Един динамичен риболов на Одринци

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Един динамичен риболов на Одринци

Мнение от Bastardo »

Камбата написа:Евала,Бастардо!Много добре.Тъкмо се чудех къде изчезна тоя човек,пък той бил "на работа". :lol: Да не си зарязал блесните и мухите!?
Охоо Камба,

не съм, бяхме миналата седмица на Луда Камчия с мухите.
Чуден риболов до обяд и след това поспря а и ние я наплашихме.
Хванахме по 7-8 прилични клена и по 15тина уклея, даже не сме ги броили ако трябва да бъда честен защото нямахме живарник с нас и ги пускахме веднага :)

Да отидем към Шабла скоро за щуки или няма смисъл?
Нали сега го разрешават?
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

:smt038 :smt023
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

До колкото ми е известно, язовора е изоставен т.е. "приключил е мандата" на арендатора и нокой не го е взел. НО, разбрах че от време на време разни господа от ромски произход минавали и взимали по някой леФ :)
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Ей човече може ли да споделиш за добрите места на язовира или рибата си дава навсякъде.И има ли шанс за някой шаран там или той вече липсва.Чувал съм че дава от време на време :|
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колега,ако ще ходиш специално за шаран,по-добре недей.Отвреме на време хващат между каракудите на дънните,което означава на месеца я хванат,я не.Готини места има до кулата в края на стената.Там са дълбоките места.Ако искаш плитки места иди в местност "Баба Алийца".То пък е на другия край на язовира.Скоро не см хдили,може и вода да няма там.По средата на язовира е средна дълбочината,като е доста удобно и за дъно и за плувка.Общо взето където и да отидеш ще хванеш.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Мерси Каба в събота ще ходя.Ако някой ходи натам да се обади.Ще бъдем или с червен голф или със синя шкода фабия.Ще пиша в успешни(нядавам се де) и ще оптам най сетне да кача сникми.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз утре ще проверя поведението на костура в Одринци.Ще взема само спининга,блесните и воблерите.Имам мерак с мухарката на стример да го пробвам,ама по-нататък.Ще пиша после как е.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Получи се доста динамичен риболов.Не е за успешни и Bastardo да извинява,че му пиша в темата,ама да не пълним форума с едни и същи теми.Ето и какво ми се случи днес:

Преливника под стената-сух.Имаше малко вода,но не и костурите,за които бях тръгнал.
Изображение
Ей го и гьола,пукнат човек нямаше:
Изображение
Стената:
Изображение
Сефте:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Общо костурите бяха 7-8,което е крайно незадоволително.Толкова са,защото атакуваха само на едно място,а аз обиколих целия язовир.

Пичове,кофти ден за Камбата.Хванах първия си сом на спининг и го изпуснах по най-просташкия възможен начин!

Стана така:

Вече бях тотално изморен от обиколката на язовира и реших да проверя дали стоят все още костурите под кулата,където хванах първите.Седнах на един камък под сянката,която хвърляше кулата и удрях Аглията в кулата.Докато чаках да потъне,дум,костур.Така три броя.След това започнах да си въртя нормално и мързеливо,когато ми удари сомът.Блесната беше Mepps Comet №1,златиста със сини точки.В първия момент усетих,че не е костур и помислих,че е някоя хубава бяла риба,но след минутка си показа гърба и разбрах какво съм направил.Викам си,еба му майката,голям рибар съм,вече имам и сом в списъка.Да,ама не!!!Извадих го до брега,слязох до него,за да го извадя,понеже бях с 0.16 монофил,а определено не беше риба за вдигане.70санта си ги имаше,не повече,не по-малко.Имах време да го преценя,докато слизах по камъните към него.Протегнах се,за да го хвана за долната устна,но понеже не ми се беше случвало подобно нещо преди,гледах да го направя максимално предпазливо.Идиот!Вкарах си палеца в устата му,блесната се откачи,рекох да го вдигна,но той се завъртя по някакъв начин много бързо,изплъзна ми се и се върна във водата.И без това щях да го пусна,но първо исках фото и клип.Преждевременно му видях опашката под носа ми и усетих как ми каза: "Не ти,не днес,не тук,Камба!"...
Демек да го духам. :|
Аз целия треперех и осъзнах след 5 минути какво стана.Седнах пак на камъка и нещо ми се пререва...
Не ме е яд,че съм го изпуснал,а че нямам снимка,за да покажа колко "голям" рибар съм... :lol: :lol: :lol: Ами...пожелавам му да е жив и здрав и да не ме забрави,щото аз определено няма да го забравя.

Ето снимка поне на мястото на трагедията:

Изображение

Не трябва да ми пука,все пак тва е част от играта,ама понеже съм още млад и неопитен рибар и това ми беше сефтето,за тва ме хвана
кофти чувството на загуба.Пожелавам ви да го изживеете и да усетите тръпката,мамка му,обаче си носете по-големичък кепчец! :lol:

За малко да се получи успешния излет,че да пусна готин репортаж,ама кво да прайш,късмет... :roll:

- Лий Улф - 1939 г.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Аз от снощи бях на язовира.Мятахме за бяла,имаше само един удар,но не се засече.Иначе днес си вървяха много добре бабушки и доста едри таранки.Абе изкефихе се,а нали това е най-важното.Към три часа си бихме камшика.Снимки пак не съм правил. :D
s_toshkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s_toshkov »

Някои бил ли е на язовира в неделя 07-09-2008 след 16 ч ????

Информация за развилят се екшън там ?
Аватар
Milen Penev
новобранец
новобранец

Мнение от Milen Penev »

Какво се случи в неделя ?
Аватар
Bastardo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bastardo »

Евалата Камба,

ще го хванеш пак със сигурност този сом!
честно да ти кажа аз се учудвам на слуката с хищниците там заради голямата популация на мирни рибки, с които се хранят.
Ето една идея, която видях в някакво руско (така поне помня) филмче.
Пичовете ловяха костури от брега с изкуствени примамки като за мое учудване захранваха редовно голямо петно с бял червей и рехави малки топчета захранка.
Малко по-късно обясниха защо. Това се нарича индиректно захранване и целта е да се събере и задържи възможно най-дребна риба в петното, което пък би трябвало да доведе и хищниците :shock:
Ако имаш възможност пробвай, може и да проработи...

Наслука на всички!
Не е важно да влагаш чувства, важно е да чувстваш влага!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”