Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Помощ за плувка
Модератор: sapuna
- l3op0ld
- новобранец
- Обратна връзка:
Помощ за плувка
Здравейте колеги. Аз съм сравнително нов и незапознат в риболова.Ходя си на морето и ловя кая и сафрид ,но съм по заинтересован от сладководният риболов и особено в язовири(искам да опитам и на река де ,но мисля 4е ми е прекалено рано)Предполагам че пускам ненужна темо която съществува ,но така и неоткрих каквото ми трябва.попринцип като ми се налага да правя такъми си чета из форумите и го карам на импровизация или по точно както би трябвало да стане логически според мен,та се чудя за плувката дали трябва да си я направя на такъв с определена дължина който да си закачам директно към вирбела на спининга или трябва да я направя направо свързана с макарата без вирбели и тн ,че ако съм някъде по надълбоко да стига до дъното.използвам подвижна плувка 3.0гр. сложих си стопер и тн както си му е реда но све пак искам да се допитам до по-опитни колеги. ще се радвам да пишете колкото може повече,дори и съвети край варна къде е най-добре да отида и наж-важното кога,защото ходих събота в село Пчелник към 9:15 ,но нмяах късмет. за цял ден 2 таранки и един сом. хората до мен фанаха за 20 минути(докато вържа такъмите че бях с 3 въдици) 3 хубави шарана по над 1,8кг по моя преценка и ми казах че съм закаснял. нещо мн се отплеснах така че много ви благодаря предварително.
Re: Помощ за плувка
Не съм специалист, но мога да ти предложа едно нещо : Остани си с подвижната, слагай стопер отгоре, а утежнението го прави на разстояние (примерно първото олово на 35 см. от куката, след това 30 и т.н.) но най-долното олово да не тежи повече от 1.5 гр.
П.п.Това е само съвет, не ти казвам да го правиш така.И за оловото може да не ползваш точно тези разстояния
П.п.Това е само съвет, не ти казвам да го правиш така.И за оловото може да не ползваш точно тези разстояния

Re: Помощ за плувка
Аз мога да ти помогна със следния проверен съвет - специално на Пчелник имай в предвид, че язовирът е доста по-дълбок, отколкото изглежда въщност. Водата надолу е студена и там на мен ми върви на дъно - някъде до 10.00. После почва около 18,00 - 18,30. Рибата там се поразреди и хвърчат прилични парчета. Когато съм на плувка - трепя таранката, но тя си е дребна и освен за кеф - за ядне не става.l3op0ld написа: съвети край варна къде е най-добре да отида и наж-важното кога,защото ходих събота в село Пчелник към 9:15 ,но нмяах късмет. за цял ден 2 таранки и един сом. хората до мен фанаха за 20 минути(докато вържа такъмите че бях с 3 въдици) 3 хубави шарана по над 1,8кг по моя преценка и ми казах че съм закаснял. нещо мн се отплеснах така че много ви благодаря предварително.
Другото място около Варна, което си струва е Цонево. Там захранвам с тежка и едра храна - около 6-5 кг зърно, царевица и прочие - не се натискам да купувам скъпи храни, както и правя специална смес - качамак с 10 пакетчета ванилия на кг. Практически едно хранене стига. Резултатът е след около 30-40 мин, когато рибата усети зърната и се събира на пасажи.
Другите около Варна - Пода, Венелин и т.н. - не си струва - водата е много плитка и въобще не бута.
Блъсково си е измама - 3 пъти ходих и нищо не съм хванал.
Желая ти успех!