ,платерина, кефал , попче ,скарида и цаца- дал господ много....
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- SILVESTER
- ще става разбирач
И в дясно по черното има 2 или 3 метални хангара 

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Да и двамата сте прави.Последните два пати когато ходих там беше преди около 3 седмици.Станахме доста рано с баща ми като имахме за цел да отидем на едно раиско място-залива Парашкева, намира се между залива Мириус и нос Коракя.За този залив се стига точно по този път на снимката.Нещеш ли някаде по средата на пътя след един завои се натъкнахме на една бариера плътно зад която спряна една "Лада Нива" с един човек на предната седалка.Слязохме от колата и го питахме кво ста'а тука?!А тои ни каза че щели да идват някакви си важни хора които щели да оглеждат плажната ивица и не искали да има хора по плажа(простосмъртни).Така и неможахме да отидем до този така жадуван от мене залив ,но човека ни успокои като ни каза че тази бариера ще е пусната само няколко часа докато си заминат "важните хора" след което отново всичко щяло да е нормално.Викам си какво да се прави сега ще хоодим някаде другаде пък другата седмица сме тука вече.Доиде другата седмица и се запътихме на там,когато стигнахме до бариерата която трябваше да бъде уж само за няколко часа се натакнахме на това:

Не само че не беше вдигната ами и под нея бяха заварили тези железа които виждате на снимката!
Меко казано бях вбесен,наи лошото е че заради такива "важни хора" в наща държава след някоя година няма да можем да отидем свободно на плаж защото навсякаде вече ще има такива бариери-уж временни ,ама нали знаете-всичко временно е за постоянно !!!
Булти ти кога за последно ходи там и ситуацията същата ли е ?

Не само че не беше вдигната ами и под нея бяха заварили тези железа които виждате на снимката!
Меко казано бях вбесен,наи лошото е че заради такива "важни хора" в наща държава след някоя година няма да можем да отидем свободно на плаж защото навсякаде вече ще има такива бариери-уж временни ,ама нали знаете-всичко временно е за постоянно !!!
Булти ти кога за последно ходи там и ситуацията същата ли е ?
АААА , пуста сопа ! Тва е абсолютно незаконно ! Както според нашата конституция , пък да не говорим за европейската ! Един сигнал от някой по-буден европеец където трябва и някой или цяла организация или министерство ще отнесат люта глоба
....аз мога и с лодката да отида до който си залив искам - проблеми нема
, да видим как ще ме изгонят от плажа
....
от датата на моята снимка се вижда кога съм ходил там за последно с колата - тогава си паркирах свободно и спокойно точно до паметника на замръзналия войник

от датата на моята снимка се вижда кога съм ходил там за последно с колата - тогава си паркирах свободно и спокойно точно до паметника на замръзналия войник

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Да лодката решава проблема и ние с лодката само сме ходили ама следобед като трябва да си ходим и като го надуи морския ко праим ?
Аз последно бях там средата на юли ,бяхме на палатка близо до паметника и нямаше проблеми ,целия навес с пейките и огнщето беше на наше разположение даже сутринта рано рано дойдоха да изхвърлят казаните ,скоро бяхме решили да ходим пак ,но един приятел ни каза за бариерата и се отказахме.Тази бариера почти всяка година е сложена лятото според мен заради летовниците защото събота и неделя става голям панаир,а все пак се води резерват,но есенно време нищо не може да спре рибарите,слагали са бариери ,бетонни блокчета ,големи дървета и какво ли още не, но стоят 2-3 дена и толкова
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Попринцип е така,защото има много рибарски лодки в реката и рибарите от там влизат за да се качът на лодките си и при това положение не е никакав проблем да я разбият бариерата но ако са решили че 100% ще затворят пътя ще докарат един камион ще сложат 2 камъка по 1 тон и краи мърдане няма ,дано да е само за лятото
Ето и снимки на едно друго място

един черен път с много красиви местенца

където има от тези

а накрая се стига до тук

където пък има много сафрид ако го уцелиш де
един черен път с много красиви местенца
където има от тези

а накрая се стига до тук

където пък има много сафрид ако го уцелиш де

пътя не е част от резервата и не е под юристдикцията на горското и те нямат право да го затварят , някой хора да си прочетат законите
, нарушител си - ако излезеш от пътя ,но ако се движиш по него за да стинеш до морето - не си...нямаш право да затваряш път без да сложиш табела от кой е затворен и по кой член от конституцията...много хора в Б/я заемат длъжности без необходимото за тва образование и вземат абсолютно неграмотни решения и вършат своеволия ама ония ша на опраят - няма страшно 

спокойно ще видиш че есента ще е отворен ,както каза колегата по горе така е неудобно и за рибарите от колибите а те не са един или двама
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
zografa вчера бях там-Маслен нос ,едно мое любимо място и изклучително рибно лошото е че и на него ще ми доиде края в наща скапана държава
Мале не ща и да си го помислям ,там като отида и да не хвана риба ми стига разходката из гората дано да си остане такова ,каквото си е сега донякъде ме успокоява че е в сърцето на резервата .Пътя не могат да го затворят защото от поделението всеки ден пътуват хора по него,но много народ го научи и лятото е тъпкано с палаткаджии ,джангър ,боклуци абе идиотщина която не води до нищо хубаво
Между другото щом си бил там не срещна ли вече някое зарганче (ако си пробвал де)
Между другото щом си бил там не срещна ли вече някое зарганче (ако си пробвал де)
...."и лятото е тъпкано с палаткаджии ,джангър ,боклуци абе идиотщина която не води до нищо хубаво"....
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=21560
-някъде да виждаш боклуци , колега не слагайте всички палаткаджий под един знаменател....обикновено като си тръгна отнякъде оставям мястото в по-добро състояние откакто съм го заварил

http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=21560
-някъде да виждаш боклуци , колега не слагайте всички палаткаджий под един знаменател....обикновено като си тръгна отнякъде оставям мястото в по-добро състояние откакто съм го заварил