Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

монтаж с кюспе
Модератор: sapuna
монтаж с кюспе
моля колегите които са запознати с този монтаж да пуснат няколко снимки на монтажа и ако може някои обясни как се прави примка която да си я стягам и отпускам кам кюспето.мерси предваротелно

Re: монтаж с кюспе
56 човека са прегледали темата и никои не е изказал мнението си 

Ето ти монтаж за кюспе.
Дано ти свърши работа.
http://www.ribar.hit.bg/tehniki/kapan.html
Лично аз смятам ,че е загубена работа.
По-добре пробвай на фидер или пружина.
Дано ти свърши работа.
http://www.ribar.hit.bg/tehniki/kapan.html
Лично аз смятам ,че е загубена работа.
По-добре пробвай на фидер или пружина.
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
пак за риба ще отидем !!!
колега питам защото ше ми трябват тези монтажи защо опреквате хората като не знаете за какво става реч
В петак сам за риба дано да баде успешен ще пиша непремено 

-
- и господ не е толокова добър
Поизчистих малко темата,че я одарихте на раздумка.Има много други места за стръв,за поздрави и др.Относно монтажа колегата по горе ти е дал линк как се прави.Ще намалиш куките до 2 да си в рамките на закона,ако държиш на хуманното отношение на рибата слагаш една кука на косъм или стръвта на куката.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
мерси за отговора snegк аз пак ще си хварля 3-те сопи на косам но просто искам да хварля и едн астранична вьдица на кюспе с 2 КУКИ
-
- новобранец
не съм специалист,но щом искаш мнения ето го моето.аз съм пробвал следното.правя клуп с подвижно олово отгоре,връзвам 2-3 куки 8-10.слагам между две плояки кюспе качамак или захранка,на клупа и го законрям с оловото.на куките слагам стиропор и ги набивам в захранката.може да не е перфекния монтаж,но опитай и наслука
мерси колега ще го опитам задалжително монтажа 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ето ти още един вариант-Сандвич в/у тежеста!

- rino712
- ще става разбирач
При мене пък,самата тежест е подвижна и тя стяга сандвича,който е на примка. 

Wild fur Schnuren!!!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Тук си го стягаме с ластици, подобно на монтажа на Митака.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- учете се от него
Значи , примката е на отделен монтаж , свързан с основното с вирбел. Куките са на къси поводи (плетено или хирургически конец) вързани "клуп в клуп" с примката. Освен това на примката , пак "клуп в клуп" има и ластик! Оловото е подвижно и е на влакното на монтажа с манисто пред възела на примката. Плочките или "сандвича" се стягат яко с примката и после още два пъти с ластичето. Стягането с примката е за да не падне капана при замятане , а функцята на ластика е е да задържа плочките в примката при разтварянвто им на дъното. Когато куките са повече от една е добре да са отделени със тънки шлаухи(1-1.5см) нанизани вътре върху влакното на примката

привет колеги сега се вращам от риболов провах на капан с плочки кюспе но имах много уплитания на поводите които бяха 4-5 см купих си един готов капан и по него си направих и аз .И НАИ ГОЛЕМИЯ КУРИОЗ като отидахме на язовира отварям багажника на колата и викам (мамка му) забравил сам макарите
и си цопках с мача на плувка че колегата ми даде едната си макара и хварлих на капан 

-
- учете се от него
Колега , що се мъчиш с тия капани- те датират от времето когато още нямаше пружини и захранки , а за фидер и целия спектър съпътстващи го хранилки - никой не беше чувал.plamen_vn написа:привет колеги сега се вращам от риболов провах на капан с плочки кюспе но имах много уплитания на поводите които бяха 4-5 см купих си един готов капан и ....