Език роден наш !!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Език роден наш !!!!

Мнение от malkia_joro »

Има колеги,които си пишат със собствен стил и не виждам нищо лошо в това.Като прочета един успешен излет на venci72 и ми се оправя настроението за цял ден.Друг за когото се сещам е многоуважаемия Павел Иванов!Изразява се по свой начин,но не може да се отрече помощта,която ни дава със съветите си за спининга
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
razum
новобранец
новобранец

Мнение от razum »

Относно грамотността на българина и като допълнение на написаното от nicki4 ето и вица : Попитали радио Ереван "Защо в полицейските коли в България вече се возят по трима." Отговор : "Защото единият може да пише, другият да чете , а на третия му допадала интелигентната компания." : :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Хехе... , бе и аз тряскам запетайките "на око" , щото ме мързи да чета "леукционетата" на преклонни години , ама чак пък толкова :D :oops:
Изображение
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Колеги , нека не забравяме ,че книжовният български език се е получил в този си вид на базата на диалектите. Нека не се държим като хора с по няколко поколения назад професори в родата. Всеки във всекидневното си общуване всеки използва диалект . Има огромна разлика между грешен правопис и грамотно написан диалект . Да не говорим ,че с книжовен език едва ли може да се пресъздаде емоцията на някакво силно преживяване. Просто в книжовният език няма думи с такава емоционална натовареност . Така ,че аз съм за грамотното писане независимо да ли диалект или книжовен. В крайна сметка тук сме заради общото си хоби а не на лекции по езикознание нали? Така че суркайте се по пътеките , къцайте големи рибоци, йежте , пийте и си носете новите дреи и тва е.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Жаргонът присъства абсолютно навсякъде.Това е нещо нормално.Друг е въпросът с нормалното писане,там е проблемът.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gosta написа:Колеги , нека не забравяме ,че книжовният български език се е получил в този си вид на базата на диалектите. Нека не се държим като хора с по няколко поколения назад професори в родата. Всеки във всекидневното си общуване всеки използва диалект . Има огромна разлика между грешен правопис и грамотно написан диалект . Да не говорим ,че с книжовен език едва ли може да се пресъздаде емоцията на някакво силно преживяване. Просто в книжовният език няма думи с такава емоционална натовареност . Така ,че аз съм за грамотното писане независимо да ли диалект или книжовен. В крайна сметка тук сме заради общото си хоби а не на лекции по езикознание нали? Така че суркайте се по пътеките , къцайте големи рибоци, йежте , пийте и си носете новите дреи и тва е.
Диалекта и жаргона са две съвсем различни неща :idea: Особено жаргон , парадоия на диалект :wink:
Изображение
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Последното написано от мен изречение е диалект не жаргон, ако това имаш в предвид :wink:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

gosta написа:Последното написано от мен изречение е диалект не жаргон, ако това имаш в предвид :wink:
:smt023 :smt023 Нямам това в предвид , аз по-горе съм писал какво имам в предвид и кое ме кефи най-много :D
Поздрави :smt023
Изображение
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Абе аз по литература несъм много добър и все се чудя как да напиша /не ми се яде сирене/или/сирене не ми се яде/ :roll: :roll: :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

:lol:

T'ва е нещо като - "да мина да те взема или да взема да те мина". :lol: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

GODzillata написа::lol:

T'ва е нещо като - "да мина да те взема или да взема да те мина". :lol: :mrgreen:
Ами първо първото,после второто.Ако няма време,направо второто.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Абе ,не може да са сите учени ,каде ме фърляте с книжовен български с разговорен български ,аз съм учил у строителното не съм учил за студент :lol: ,
от 20 години не съм ни виждал ни фащал химикалка .и не съм само аз така,просто ми е такава работата не ми се налага да пишем .не може да са сите учени това е положението .коко мога се стараем да пишем тука ,епа това нали е рибарски форум да не е пуц по правопис :lol:

некой май се вживяват повече от коко требе и се прават на интересни
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бааах го :shock: ако е верно :D :D :D
са се сещам за една сцена от "васко да гама от село рупча" :D :D -капитана сьбра екипажа и каза "на кораба има дете-забранявам да се псува" и после си отиде на мостика...екипажа омьрлушено се спогледа,неловко млькна и накрая един изказа всеобщото мнение : "а,бе..ама да не напсуе човек? :shock: ама ИЧ да не напсуе?бааах го у живота" :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”