Яз.Огняново

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Яз.Огняново

Мнение от naso »

Наистина има сериозно зарибяване с шаранчета, но за съжаление много от тях вече са изловени. Предполагам, че и още доста други ги чака същата съдба. Прочетох обаче някъде, че се готви зарибяване с толстолоб и амур, който щял да опасе водораслите. Забелязал съм, че и много колеги говорят с неприязън за същите тия водорасли. Колко много затруднявали риболова. Искам да изкажа едно свое лично мнение, че рибата в Огняново през последните няколко години се увеличи именно благодарение на тия водорасли. Имаше един период когато ги нямаше поради драстично спадане на нивото и това се отрази доста негативно на рибите. Особено на лина.
Аз лично смятам, че трябва да се наблегне със зарибителен материал от шаран, бяла риба и сом. Амурите и толстолобите да си ги пускат в арендованите водоеми. Може и да греша, но така ми се струва на мен. Особено като се знае толстолоба каква прахосмукачка е. Забелязал съм, че в арендованите където ги има тия риби, другите не виреят. Пак повтарям. Може и да не съм прав, така че ако има и други мнения...
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

nasso написа:Наистина има сериозно зарибяване с шаранчета, но за съжаление много от тях вече са изловени. Предполагам, че и още доста други ги чака същата съдба. Прочетох обаче някъде, че се готви зарибяване с толстолоб и амур, който щял да опасе водораслите. Забелязал съм, че и много колеги говорят с неприязън за същите тия водорасли. Колко много затруднявали риболова. Искам да изкажа едно свое лично мнение, че рибата в Огняново през последните няколко години се увеличи именно благодарение на тия водорасли. Имаше един период когато ги нямаше поради драстично спадане на нивото и това се отрази доста негативно на рибите. Особено на лина.
Аз лично смятам, че трябва да се наблегне със зарибителен материал от шаран, бяла риба и сом. Амурите и толстолобите да си ги пускат в арендованите водоеми. Може и да греша, но така ми се струва на мен. Особено като се знае толстолоба каква прахосмукачка е. Забелязал съм, че в арендованите където ги има тия риби, другите не виреят. Пак повтарям. Може и да не съм прав, така че ако има и други мнения...

Аз съмсъгласен с теб
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Не би било лошо да пуснат малко амурчета. За толстолопа съм напълно съгласен с Насо.
Аватар
MuTaKa
фен клуб-скобар

Мнение от MuTaKa »

Спасе написа:Не би било лошо да пуснат малко амурчета. За толстолопа съм напълно съгласен с Насо.

той амура май яде повече от толстолопа водорасли.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”