Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Език роден наш !!!!
Модератор: dantho.mihov
- balky
- научил се да хвърля
Език роден наш !!!!
Здравейте, не че се опитвам да се заяждам с някого...Дразнещо е когато прочетеш някоя тема и тя е написана неграмотно и с думи, които се използват само в разговорният(каруцарски) език.Не е ли редно, когато се пише на български да се спазва все пак нормалният книжовен български език, иначе темите се превръщат в една "просташка говорилня".Предполагам, че всички от форума са учили поне до осми клас и могат да пишат на нормален език..Това е само мое мнение и пак повтарям, не искам да обидя никого, но е редно да се пише на нормален български език...
-
- учете се от него
Re: Език роден наш !!!!
Аз предполагам че в голяма степен граматическите грешки се получават при писането на кирилица. Преди бях писал в друг подфорум и пак да помоля модераторите- ако не е някакъв проблем , поне да се коригират заглавията на темите където има такива или други грешки; от типа на "рипка" , "калве"...и т.н.

п.п колкото до жаргона- това е отделен въпрос и едва ли опира до ходенето на училище

п.п колкото до жаргона- това е отделен въпрос и едва ли опира до ходенето на училище

- balky
- научил се да хвърля
За правописни грешки, има ги доста, но се използват и разговорни думи, които не е нормално да се пишат в темите...Незнам, според мен е доста дразнещо да четеш "каруцарки" словоизлияния.Толково ли е трудно за някой да пише на нормален език ???
- freax
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:

Жеден съм, пък вода не ми са пий.

чуруликпенчо и темите му , "свързани с правописа /правилата/ на родното четмо и писмо" са в "Разни" , който иска читиье , който не иска , не читиье
.
ps: чуруликпенчо си има галерия и аватар .

ps: чуруликпенчо си има галерия и аватар .
balky написа:Дразнещо е когато прочетеш някоя тема и тя е написана неграмотно и с думи, които се използват само в разговорният(каруцарски) език.
Никой не гледа мангалите как ходят по свободните водоеми и тарашат всичко живо с мрежи !!!!!!!
И на Чепинци ли вече са се настанили мутрите?
До Алино ли се стига по кофти черен път или до К.дол?
В събота ще ходя на една вила на разпивка
Последно промяна от sampo на Чет Сеп 04, 2008 3:06 pm, променено общо 1 път.
На платено не одим !
-
- вече хвърля и на тежко
Имам предложение - да се въведе приемен изпит за приемане във форума, с изпит по БЕЛ (Български език и литература)

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
-
- вече хвърля и на тежко
Кандидатирам се за квестор - за проверяващ нямам ценз.... 

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Приемете извиненията ми драги колега,но според наложените форумни изисквания,не мога да се съглася с изложеното от Вас!freax написа:Всеки да пише както му е кеф.
Коригиращата процедура ми е до болка позната,а необходимите за целта инструменти на бюрото ми!

-
- учете се от него
sapuna написа:Приемете извиненията ми драги колега,но според наложените форумни изисквания,не мога да се съглася с изложеното от Вас!freax написа:Всеки да пише както му е кеф.
Коригиращата процедура ми е до болка позната,а необходимите за целта инструменти на бюрото ми!

п.п. мен най-много ме кефи когато обръщането към някой е със "уа" или "уе" или когато "ле " се заменя с "у" ("скакауец" , например)

-
- вече хвърля и на тежко
Не знам, кой с каква грамотност е и кой го прави нарочно, но всеки ден се сблъсквам с неграмотни управляващи и прочие люде. Полицаи от пет думи 3 са грешни, нямам думи, че единият от тях е стигнал чин майор. Силни са ни даскалите, слаби учениците или обратно.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Колега немо а та разбера кво толкоз те дразни че пишат останалите на разбираем Български а не на книжовен.
Който не ходи той не хваща
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Колега, че то и хора с виШо не моАт да пишат правилно!!!balky написа:Предполагам, че всички от форума са учили поне до осми клас и могат да пишат на нормален език.
Знаеш ли що юристи, лекари и т.н., дори И учители, НЕ пишат и не се изразяват правилно...

Ама в рибарски форум сме все пак...предпочитам да прочета неграмотен пост, който ще ме открехне на далавера при риболова, отколкото безсмислени, но за сметка на това граматически издържани словоблудства.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
balky написа:Здравейте, не че се опитвам да се заяждам с някого...Дразнещо е когато прочетеш някоя тема и тя е написана неграмотно и с думи, които се използват само в разговорният(каруцарски) език.Не е ли редно, когато се пише на български да се спазва все пак нормалният книжовен български език, иначе темите се превръщат в една "просташка говорилня".Предполагам, че всички от форума са учили поне до осми клас и могат да пишат на нормален език..Това е само мое мнение и пак повтарям, не искам да обидя никого, но е редно да се пише на нормален български език...
Здравей колега все повече се обеждавам ,че някой са тук и пишат теми само за участие

-
- учете се от него
Днеска май четох в не помня кой вестник - " Петицата от дипломата = на тройка от матурата".
Как "аджеба" искаме да се пише грамотно и още повече без диалектизми( не знам дали има такава дума)
, като в училище си пишат оценките както си искат. Добра диплома за ученика и добра оценка за учителя поради високия успех на учениците му. Винаги има изключения и определено не искам да обидя никого, но факта си е факт - децата ни излизат поне наполовина по неуки от нашето поколение. Естествено в частТа свързана с компютрите, интернет и всичко свързано с тях, ние не сме чак толкова добри( поне аз).
И накрая, Аз изчезвам на рибарска среща а вие не се дърлете за неща, които няма как да се променят
Как "аджеба" искаме да се пише грамотно и още повече без диалектизми( не знам дали има такава дума)

И накрая, Аз изчезвам на рибарска среща а вие не се дърлете за неща, които няма как да се променят

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.