Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Shimano Alivio 6000FA или ... ?
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Shimano Alivio 6000FA или ... ?
Много ми е интересно какво чудо ще биде туй "метален аванс"
Не друго ами се ми се струва че най-много след вторият риболов такъв аванс вече не би бил аванс а дискова спирачка със спечен цилиндър 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Ей на това викам аз метален аванс.... на макарите с преден аванс - аванса е зъбните колела в самата шпула !
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- Павел Иванов
Маверик ! Да те помоля да се поинтересуваш какво точно представлява аванса та да ти се не смеят по орталъка 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- учете се от него
Дискова спирачка бре , те ако са зъбни колелета- все едно от "пета" , да включиш на "задна

п.п. как ще " свири" ако са зъбни колелета , с тях ще "хрупа"

п.п. как ще " свири" ако са зъбни колелета , с тях ще "хрупа"

Не съм ходил скоро на Илиенци, но действително, ако могат да се намерят под 135лв считай, че съм ги купил всичките дето са налични!!!DrAkoN написа:В Илиенци може да се намерят на 120

Цената на Окuma Axeon в Европа е 200 евро!Виждал съм го с очите си!Единствената макара дето може да я бие е Daiwa INFINITY IF-X BRA!Но тук вече говорим за 600 кинти едрова цена!!!
Така, че ако деиствително я има на Илиенци тази макара ( Окuma Axeon) за тези пари, въобще не му мисли, до дето не съм те предварил!!!

Всеки умира, но не всеки живее!
Не ползвайте Шимано, води до пристрастяване!!!
- doko
- ще става разбирач
Незнам каква и е цената в европа на Аксеона, но щом в България я продават на 160 лева прави си сметка каква и е доставната, щото аз знам. 

Цената на Аксеона в България е такава, защото е вкарана отдавна в количество и неотдавна се оживи пазара иdoko написа:Незнам каква и е цената в европа на Аксеона, но щом в България я продават на 160 лева прави си сметка каква и е доставната, щото аз знам.

От тези макари изложени в поста по-горе, не видях макара с повече от 6 лагера, докато Аксеончето е "само" с 12 лагера!Прецени сам-макара с 6 и по-малко лагера за цена 90-120 лв или 150-160 лв за 12 лагерна!!!

Така са ме учили старите въдичари - колкото повече лагери толкова по-добре!По-малко износване, по-трудно разбиване, по-малки луфтове!!!Въобще по дълъг живот!!!
- Павел Иванов
И за чий са и повечеAlexMunro написа:... не видях макара с повече от 6 лагера...

Оптималният брой лагери в една макара за да се постигнат изтъкнатите от теб неща е четири , но за сметка на това читавиAlexMunro написа:...Така са ме учили старите въдичари - колкото повече лагери толкова по-добре!По-малко износване, по-трудно разбиване, по-малки луфтове!!!Въобще по дълъг живот!!!

Павел Иванов
Павел Иванов
Човека искаше съвет за макара, а не да спорим и апострофираме взаимноПавел Иванов написа:И за чий са и повечеAlexMunro написа:... не видях макара с повече от 6 лагера...Това ти определение не лепи дикиш ама извъобще :
Оптималният брой лагери в една макара за да се постигнат изтъкнатите от теб неща е четири , но за сметка на това читавиAlexMunro написа:...Така са ме учили старите въдичари - колкото повече лагери толкова по-добре!По-малко износване, по-трудно разбиване, по-малки луфтове!!!Въобще по дълъг живот!!!Спокойно можеш да си намериш макара за педесетина лева с единайсет / дванайсет лагера което не значи ама извъобще че ще издържи повече от такава с четри ( верно доста по-скъпа ) лагера но пък с доста по-качественни наистина важни детайли
Основната функция на многото лагери в една макара е да тежът

вярно е че едни от наи добрите в момента спиниг макари - американските - Zee Bass, Van Staal, Penn Slammer and Fin-Nor имат от 4 до 6 лагера а топ нивото на японските Shimano Stella i Daiwa имат по 10 -12 лагера. - въпрос на виждане на фирмата. но ако е некачествена големия брои лагери нe помага. все пак качествен лагер за макара е около 10-15$ !!!!!