Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган и илария

Мнение от чуруликпенчо »

Абе,вие съвсем ме отчайвате . Пък аз в петък ще заминавам за няколко дни на Арапя.И к'во ? Само на софрата ли ще я карам?
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Jackomo написа: Сега се чудя какво да правя с червея,
Поразрови се малко из моркия,или стръвта. Доста колеги бяха писали как го съхраняват за поне 2 седмици.
Ако ли не,моя трик навремето беше,в сух морски пясък,увит в суха кърпа,и в хладилника.
Ама не повече от 10 дена.После жената или майка ти,ще имат аванс пред тебе. :D

Чурулик,полага ти се все пак....
Пък ако тръгне нещо,кат ти звънна,хоптерчето,и веднага си у назе,налиииии..... :drinkers:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
dalgiqsalam
новобранец
новобранец

Мнение от dalgiqsalam »

Абе Кирчо,и кво ги правиш тея МУМИИ после,червеите де."Сух пясък суха кърпа" нова ,много нова рецепта е това.Моля,сподели с нас до като колко седмици "изкарва" черава.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dalgiqsalam написа:Абе Кирчо,и кво ги правиш тея МУМИИ после,червеите де."Сух пясък суха кърпа" нова ,много нова рецепта е това.Моля,сподели с нас до като колко седмици "изкарва" черава.
До 7 месеца :D
Изображение

dalgiqsalam
новобранец
новобранец

Мнение от dalgiqsalam »

Дано не те моля за нещо което ще те затрудни /предварително се извинявам/ но може ли едно много кратко фото репортажче /поне 60-70 снимчици/ за този УНИКАЛЕН метод
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dalgiqsalam написа:Дано не те моля за нещо което ще те затрудни /предварително се извинявам/ но може ли едно много кратко фото репортажче /поне 60-70 снимчици/ за този УНИКАЛЕН метод
Как да не може,поне в това съм добър.
И ако прочетеш 4 поста назад,ще разбереш за кво иде реч.
Изображение

Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Тайната в цялата работа е ЕДРИЯ пясък ,да няма СКЪСАНИ червеи и в найлоновия плик да влиза поне малко ВЪЗДУХ. Ако се вадят червеите /за риболов/ , то нека са в хладилна чанта или торбата да се оставя върху бутилка със замразена вода.
Аватар
Galata
новобранец
новобранец

Мнение от Galata »

Майната им на червеите!
Когато няма риба или хубаво време, червеите в хладилника водят до още по-голям карък. Освен това една бира :drinkers: не можеш да си извадиш от там без да ти припомнят, че трябва да се нервиш. Жената и тя няма да пропусне да ти натяква регулярно, че нещо се смарангясва при храната :axe: .
За да не се похабят гадовете съм правил какви ли не глупости - обикалял родното Черноморие, седял на дъжда, чупил съм макара на тетраподите, губил съм си времето, бягал съм от работа и какво ли не още. Случва ло се е и да тръгне рибата, хората мятат като луди, а аз се чудя как да реанимирам моите мумии и да ги закрепя някак на кукичката. Тръгна ли на риба, за да не хвърля едни каталясали червеи - винаги след това съжалявам.
Държа ги 2-3 дена в хладилника и ги джаскам в кофата. :finga:
Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Малко прясно инфо от днес ,времето най после се оправи ,но зарган от Бургас до Приморско мнооооого слабо :( иначе е пълно с дребен чернокоп ,а платерината си дава много добре на дъно и по слабо на бомбарда
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Пък аз сутринта разбих заргана.Много добре си даваше и снощи.Допреди 20 мин. копах червеи ,че утре заминавам на Арапя. Имам чудесни риболовно-напоителни спомени от тези места и не ми се иска да ги преименувам на само напоителни спомени.
Успех на всички!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

чуруликпенчо написа:Пък аз сутринта разбих заргана.Много добре си даваше и снощи.Допреди 20 мин. копах червеи ,че утре заминавам на Арапя. Имам чудесни риболовно-напоителни спомени от тези места и не ми се иска да ги преименувам на само напоителни спомени.
Успех на всички!
Не знам отпреди колко време са спомените, но и Арапя не е подмина "цивилизацията" :? . Дано не се разочароваш. Успех!!!
Jackomo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Jackomo »

Колеги, някой да знае дали може да се лови риба от вълнолома на Бургас и има ли достъп до него? На времето когато бях малък баща ми ме водеше често там и хващахме много сафрид. Днес се поразходих до там и видях, че е голяма пустош. Х-л Приморец - опакован, " Старата Фрегата" се разпада, а плажа - заринат с боклуци. Докъдето можах да видя, покрай вълнолома бяха нахвърлени тетраподи. Та мисълта ми е дали не може да се покатеря и да помятам от вълнолома както в доброто старо време. Ако някой скоро е бил там, моля да сподели. Благодаря и сполука!
Иван Събев
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Не знам отпреди колко време са спомените, но и Арапя не е подмина "цивилизацията" :? . Дано не се разочароваш. Успех!!!
Последно,миналата година през юни бях там на бунгалата. Преди 1-2 месеца бях "отгоре" ,но ми се струва,че не беше особено много променено. Скалите поне бяха все още чисти от постройки. Мисля да мятам само с бомбарда или чепарето.Ще взема също воблери и блесни , но не вярвам да се стигне чак до тях.
Поздрави!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

чуруликпенчо написа:Пък аз сутринта разбих заргана.Много добре си даваше и снощи.
Ти барем си умно момче,що не закрепи едно фото на сопата,поне на снимка да видя зарганИзображение
Изображение

kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Най после имах възможност да пробвам флуоро карбонов повод.Изглежда има резон да се ползва защото моята въдица хващаше доста по-вече риба от околните.Казвам въдицата щото като изпълних нормата(4 зизи :D ) я предоставих на аверчето дето го бях взел да го правя зарганоловец(кога се научих ,че и уроци давам вече :lol: ).Пробата се осъществи на вълноломът.Резултатът е 10 риби за околу 2 часа като съм сигурен че можеха да са по-вече.Дано колегата дето бе в дясно от мен да чете това щото се сетих че съм с флуоро чак като се прибрахме.Човекът пита какъв е такъмът пък аз - ами нормален - "да ама не"(цитирам Киро който цитира Петко Бучаров).Днес следобед мисля да продължа тестовете(ако си намерим място) и ще пиша резултатите.Приятелчето го "въоръжихме" и него(лелеее как му пламна чергата) та ще се види кое - как.
Да ме пита човек - що другите въдици стояха в багажникът когато ми трябваха,ама нейсе,важното е че имаше полужителни емоции.Айде НАСЛУКА - мятайте я докато не е задухало пак че АМАН от кофти време.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”