Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Съхранение
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Съхранение
Незнам дали уцелих точната тема ама колеги искам да попитам как да съхранявам рибата когато съм за по дълго на излет ,защото тази седмица исхвърлихме доста голямо количество риба защото умира6е и започва6е да се вмирисва 

-
- и господ не е толокова добър
Re: Съхранение
Ами пуска се във водата по отрано. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- майтор милана
- новобранец
Има живарници за тая работа или просто слагаш вода в кофата ,а ако е по-голяма рибата както каза snegk трябва да се върне в водата.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
живарник 

-
- новобранец
Колеги аз живарник си имам и то не малка става въпрос че и в него мрат бях чувал нещо от сорта за изчистване и осоляване ама не знам как точно .Ако има и други начини са добре дошли 
Постове, съдържащи "4", "6", "нз" и други чатърски практики поне в "моите" теми не търпя.
Този да ти е за последно!
МР

Постове, съдържащи "4", "6", "нз" и други чатърски практики поне в "моите" теми не търпя.

МР
-
- научил се да хвърля
аз знам,че в коприва рибата дълго време се запазва без да омекне и замерише,но преди това трябва да я изчистиш и осолиш и задължително на сянка и не в найлонов плик.
и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
-
- учете се от него
Като съм за повечко дни , ползвам ето този живарник:

Иначе , има и такъв момент- да хванеш някоя по-едра риба и тя да обърне корема по някаква причина ( особено бяла риба , едри костури , пък и шаран или амур) . За един, максимум до два дни ползвам един способ за съхранение известен много от отдавна на бедуините в Африка (само че там го ползват да си държат студена водата за пиене). Рибата се изчиства , включително главата , измива се добре и се увива в мокър пешкир( или кърпа с подходящи размери) . Оставя се ( задължително) на сянка , като трябва да е добре завита плътно и по възможност няколко пъти
При постепеното изпарение на водата се отнема топлина ( ендотермична реакция) и рибата ( или пиенето) увити в пешкира са винаги леденостудени
Периодично се полива с вода и е добре да не е на земята ,а върху някакви подложки за да се охлажда равномерно от всякъде. Това с осоляването , може съвсем леко да се осоли , обаче после - пак така!

Иначе , има и такъв момент- да хванеш някоя по-едра риба и тя да обърне корема по някаква причина ( особено бяла риба , едри костури , пък и шаран или амур) . За един, максимум до два дни ползвам един способ за съхранение известен много от отдавна на бедуините в Африка (само че там го ползват да си държат студена водата за пиене). Рибата се изчиства , включително главата , измива се добре и се увива в мокър пешкир( или кърпа с подходящи размери) . Оставя се ( задължително) на сянка , като трябва да е добре завита плътно и по възможност няколко пъти

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
В една книга, казва се "Тайни в риболова" пишеше подробно по този въпрос. Това,което помня - изкопава се дупка - постила се с растителност - на нея рибата - слага се още растителност - зарива се... Все едно е изба.
Кефя се на всичко, дори и на звяра на аватара